Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tanja

  • Tanja je napisal/a na forum v temo Kje kupiti?.

   pred 4 h

   Hm, sama imam tudi iz H&M kakovostne, drugače pa nemške: S. Oliver, Esprit ...

   29
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Odstranjevanje kapilar na obrazu.

   6. mar 2019 14:02

   Žal ne, tudi nimam ravno brilijantnih izkušenj.

   Na koncu ugotoviš, da se je bolje enkrat par km zapeljat in imaš vse tako zrihtano kot je treba - ne pa da se zaradi par km potem po glavi tolčeš. Vsaj sama sem prišla do tega ... (ma v Bosno bi se peljala, če bi bilo treba. Samo eno kožo (ali karkoli) imamo.)

    

   Sicer odstranjevanje kapilar ni zelo zahtevno, bi moral znati vsak poštimat (upam).smiley

   4
  • Tanja je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 10. del.

   5. mar 2019 18:31

   Ne, na morje.

   Za mesec, pol leta ... za vedno.

    

   OPM je presrečna, da se začenja pomlad.smiley

   108
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Odstranjevanje kapilar na obrazu.

   5. mar 2019 18:30

   To je delo za dermatologa, ne kirurga. Dermatologija je popolnoma druga(čna) veda, potrebno je specifično znanje, metode, postopki ... To je tako, kot bi avto peljali popraviti k vodovodnemu inštalaterju.smiley

    

   Toplo priporočam obisk dermatologa (meni je kožo poštimal dr. Luft).

   4
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Bourjois kozmetika.

   22. feb 2019 13:40

   Pa še eno stvar sem ugotovila: odtenek 08 Rubi's Cute, ki je (bila) moja najljubša, najperfektestejša rdeča ever, ni več enak. Ko sem jo dobila (mislim, da s Poljske), sem najprej mislila, da je fake.

   Grem preveriti v dm - enaka kot ta, ki sem jo dobila. Prej je bila res polna, nasičena, prava, žareča srednja topla rdeča - sedaj pa potegne rahlo na oranžkasto.

   Prav smiley sem, res.smiley

    

   Še sreča, da mi ostane Rimmlova na gobico Stay Matte Liquid lipstick, ki je skoraj identična. Ah.smiley

   435
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Tekoči pudri - 4. del.

   22. feb 2019 13:33

   Vseeno poskusi, ko boš utegnila, pofotkati na robu čeljusti na dnevni svetlobi oba (ali pa vse) pudre. Tako, da naneseš kapljico in del pustič skoncentriran, del pa razmažeš.

   Bomo videle, če se kaj vidi.

   452
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Prodajne akcije, popusti, znižanja in ugodnosti.

   22. feb 2019 13:31

   Jaz v raznih akcijah in popustih predvsem (z veliko žalostjo) opažam, da je na ta način promovirana predvsem svinjarija od 'hrane': Sladkarije, mlečni in mesni izdelki (ki niso eko in prosta reja); zelo sladkane pijače, kruhi in testenine ipd.

   Kot da je res vse usmerjeno in povezano (farmacija in prehranska industrija), da bodo ljudje čim bolj bolni. Ker taka hrana povzroča odvisnost (težko jo je nehati jesti in hočeš še in še) -> redno uživanje uničuje zdravje -> bolan potrebuje 'zdravila'.
   Lifelong customers ...

   Glede kozmetike niti ne vem, ker tako malo porabim, da skoraj ne kupujem, pa sedaj itak uporabljam v glavnem Irati. Je pa seveda logično, da bodo dajali v akcije izdelke, ki se slabo prodajajo, ne tistih, ki so vsakič znova (raz)prodani.

   838
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Sestavine - 4. del.

   22. feb 2019 13:26

   Uf, Sedora, tvoje šele zdajle vidim. Meni se ne zdi ravno idealna izbora, no. Propilen glikol že na drugem mestu; parfum pred koži koristnimi sestavinami ... sama bi izbrala kaj drugega.

    

   Snežkasmeška, hm, težko rečem, obe sta zelo v redu. Morda kupiš drugo in za prvo dobiš tester (mislim, da jih načeloma imajo), pa boš videla, katera ti bolj ustreza.smiley

   101
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Priznam, da ... - 2. del.

