Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tanja

  • Tanja je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   pred 1 dnevom
   kofetarca je napisal/a

   Čakam na poletje in sonce smiley

   Tudi jaz, pa ne kaže, da bomo letos dočakali.

   Za prih. teden je napovedano izboljšanje - ampak to je pa to, ko bo čez noč 35 stopinj in bomo spet vsi kot popipsani, ker ne bo prehoda (in časa za prilagoditev).
   Za pop*.smiley

   371
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj počnete - 62. del.

  pred 1 dnevom
  0
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   pred 1 dnevom

   Amfora, dobrodošla na Planetu Lepote!

   Nohte si lahko 'gelish' načeloma poškoduje le, če jih prekomerno piliš pred nanosom oz. ob odstranjevanju osnovne plasti. Sama jih komaj kaj in pred nanosom sploh ne, čeprav naj bi se uradno jih - pa mi super drži in moji nohti so (še vedno) top.smiley

   Prijateljica, ki ima izjemno slabe nohte (plastijo se ji, luskajo ...) je to rešila ravno z gelish laki - sedaj ima 2 tedna oz. dokler ne odstrani, mir.

   Kar se tiče nizkih cen: treba je vedeti, da visoka cena ne odraža nujno kakovosti, ampak se vnaprej določi cene (ki so lahko tudi več stokratne od nabavne vrednposti materiala, ker se hoče pač ustvariti drag brand). 'No name' izdelki z identično vsebino pa so poceni, ker se ne plačuje blagovne znamke, ne oglaševanja.

   Tako, da če na ebayu najdeš gelish zadeve z dobrimi ocenami, po mojem nimaš kaj izgubiti.smiley

   1161
  • Tanja je napisal/a na forum v temo NOTD (slike nohtov) - 8. del.

   pred 1 dnevom

   Sem najprej videla samo fotko in pomislila, da če bi morala dati ime, bi dala 'Endless Galaxy' - in potem vidim ime. Nisem dosti sfalila.smiley

   1362
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis NOTD (slike nohtov) - 8. del.

  pred 1 dnevom
  0
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Današnje počutje - 10. del.

   pred 6 dnevi

   Ja, tole vreme je vse prej kot uplifting. Človek nima volje, energije za nič. Že od marca čakam sonce in pomlad, ker res slabo prenašam jesen in zimo. In se kar oddaljuje in oddaljuje in oddaljuje ... Počutim se kot baterija, ki se polni na sonce in je že totalno izpraznjena, crknjena.

   Pa še napoved za kolikor se vidi naprej non stop oblačno in deževno - in to že 2 meseca.

   Bleh drugič.

   1006
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Limfna drenaža.

   17. maj 2019 13:12

   Morda kak Sanolabor ali z medicinskimi pripomočki.

   38
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   16. maj 2019 20:09

   Da praktično še vedno skoraj ni na voljo živil (sladic, pijač; v lokalih ipd.) s stevio. Ali klinčev sladkor ali pa strupena umetna sladila.

   In potem vprašam v gostinskem lokalu, če imajo stevio ali kako sladico s stevio in mi gostinec (!!!) odgovori: "Kaj pa je to?"

   Brez komentarja, res.

   #bojkot

   ~

   In čedalje hujša represija povsod, diktatura se vrača v najhujši možni obliki doslej, s tem, da tako pritlehno, da se večini še sanja ne, kaj se dogaja.

   Kopiram iz enega super člankaThe neoLIBERALS of today specialise in using concepts of concern and inclusiveness as a cover for their frankly FASCIST agenda.
   CENSORSHIP is being repackaged as “anti-hate”. The destruction of the core idea of “innocent until proven guilty” is being repackaged as protecting (mostly female) victims from their persecutors. REASONABLE DOUBT is being repackaged as “denialism.” Minority opinion is being repackaged as TREACHERY or subversion. Facts that contradict a current state-sponsored agenda are repackaged as “FAKE NEWS.”

   ~

   Nesposobni vozniki (sumim, da je itak že pol folka zadetega od AD, pomirjeval ipd. - edina druga možna razlaga je še, da se po novem vozniške kupi v trafikah ali jih podeljujejo v kakih nagradnih igrah).

   ~

   Vreme. Sredi maja smo, jaz pa v volnenem plašču in ROKAVICAH, prosim lepo. Izbezum.

