Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koronavirus: v Veliki Britaniji prepovedali oglaševanje mask zaradi zavajanja

5. avg 2020 13:34
0

Oglasno sporočilo

Še en dokaz, da maske ne ščitijo pred koronavirusom, je te dni prišel iz Velike Britanije, kjer je njihova agencija za nadzor oglaševanja, The Advertising Standards Authority (ASA), prepovedala oglaševanje mask zaradi zavajajočih trditev. Tako sta morali dve podjetji svoje oglase za maske umakniti, saj so trdili, da preprečijo širjenje koronavirusa.

ASA je tako navedla, da so trditve "zavajajoče, neodgovorne in bodo verjetno povzročile strah brez utemeljenega razloga." Namesto tega so pozvali k normalnim in logičnim ukrepom kot je npr., redno umivanje rok. Tako so odločili proti dvema oglaševalcema, od katerih eden prodaja na Amazonu, drugi pa na škotski platformi Taboola in drugih.

Na enem od oglasov je bilo napisano: "Če rečemo, da v svetu vlada panika, je to milo rečeno. Najboljši nasvet je, da ostanete mirni, upoštevate preventivne ukrepe in se zaščitite. Eden izmed najboljših načinov, kako se zaščititi, je ta, da si kupite visoko kakovostno masko, ki vas bo lahko zaščitila pred virusi, bakterijama in ostalimi onesnaževalci v zraki."

ASA: Maske nudijo bolj malo koristi

V ASA so navedli, da so oglasi zavajajoči zaradi trditev, ki so v nasprotju z uradnimi priporočili. Predstavnik organizacije za zaščito zdravja v Angliji, Public Health, je agencijo ASA obvestil, da "ne priporočajo uporabe mask kot zaščito pred koronavirusom".

"Vemo, da je zelo malo dokazov kakih splošnih koristi nošenja maske izven zaprtega kliničnega okolja," so iz ASA navedli v sporočilu za javnost in dodali "dolgotrajnejše nošenje mask je najverjetneje zmanjšalo poslušnost ljudi glede dobrih higienskih navad za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni kot je npr. umivanje rok."

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če vam je všeč klasičen, minimalističen slog, potem bo trend hlač za letošnjo jesen in zimo kot nalašč za vas.