Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tanja

  • Tanja je napisal/a na forum v temo Skinny jeans.

   pred 4 dnevi

   Teatime, hvala za povratno info - me zelo veseli, da si zadovoljna.smiley Tudi jaz sem. V bistu se mi zdi, da so to najbolj kakovostne kavbojke (ali vsaj hudo pri vrhu), kar sem jih kdaj imela - pa sem jih v življenju že imela nekaj, tudi precej, precej dražjih.

   292
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   pred 4 dnevi

   Bruneta, lučka je super, deluje brezhibno. Lak mi drži enako kot če dam narediti v salon - torej do ostranitve, kar je nekje 12 do max 14 dni (hiper občutljiva na narastek).smiley

   Imaš pa na Ebayu še kvalitetnejše in ugodnejše - npr. tale.

   380
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Nevidni make-up.

   pred 4 dnevi

   MaxMax, kar se tiče teh videov ali fotk, je treba vedeti dvoje:

   1. na njih se ne vidi detajlno, ali se jim usede v gube ali ne, ker so majhni in slabe kakovosti (vem tudi po svojih). Vse izgleda popolno, ko pogledaš v realnosti, pa je slika lahko povsem drugačna. Skratka, lahko se ji zelo usede v gube - sploh po nekaj urah nošenja - ampak tega na posnetkih ni videti.

   Res, treba se je vedeti, da so vse te fotke, videi, Instagram objave en velik fake. Vse je totalno obdelano - poleg tega, da je, kot sem že omenila, majhno in slabe kakovosti. Ne nasedati na to nerealno popolnost.

   2. lahko se eni ženski nek korektor usede v gube (in pore), neki drugi ne. Skratka, kar super ustreza meni, ne nujno tudi tebi in obratno.

    

   Morda bo najlažje, da poveš, kateri korektor si kupila, da vidimo teksturo, pa potem poskusimo kaj poiskati v drugo, ustreznejšo smer.smiley

   Pa še to je, kar se tiče korektorja: za 3 do max 10 ml odšteješ skoraj enak znesek kot za 30 ml tekočega pudra in po mojih izkušnjah je bolje imeti kakovosten puder, ki ga uporabljaš povsod. Meni sta super (prekrivna in obstojna) in se ne usedata v gube npr. Revlon Colorstay in Max Factor Facefinity.smiley

   4
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Vitamin C serum.

   27. nov 2019 15:35

   Hja, vitamin C kot kislina, ki ima rahlo posvetljevelno delovanje, bi lahko posvetlil lase (kot tudi limona npr.), ampak mislim, da le za kak odtenek ali dva, ne več. Pa prej oz. bolj barvo z las (torej pobarvane lase) kot naravno, ker pobarvan las je porozen in se barva hitreje in lažje odstrani oz. spere.

   165
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Nevidni make-up.

   27. nov 2019 15:33

   Maxmax, izdelki, ki jih uporabi, niso prav nič posebnega - dobiš jih pri vseh znamkah: od najcenejše Essence pa do višjih cenovnih, kot so Guerlain, Dior, Lancome ipd. (Tudi takih tutorialov je na tone, le da je ta narejen prav za promocijo/prodajo teh izdelkov.)

   Če že uporabljaš kozmetiko, je zelo verjetno, da imaš doma izdelke, s katerimi si lahko narediš tak videz.

   Bistveno je le, da izbereš:

   ~ tekoči puder v ustreznem odtenku tvoje kože (vedno preveri na dnevni svetlobi). Če želiš sijoč videz kože, izbereš naraven ali sijoč videz; če mat kožo (meni osebno lepše), mat (to je praviloma navedeno na samem izdelku).

   ~ korektor v ustreznem odtenku (niti ni nujno, lahko naneseš na predele, ki potrebujejo več prekrivanja le dodatno plast pudra)

   ~ tekoče ali kremno rdečilo za lica (enako, mislim, da ima Essnece, Catrice, Revlon ...)

   ~ tekoči osvetljevalec ali naneseš highliter v kamnu s čopičem, če želiš sijoč videz - imajo tudi vse znamke danes (naneseš ga tudi na obrvno kost);

   ~ sijoče kremno senčilo za veke v kakem naravnem roza-bež odtenku

   ~ svinčnik za obrobo oči v rjavi ali sivi, ki ga po nanosu zabrišeš s čopičem, bebi paličico ali prstom, da dobiš mehak videz

   ~ maskara

   ~ prosojna šminka ali glos v barvi ustnic.

