Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Umrl prostovoljec, ki se je javil za testiranje cepiva za COVID-19

22. okt 2020 18:38
0

Kar nekaj podjetij tekmuje v pripravi cepiva za prehladno-gripozni virus, poimenovan COVID-19, saj so cepiva izjemen vir zaslužka farmacevtske industrije. Potekajo že tudi testiranja na prostovoljcih in na testiranju enega od glavnih proizvajalcev cepiv, podjetja AstraZeneca, je prostovoljec po prejetju cepiva umrl. Kljub temu bodo s testiranji nadaljevali.

Novico so sporočili z brazilskega ministrstva za zdravje in sicer da je prostovoljec, ki se je javil za testiranje cepiva, po prejetju le-tega umrl. Univerza Oxford je v izjavi potrdila načrte, da bodo s testiranji nadaljevali: “Nobenih skrbi ni glede varnosti kliničnega testiranja.”
V podjetju AstraZeneca so komentiranje dogodka zavrnili.

Vir, ki pozna situacijo, je za Reuters povedal, da če bi prostovoljec umrl zaradi cepiva za covid, bi testiranja zaustavili – tako pa je umrl po prejetju cepiva za meningitis, ki so ga uporabili v kontrolni skupini.

Kot mnogi opozarjajo, bi morala kontrolna skupina dejansko prejeti placebo in ne drugo cepivo, saj je znano, da so cepiva zdravju in življenju nevarna. Tako pa kontrolna skupina vedno prejme drugo cepivo namesto fiziološke raztopine, zato sploh ni mogoče realno ugotoviti, katere vse in kako hude stranske učinke imajo cepiva.

Univerza Federal University v Sao Paulu, ki pomaga pri koordinaciji 3. faze testiranja v Braziliji, je dejala, da je nadaljevanje testiranja potrdil tudi neodvisni komite; pred tem so potrdili, da je bila umrla oseba Brazilec, drugih podrobnosti pa niso razkrili.

“Vse se odvija pro pričakovanjih, brez kakšnih resnih zabeleženih komplikacij, povezanih s cepivom,” je v izjavi povedala brazilska univerza. Doslej so rekrutirali že 8.000 od 10.000 prostovoljcev po šestih mestih v Braziliji, ki so že dobili prve doze cepiv; nekateri pa tudi že druge.

CNN Brazilija je poročal, da je bil umrli Brazilec 28-letnik, ki je živel v Rio de Janeiro in naj bi umrl zaradi zapletov zaradi COVIDa-19. Dodatnih informacij niso želeli podati zaradi zaupnosti oz. varstva podatkov prostovoljca.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

Preberite še ostale objave v zvezi s cepivi in cepljenji:

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.