   #nocomment

   ~

   3 mozolji, ki hočejo ven (jih ubijam z benzoil peroksidom). Božja kazen za kremšniti prejšnji teden.smiley

   ~

   #rantoversmiley

   481
  • Tanja je napisal/a oceno izdelka Revlon ColorStay Lipliner.

   16. maj 2019 19:50
   Vedno sem v iskanju kakovostnih črtal za obrobo ustnic, liplinerjev po domače. Tisti, ki jih ne uporabljajo, si verjetno mislijo "pa saj je toliko izbire in odtenkov – nemogoče, da ne najdeš ustreznega pri vsakem drugem proizvajalcu!" A če nosiš natančno določene odtenke šmink in imaš izostreno oko za barve, veš, da je dobiti nekaj, na prvi pogled tako banalnega, kot je lipliner v ustreznem odtenku, pravo mukotrpno in dolgotrajno iskanje, ki ga spremlja vrsta zgrešenih nakupov.

   Tako je bilo tudi pri meni in sicer kar se tiče rdečih in nude odtenkov. Prvi so mi povečini presvetli in imajo roza podton, sama pa nosim šminke s toplim, torej rumenim podtonom; drugi, torej nude, pa so ponavadi presvetli za mojo kožo in barvo ustnic. Naslednji temnejši, ki ga hočeš kupiti, pa je že preveč rjav in pretemen in posledično da videz opaznega temnejšega roba, ki je precej neestetski. In potem še (ne)obstojnost, ko se kmalu po nanosu začnejo zabrisovati.

   Medtem, ko sem svoj popoln rdeč odtenek našla v Avonovem Glimmerstick črtalu za obrobo ustnic v odtenku Red Brick (ne, pri nobeni kozmetični hiši, ki so na voljo v trgovinah pri nas, nisem našla identičnega), pa sem se pri popolnem nude odtenku lovila in lovila in doma imam vsaj 5 zgrešenih nakupov oz. svinčnikov, ki so kolikor toliko ustrezni, niso pa popoln odtenek. Npr. ArtDeco odtenek 19, ki ga uporabljam že vsaj 15 let, je sicer krasen odtenek, a čim imam malce bolj zagorelo polt, je skorajda presvetel in preroza – sploh se ga ne opazi, ne naredi linije ustnic. Odtenek 18 je preveč rjavkast in presvetel.

   Gosh 012 Raisin malenkost pretemen. Catice Lip Foundation 040 spet malce presvetel. VSE, samo vmesnega odtenka ne. In potem sem se kaka dva meseca nazaj malo razgledovala po Muellerju in se spomnila na dobri stari Revlon. Kozmetiko moje mladosti. In na njihov lipliner ColorStay v odtenku nude, za katerega mi je nekaj reklo, da bi moral biti 'v piko perfect'. (Nekako se mi medlo 'sanja', da sem ga pred kakimi 8 leti že imela.)

   Preizkusila sem ga na roko in poleg nanesla vse zgoraj omenjene liplinerje in dejansko je delovalo, da je to vmesni odtenek med vsemi – med 'presvetlimi in preroza in pretemnimi in prerjavimi. "Ah, pa še tegale kupim", sem si mislila in upala, da ne bo spet zgolj približek. In ja, dejansko lahko po dveh mesecih uporabe brez dvoma rečem: TO je popoln nude odtenek zame: ni presvetel; ni preroza; ni prerjav; ni pretemen. Idealen YLBB (Your Lips But Better) videz zame.

   Njegova prednost je tudi v tem, da je izjemno obstojen (saj vse, ki se ličimo, poznamo slavno Revlonovo linijo ColorStay); nanos je gladek in ne 'bremza' in se ne zatika, ko vlečemo po koži; in ni ga potrebno šiliti.

   Zatorej če ste tudi ve še v iskanju popolnega nude odtenka, priporočam, da preverite tega. Pa tudi sicer gre za izjemno kakovostne liplinerje, ki se lepo nanašajo in so, kot že ime naznanja, zelo obstojni. Zato četudi odtenek nude ni tisto, kar iščete, morda najdete svojega v kakem drugem (v tujini jih je seveda na voljo precej več kot pri nas – v tem primeru si lahko pomagate z barvnimi lestvicami in naročite preko spleta).

   Cena je ugodna, embalaža klasična za odvijanje.
   Vse pohvale in čista 5!
   3
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   16. maj 2019 19:38

   Upam, da kmalu dobiš odgovor.
   Sicer bi po mojem morala preveriti kolektivno pogodbo, ker je tako, kot je tam navedeno.