    

   Skratka, noben 'kujnšt', video je promocijski in narejen kot da je to nekaj čisto posebnega (izdelki in videz). Gre le za to, da se naučiš ustvarjati naraven videz - tu pa velja, da vaja dela mojstra.smiley In ko se boš ličila in vadila, boš tudi dobila občutek, kateri izdelki ti ustvarijo določen videz in kako jih nanesti.

   4
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Skinny jeans.

   25. nov 2019 10:05

   Ja, ne vem, kaj je zdaj to za ena nova fora, da so slike zadnje čase čedalje pogosteje kot 'webpage completed' in ne več jpg ali png, tako, da se lahko shrani le s print-screenanjem. Prav zoprno.

   292
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Skinny jeans.

   19. nov 2019 12:09

   Teatime, kaj si/boš lepega nabavila? Poročaj, kot tudi o ustreznosti številk.smiley

   292
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Skinny jeans.

   15. nov 2019 20:00

   Hm, jaz imam boke 88 ali 89 cm in imam skinny jeans 34, če ti kaj pomaga - vse ulite, razen tega 'incidenta' zdaj nazadnje.

   Medtem ko sem ene klasične hlače naročila 34 (je bila sicer najmanjša št). in sem jih morala dati še konkretno ožati v pasu. Ostalo pa mi je načeloma praviloma ulito.smiley

   Sicer če je možno, naroči modele v obeh številkah in se odločiš, ko probaš, ostalo pošlješ nazaj.smiley Če ne, pa bi jaz na tvojem mestu 36, 38 so že ogromne.

   292
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Perilo smrdi.

   14. nov 2019 12:59

   Menda v takih primerih pomagata dva postopka:

   1. je namakanje v raztopini s sodo bikarbono in potem, če je le možno, sušenje na zraku;
   2. je namakanje v raztopini z alkoholnim kisom in enako sušenje na zraku zunaj.

   Na koncu seveda spereš s čisto vodo.

   Mnogi eno ali drugo tudi dodajajo k pranju (sodo k prašku, kis namesto mehčalca).smiley

   Poročaj, ali oz. kako boš rešila.smiley

   186
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Skinny jeans.

   11. nov 2019 16:50

   Brunetka, si potem kaj nabavila?

   Jaz sem nameravala 2 kom, pa sem bila tako navdušena (tako super so mi stale in bile sploh ulite), da sem kar 4 obdržala.smiley 3 Mango, 1 Only.

   Najbolj navdušena sem nad modelom BStretch (sem vzela temno modre in dimno-črne) in Soho (vzela rahlo povoščene črne) in ene navadne črne Only (kupila preko Next).

   Me je pa presenetilo, kar se je na MangoOutlet zgodilo z modelom Uptown, ki že imam ene: sedaj sem naročila temnejše in nekako mi je nagajalo odstranjevanje iz košarice in mi je uspelo naročiti 2 kom. A ko sem jih dobila, so mi bile ene premajhne, druge prevelike (tudi napram tem, ki jih imam) - kljub temu, da so bile enaka številka. Torej ene prekratke in preozke; druge predolge in preširoke. Prav so mi pa le te, ki jih imam od prej. Svašta.smiley

   292
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Oblikovanje obrvi.

   9. nov 2019 16:55

   Huh, jaz imam eno, staro kakih 15 let, ki sem jo kupila v Limoniju, ki je bil še v City Parku v Lj. Manjša je kot ostale in še po vsem tem času mi je še vedno najboljša - super natančna, najbolj mikro dlačice prime. Mislim, da je bila firma Filax, ne bi pa upala staviti.

   Imam tudi Anastasia, ki je tudi kar ok, ampak mi je zgoraj omenjena boljša.

   Po praviti povedano sploh ne vem, kaj naj ti priporočim, ker vsake toliko malo pogledam, kaj je na voljo, pa mi nič ne deluje ravno prepričljivo.