   20. feb 2019 15:28
   mijauuu je napisal/a

   - kljub svojim letom, se ne morem navadit na menstruacijske bolečine in sprijaznit z menstruacijo na sploh (komaj čakam, da znanstveniki ugotovijo kakšno neškodljivo rešitev za to)

   - mi je čokolada z 99% kakavom neužitna

   Podpišem.

   Glede prvega: sem zelo proti kemiji, ampak takrat pač vzamem, če ne je neznosno.

   Čokolada pa: ja. Do nekje 60 % je meni še ok, ostalo pa OMG, ne bi, hvala. Raje nič, res.

   1290
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   20. feb 2019 15:26

   EFT enim zelo pomaga, enim nič. Sama sem probala pred časom, se ne spomnim nič posebnega ... morda je čas, da ponovno preizkusim.

   Še članek, če bo katero zanimalo.smiley

   Binas je napisal/a

   Jaz pa živim z narcisom (in že dalj časa iščem stanovanje...)...Tudi pobere vso energijo in voljo.

   Znano. Pa ne samo to - tudi zaznamuje te za celo življenje (ostanejo ti travme).

   18
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Tekoči pudri - 4. del.

   20. feb 2019 15:23

   Saj niso identični, žal (kar je precej trapasto).

   Predlagam, da oba odtenka naneseš na roko, fotkaš na dnevni svetlobi in naložiš fotko semle, pa bomo kaj zgruntale.smiley

   452
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   19. feb 2019 14:52

   Aja? Sama pri ashwi tega nisem opazila. Bom skorej rekla, da žal, ker ko je bilo najhuje, nisem mogla jesti sploh in sem se z muko prisilila pojesti tisti mikro proteinski napitek in avokado na dan, da nisem od lakote crknila.

   Hehe, *eba zna biti pretiran apetit in cravingi, ja. Včasih nas kar odnese ... saj če je občasno, ni panike - ko se začne ponavljat, pa so hitro obloge.smiley

   Ne, rodiola je meni res top. Prav no. 1, če bi morala samo 1 adaptogen izbrati. Težko rečem, opišem - nekako boljša zbranost, antidepresivno delovanje in več energije, tudi ko se grem malo premigat.smiley

   18
  • Tanja je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 10. del.

   19. feb 2019 14:47

   Res je. Ne bi mogla živeti brez vedno urejenih nohtov (oz. živela bi, samo bi se precej slabše počutilasmiley).

    

   OPM pozimi jé predvsem juhe.

   108
  • Tanja je komentiral/a novico V Sloveniji se šušlja o novi nogometni romanci [NAGRADNA IGRA].

   12. feb 2019 16:16
   Drage Planetke, hvala za sodelovanje! Nagrade prejmejo naslednje članice Planeta Lepote, ki so odgovorile na portal, mobilno verzijo ali FB:
   Jolanda (MPL)
   Bruneta (PL)
   Ana Sajovic (FB)

   Iskrene čestitke Heart

   Nagrajenke prosimo, da naslove pošljejo na naslov uredništva. Smile
   0
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Bourjois kozmetika.

   12. feb 2019 15:56

   Če je katera lastnica kake Bourjois Rouge Velvet The Lipstick - se ji je slučajno pripetilo, da se ji je kakšna nekako izsušila (čeprav jo je skrbno in pravlno zapirala)?

   Sama imam namreč 2 odtenka (05 in 08) in čeprav sem slednjo, torej rdečo 08 Rubi's Cute, veliko bolj redno uporabljala, se je izsušila in se je sploh ne da lepo nanesti. Pride neenakomerno, luskasto ... prav grdo. Sem nekajkrat z brisanjem v robček odstranila lep del šminke, pa ni nič bolje, tako, da sem pred dnevi obupala in jo vrgla v smeti (in prek spleta naročila (in že dobila) novo, jo dobila s poštino vred za 8 EUR, pri nas so pa skoraj 15).

   Mi je pa čudno, da se 05 ni in je še vedno brezhibna, čeprav jo imam dlje časa.smiley

   Tudi tiste na stojalih so večinoma izsušene, da se jih sploh ne da lepo nanesti pri preizkušanju. Sem še prijateljici priporočila in je šla v shjopping in jih niti preizkusiti ni mogla dobro.

