Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koronavirus: v Veliki Britaniji prepovedali oglaševanje mask zaradi zavajanja

5. avg 2020 13:34
0

Oglasno sporočilo

Še en dokaz, da maske ne ščitijo pred koronavirusom, je te dni prišel iz Velike Britanije, kjer je njihova agencija za nadzor oglaševanja, The Advertising Standards Authority (ASA), prepovedala oglaševanje mask zaradi zavajajočih trditev. Tako sta morali dve podjetji svoje oglase za maske umakniti, saj so trdili, da preprečijo širjenje koronavirusa.

ASA je tako navedla, da so trditve "zavajajoče, neodgovorne in bodo verjetno povzročile strah brez utemeljenega razloga." Namesto tega so pozvali k normalnim in logičnim ukrepom kot je npr., redno umivanje rok. Tako so odločili proti dvema oglaševalcema, od katerih eden prodaja na Amazonu, drugi pa na škotski platformi Taboola in drugih.

Na enem od oglasov je bilo napisano: "Če rečemo, da v svetu vlada panika, je to milo rečeno. Najboljši nasvet je, da ostanete mirni, upoštevate preventivne ukrepe in se zaščitite. Eden izmed najboljših načinov, kako se zaščititi, je ta, da si kupite visoko kakovostno masko, ki vas bo lahko zaščitila pred virusi, bakterijama in ostalimi onesnaževalci v zraki."

ASA: Maske nudijo bolj malo koristi

V ASA so navedli, da so oglasi zavajajoči zaradi trditev, ki so v nasprotju z uradnimi priporočili. Predstavnik organizacije za zaščito zdravja v Angliji, Public Health, je agencijo ASA obvestil, da "ne priporočajo uporabe mask kot zaščito pred koronavirusom".

"Vemo, da je zelo malo dokazov kakih splošnih koristi nošenja maske izven zaprtega kliničnega okolja," so iz ASA navedli v sporočilu za javnost in dodali "dolgotrajnejše nošenje mask je najverjetneje zmanjšalo poslušnost ljudi glede dobrih higienskih navad za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni kot je npr. umivanje rok."

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.