   Poročaj, kaj si izvedela.smiley

   8
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Limfna drenaža.

   15. maj 2019 16:23

   Pa si to že kje videla ali samo zamislila in te zanima, če že obstaja? Ebay sicer najde tole.

    

   Sicer bi že masaža nekajkrat na dan po 5 do 10 min morala pomagati.

   38
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   15. maj 2019 16:21
   Binas je napisal/a

   Pravijo pri dr. med,  da pa sem malo depresivna. 

   Itak, klasika. Kot sem že tukaj pisala, s(m)o bojda danes vsi depresivni oz. bolje rečeno, so AD zdravilo za vse težave. Če slabo spiš - AD. Težave s prebavo - AD. Utrujenost kot posledica izgorelosti in/ali sindroma kronične utrujenosti - AD. Če ne skačeš do stropa od vzhičenosti vsak dan - AD.
   Celo v obraz ti povedo, da očitno nisi depresiven, amapk morda bi pa vseeno probal AD.smiley

   In ja, JASNO, da se počutimo depresivno, če smo v težki in (navidezno) brezizhodni situaciji, ki ji ne vidimo konca, izhoda. Ja kdo bi pa skakal po stropu od veselja? Bi oni? Bi prav rada videla heroja, res. Ampak to ni depresija per se - depresivno počutje je le POSLEDICA - treba je odpraviti VZROK, torej okoliščine.

   Skratka, vse, kar je (in tudi kar ni) 'narobe' z nami, je očitno - kot se je fantastično izrazil eden od naravnih dr. - pomanjkanje AD.smiley

   (Pa da ne bo pomote - kdor verjame v njih oz. meni, da je to rešitev, naj. Ampak na srce polagam - pozanimajte se prej še izven klasičnih virov.)

    

   Binas, res ni NOBENE možnosti, da greš kam drugam? Magari za sostanovalko, v sobo .. karkoli? Ker ravno to, da se nam vleče stresna situacija (torej da se stres ne preneha), nas pokoplje. Mi smo bili narejeni za kratkotrajen stres (napad divjih živali - beg ali boj - nekaj sekund do min stresa, ne tedne, mesece, LETA, kot je bil pri meni in je, kot vidim, pri tebi). MORAMO nekako poskrbeti zase, ker posledice so rak, infarkti ipd.

   13
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Tattoo.

   15. maj 2019 16:02

   Šahina, še enkrat hvala za vse info.smiley

   Sicer ne grem jaz - sama nisem za tetovaže, imam piercing in to je to - gre prijatelj. Bom poročala in objavila, ko bo dokončano.smiley

   Si pa mislim, da je toliko špikanja hud stres za telo in je bolje po delih. Sicer lahko pred tem naneseš kremo za omrtvičenje (sama sem tako naredila za pierc in obnovitev sicer naravne, a zaradi tretmajev proti melazmi zbledene lepotne pike), ampak drži največ 1 uro. (Mi je pa zelo pomagalo.)

    

   Hehe, odbiti tetobvaži.smiley Na podlagi česa si se odločila za njiju?

   703
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   14. maj 2019 16:05

   Jaz sem na srečo tako klasik, da nosim le 3 barve in mi je super, da imam toliko časa mir.smiley

   Si pa tudi pri navadnih podaljšam obstojnost in poskrbim za lesk - in sicer tako, da preko navadnega laka nanesem UV/LED nadlak in tudi zdrži precej dlje + lesk je večji.

   Ineya, pa tudi to bi bila varianta zate, da naneseš eno svetlo 'gelish' osnovo in potem po mili volji menjaš navadne lake preko. Je tudi precej bolj obstojno.smiley

   1161
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Laki za nohte.

  14. maj 2019 16:03
  0
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Laki za nohte.

  14. maj 2019 16:02
  0
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Tattoo.

  14. maj 2019 15:15
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 16. maj 2019 19:50
  Super, izpolnjuje vse kriterije!
 • Katrin 17. apr 2019 22:13
  Premalo za suho kožo
 • numi 19. mar 2019 22:29
  preprost
 • numi 19. mar 2019 22:23
  sladek in vesel
 • numi 17. feb 2019 10:29
  top 2
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Z dekorativnimi elementi v svojem domu pričarajte prijetne poletne občutke.