Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

"Oprostite, tukaj maske niso dovoljene!"

“Ta karantena … to ni življenje, to je životarjenje.”

17. jun 2020 10:56
0

Oglasno sporočilo

Medtem, ko v Sloveniji ‘stroka’ vztraja pri nošenju mask za zaščito pred koronavirusom – kljub temu, da maske ne le ne ščitijo pred njim, temveč so celo zdravju škodljive – pa nekateri razmišljajo drugače. Tako svojim strankam ne dovolijo vstopa v svoje prostore, če nosijo masko.

Med njimi je tudi Kevin Smith, ki je za 64 dni zaprl svoj lokal Liberty Tree, ker je tako velevala nova zakonodaja. Sedaj, ko je vse razkužil in počistil ter odstranil stole, da je med sedečimi več razmaka, ima ponovno odprto. In medtem, ko nekateri nosijo maske četudi in celo kjer ni več obvezno in celo sami in na prostem, sam razmišlja – in tudi deluje – drugače.

“Oprostite, tukaj maske niso dovoljene,” je napis na steklu pred njegovim lokalom. “Prosim, zdržite z nami v tem neumno-smešnem času strahu.”

Korona ukrepi po svetu se rahljajo, lokali in restavracije so se ponovno odprli, a večina zahteva, da obiskovalci nosijo maske. Tistim, ki je nimajo, ne dovolijo vstopa oz. jih vržejo iz lokala. Nekateri se zaradi nespoštovanja drakonskih ukrepov soočajo celo s pravnimi posledicami kot so kazni ipd.

A ob vsem dogajanju v zvezi s koronavirusom in "novi kulturi mask" so se nekateri odločili – med njimi tudi gostilnicaa Liberty Tree – da se bodo uprli. “Če imamo lahko zasedenih le 25 odstorkov kapacitet, hočem, da so to ljudje, ki niso prestrašeni, ki niso ovce,” je Smith povedal za The Washington Post. “To, da ste neprestano v strahu, ni dobro za zdravje. To zavira delovanje imunskega sistema."

Prav tako na neki bencinski črpalki v Kentuckyju ne dovolijo vstop tistim, ki imajo masko. Blizu Los Angelesa neka trgovina spodbuja objeme in rokovanje in prepoveduje nošenje mask. Lastnik kampa na podeželju v  Wisconsinu je napovedal, da bo nosilce mask tretiral kot roparje.
Tovrstnih lastnikov je kar nekaj.

PREBERITE TUDI: Norveški znanstvenik dokazal, da je bil koronavirus ustvarjen v laboratoriju

Oblasti vztrajajo, da je nošenje mask nujno za preprečevanje širjenja prehladnega koronavirusa, ki ima sicer nižjo smrtnost kot gripa, a mnogi temu zastraševanju in ukrepom oporekajo, saj menijo, da ni koronavirus tisti, ki bi se ga morali bati.

“Zakaj moramo to početi?” se sprašujejo. “Nismo tu zato, da bi živeli v strahu.” Poleg tega morajo videti obraze obiskovalcev, da lahko preverijo preko osebne izkaznice, ali jim sploh že lahko postrežejo z alkoholom. In pa – kako lahko piješ in ješ s prevezanimi usti?

Smith, ki tudi goji govedo, je povedal, da zaenkrat oblastniki nimajo pripomb na njegove zahteve. Še nikogar niso vrgli ven iz kampa, ker ne bi spoštoval pravil nenošenja maske; sin ene izmed strank, ki ima vedenjske motnje, pa je lahko obdržal masko.

Eden izmed obiskovalcev omenjene gostilnice Liberty Tree, 58-letni Charles Chamberlain, je povedal, da je preživel tako 4. stopnjo raka kot tudi svinjsko gripo H1N1, ter da je eno leto preživel v bolnišnici. Potem ga je karantena in izolacija zaradi koronavirusa tako iztirila, da je prekinil zdravljenje raka.

“Ta karantena … to ni življenje, to je životarjenje,” je povedal. “To, da greš lahko v lokal na pijačo; da greš lahko na jezero plavat, ribarit in peči na žaru s prijatelji – TO je življenje.”

Chamberlain, ki je gostilnico Liberty Tree obiskal trikrat odkar se je odprla, se namerava vračati. “Moraš imeti izbiro, kaj želiš početi. Če bom zbolel, bom zbolel. Takrat se bom ubadal s tem. Ne moremo živeti večno.”

PREBERITE TUDI: Študija: večina populacije ima naravno odpornost na COVID-19

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 1 dnevom
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Česa vam "lamestream" mediji in indoktrinirani strokovnjaki, od katerih mediji povzemajo informacije, ne povedo?