   Morda firma Solingen (kamor je sodila tudi moja Filax), ki jo imajo v Mullerju, ker imajo na splošno zelo kakovostne izdelke. Pa obvezno nagnjeno/prirezano - meni se zdijo take (naj)bolj primerne za ta namen.smiley

   433
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Današnje počutje - 10. del.

   9. nov 2019 16:50

   Res ni ravno uplifting, ja.smiley

   Se je pa v četrtek, ko si to napisala, v Lj popolnoma zjasnilo in je nastal krasen, sončen dan - praktično brez oblačka.

   Upam, da se zima ne bo preveč vlekla.smiley

   1011
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj vam gre na živce - 5. del.

  23. okt 2019 12:45
  0
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Današnje počutje - 10. del.

   23. okt 2019 12:45

   Ja, tale letošnja jesen je smiley

   Sem čisto srečna, da lahko v lahkotnih oblačilih in sandalih hodim okoli.smiley

   1011
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Maskare - 2. del.

  23. okt 2019 12:44
  0
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Skinny jeans.

   7. okt 2019 12:15

   Sem ugotovila, da za zimo potrebujem še dvoje kavbojke: temno modre in črne, pa da so 1. dovolj debel material; 2. dovolj visok pas in 3. spodaj dovolj dolge, ne nekakšna 7/8 dolžina ali kaj se zdaj prodaja. In na koncu, ko sem bila po kar nekaj trgovinah, spet naročila na MangoOutlet.

   Kar mi gre totalno na živce (in sem o tem že nekje pisala), je to, da ko je nekaj moderno, ne dobiš nič drugega (beri: klasičnega). Tako so sedaj skoraj vse kavbojke prekratke, spodaj manjka 2 do 3 cm, da pokrije gležnje. Meni pa to ni všeč (ne naredi lepih, dovolj dolgih nog + ni elegantno + ni primerno za zimo).

   No, sem na Mango vzela še en temnejši model Uptown, ki ga imam že v svetli barvi in mi je ulit, pa dovolj debel material za zimo; pa dvoje Soho (temno modre in črne) in ene BStretch. EDINI modeli, ki so z visokim pasom in HKRATI dovolj dolgi.

   Pa dvoje na Next in dvoje na Asos. Bomo videli, katere dvoje bom obdržala, bodo najboljše.

    

   Poleg tega ugotavljam, da me shopping po trgovinah totalno utruja in stresira. Preveč vsega; preveč vse nametano … preden v prvi trgovini najdeš samo za probat, si že čisto fuč. In potem še probavanje.

   Na spletu pa smo uporabiš filtre, da ti vrže ven (približno) kar iščeš.

   292
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Otoplastika - operacije štrlečih ušes - Kje?.

   3. okt 2019 18:38

   Big_ears, prav nikomur ti ni treba 'polagati računov' za tako odločitev. Če te moti, te moti in prav je, da poskrbiš za to.

    

   Sicer se na to ne spoznam, bi ti pa svetovala - glede na to, da obstajajo različne tehnike - da si o vsaki čim več prebereš in se nato odpraviš na posvet in potem obvezno še po drugo mnenje.

   Je pa to, kolikor vem, zelo majhna, rutinska operacija, tako, da verjetno kaj dosti za zgrešiti ne morejo.

   Vso srečo, če boš šel, pa poročaj, kako si zadovoljen.smiley

   2
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Kje kupiti?.

   3. okt 2019 18:35

   Kaj po spletu si že kaj gledala? Sicer se ne spoznam ravno na superge, ker jih ne nosim, tako, da ne morem svetovati podobnih, ampak veliko kupujem preko interneta, pa če pride to v poštev, lahko malo pogledaš.

   Npr. Next in Asos.smiley

   Sicer pri nas res ni neke izbire trgovin s čevlji ... Humanic in Mass, pa se že konča. Morda če imaš priložnost iti s kom v Avstrijo.smiley

   36
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Katrin 22. sep 2019 21:52
  prva pomoč
 • Katrin 22. sep 2019 21:40
  Navdušena
 • Katrin 22. sep 2019 21:34
  nisem opazila učinka
 • Katrin 22. sep 2019 21:30
  ne zamenjam več
 • Binas 12. sep 2019 14:23
  odličen
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Želja oz. potreba po napredku je verjetno ena najbolj naravnih lastnosti, značilnih za človeštvo.