   Izgleda, da bodo morali še malce izpopolniti formulo, ker jaz sem skoraj celo stran vrgla.smiley

   435
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   10. feb 2019 10:17
   Bruneta je napisal/a

   Sem brala, da kronični stres lahko fizično poškoduje del možganov, ki so zadolženi za pomnenje in kratkoročni spomin...  Tanja kako se tebi popravljajo spominske funkcije? 

   Ja, dejansko pride do fizičnih sprememb v možganih, kar zveni strašljivo - ampak možgani so zelo nevroplastični in če gredo lahko spremembe v eno smer, gredo lahko tudi nazaj (ali tretjo ... smer).

   Težko rečem, kako natanko, enostavno gre počasi na bolje. Ne pozabljam več vsega sproti ali celih dogodkov ali celo ljudi, izboljšuje se. Ne vem, kakšno primerjavo naj dam ...smiley

   Je pa tudi res, da sem sama total (poleg health & beautysmiley) knowledgesmiley freak in se non stop (vsak dan) izobražujem. Npr. ko zaradi izgorelosti nisem mogla več brati, sem začela poslušati predavanja raznih dr. ipd .... In tudi še sedaj (sicer to ni le posledica izgorelosti, temveč tudi sodobnega interntnega ADD-ja), ker sem težko skoncentirrana na daljše branje, neprestano poslušam (pa tudi več si zapomnim, če poslušam, kot če berem. So tudi raziskave pokazale, da si tako več, če učimo druge pa največ).

   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

   Berlina, hvala.smiley

   Joga je res top, ja. Sama se spravljam že celo večnost, ampak odlašam zaradi težav z zapestjem. Bom pa vsekakor začela, najverjetneje še letos.

   Ashwa je top, kakorkoli jo zaužiješ. Meni sicer še bolj ustreza rodiola, ampak itak kombiniram (skoraj) vse adaptogene.

   Berlina je napisal/a

   po naravi sem zelo anksiozna ...

    

   Glede citiranega pa ti na srce polagam, da ne misliš tako in si nehaš to govoriti. S tem se namreč dejansko v to programiraš. Nihče ni k ničemur nagnjen - le naučeni, sprogramirani smo tako (in četudi morda smo za kak promil nagnjeni, si s takim govorjenjem oz. samo-programiranjem to poslabšujemo - veliko bolje si je govoriti obratno in dejansko se to izboljša - preverjeno in garantiram!).smiley

   18
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   10. feb 2019 10:07
   Bruneta je napisal/a

   Se strinjam s tabo Tanjo. Po moje so k izgorelosti najbolj nagnjeni perfekcionisti in ljudje, ki enostavno ne znajo reči NE. Ne znajo reči ne drugim, niti sebi... ne znajo se ustaviti. 

   Ja, to je pa najbolj odvisno od programa, ki ga dobimo v otroštvu (in seveda prirojenega značaja, ker 2 otroka bosta ob povsem enakem ravnanju povsem različno reagirala in postala povsem različni osebi).

   Kako npr. nastanejo perfekcionisti? Tako, da kot otroci neprestano dobivajo sporočila, da niso dovolj dobri; karkoli naredijo, ni dovolj dobro. In ker bodo želeli biti sprejeti in doseči, da bi jih starši že enkrat imeli radi, se bodo trudili vse narediti popolno.

   Najbolj žalostno pri vsem tem pa je, da jih ljudje z nizko / neobstoječo čustveno inteigenco (in pomanjkanjem vsakršnega znaja s tega področja) le obsojajo. Ampak vsak tako-ali-drugače 'drugačen' odrasli je bil nekoč le poškodovan otrok, ki se je naučil delovati, kot so ga naučili.

   In ljudje, ki ne znajo reči ne: starši jim niso dovolili lastne volje, povsem so jih hoteli pokoriti (tipično za preteklo avtoritarno vzgojo.

   18
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • numi 17. feb 2019 10:29
  top 2
 • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
  Dobro hidrira in hrani
 • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
  Krasna za suho kožo
 • numi 3. nov 2018 23:45
  klasika
 • mijauuu 24. okt 2018 22:08
  Nič posebnega
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kakšni trendi se obetajo na plažah v poletju 2019?