Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Globalni zid

  • nova je napisal/a na forum v temo Kje kupiti?.

   pred 48 min

   Moja izkušnja s H&M je slaba: po vsakem pranju je bolj rotirala in zgubljala obliko.

   Problem je najti enobarvno, pretežno iz bombaža, brez okraskov ...

   29
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Kje kupiti?.

   pred 3 h

   Hm, sama imam tudi iz H&M kakovostne, drugače pa nemške: S. Oliver, Esprit ...

   29
  • nova je napisal/a na forum v temo Kje kupiti?.

   pred 3 h

   Kje v Ljubljani kupiti kvalitetne enobarvne majice (brez napisov in potiska) s kratkimi ali dolgimi rokavi, z velikim deležem bombaža?

   Poudarek je na kvaliteti.

   29
  • _barby_ je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   11. mar 2019 13:58

   Preveriš z testom sedimentacije rdečih krvničk ali eritrocitov. To je osnovna, ki pa ne pokaže nujno stanja. Potem so še testi celic, mišic, jeter, in določitev uratov, ultrazvok sklepov.. Če splošni zdravnik ne najde neke povezave te lahko napoti na nenujni pegled pri specialistu revmatologu, ki bo pogledal vse te zadeve. Ultrazvok sklepov lahko predlagaš v vsakem primeru, glede na to, da imaš ponavlajoče se bolečine.

   9
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Spletne aplikacije.

   8. mar 2019 11:34

   Pozdravljeni!

   Take teme nisem našla, zato odpiram novo.

   A uporabljate kakšno aplikacijo s katero beležiš vnos hrane, vode, dnevno gibanje itd.?

   Iščem takšno apliacijo v slovenščini in ne najdem ničesar primernega, pogojno tudi v hrvaščini. Bi jo rada predlagala očetu, ki ima težave z diabetesom tipa 2 in je prepričan v popolnoma napačne stvari.

   2
  • pikaapokaa je napisal/a na forum v temo 4kidsandus.

   8. mar 2019 11:11
   Berlina je napisal/a
   pikaapokaa je napisal/a

   Odkar so bili na Štartaj Slovenija, se šampone lahko kupi v Intersparih in Sparih. Če pa tudi preko spleta, pa še nisem preverila...

    


   Aja, a to so ti trdi šamponi in balzami ?

    

   Ja, trdi šamponi in balzam so. Navajena sem tekočih, me zanima, kako se to obnese in kako hitro se porabi.

   9
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   7. mar 2019 7:30

   Katere parametre pri krvi pa bi morala preverit za vnetja? Do sedaj sem bila 2x pri osebni zdravnici in 1x pri kirurgu, pa jim to ni prišlo na misel.

   Za Fibromialgijo sem pa že slišala in brala o njej, pa mislim, da to ni to, navadno ti jo diagnosticirajo, ko nimajo pojma kaj je s tabo, lahko pa da se motim.

   V nedeljo grem v hrib hodit, navadno mi je takrat roka dodatno zatekla in me zanima če po po "zimskem spancu" enako. 

   Torej je pri nas človek nasankal, če je staknil boreliozo ali anaplazmozo ali kako drugo bakterijo, katere še ne znajo diagnosticirat, za to sploh nisem zasledila, da bi kje testirali. Pa verjetno ni tako zelo redka. 

   9
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Odstranjevanje kapilar na obrazu.

   6. mar 2019 14:02

   Žal ne, tudi nimam ravno brilijantnih izkušenj.

   Na koncu ugotoviš, da se je bolje enkrat par km zapeljat in imaš vse tako zrihtano kot je treba - ne pa da se zaradi par km potem po glavi tolčeš. Vsaj sama sem prišla do tega ... (ma v Bosno bi se peljala, če bi bilo treba. Samo eno kožo (ali karkoli) imamo.)

    

   Sicer odstranjevanje kapilar ni zelo zahtevno, bi moral znati vsak poštimat (upam).smiley

   4
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   5. mar 2019 21:49

   No, ja, ker sem se pred par leti dosti ukvarjala z vsemi temi bakterijami in razno raznimi boleznimi, ki jih le-te povzročajo naj povem, da je artritis lahko povzročen tudi od borelije ali npr chlamydie pneumoniae. Za fibromialgijo pa obstajajo tehtne špekulacije, da je v bistvu borelioza. Moja mama ima fibromialgijo. In še ogromno drugih bolezni naj bi povzročale raznorazne bakterije.

   Sicer že kakšno leto nisem na tekočem in stvari se na tem področju res hitro razvijajo. Že če pogledam na HPV virus, se je znanje o tem res zelo razširilo v zadnjih 10 letih.

   Borelij je itak ogromno različnih vrst, naš imunski sistem je pa spet unikaten in reagira različno. Poleg borelije pa obstajajo še tone drugih bakterij, virusov, parazitov ipd, ki naj bi se prenašale prav tako preko klopov in morda tudi kako drugače. Za nekaj teh je že tudi uradno dokazano, za večino pa ni uradno dokazano, so pa določene študije, ki to ugotavljajo (mnogo krat ne dovolj obsežne, da bi se stvari tudi uradno potrdilo). Iz  glave se tako spomim babesio, bartonello, mycoplasmo in klamidijo pn., ehrlichio.... Preveč je tega. Nekatere sicer (zdaj se ne spomnem katere) so lažje za ugotovit in zdravit, druge težje.

   Sicer pa v Sloveniji možnosti zanesljviega testiranja za borelijo ni in zdravniki nimajo pojma o tem. Vsaj po mojih izkušnjah. Mislim, da so testi za boreliozo 60% zanesljivi, če se prav spomnem. Ali celo manj. Vem, da je v Nemčiji drugače v redu odkrivanje. In v marsikateri drugi državi jemljejo take infekcije bolj resno. Čeprav na koncu koncev ne moreš kaj preveč ukrepati, da bi si zdravtsveno stanje res izboljšal.

   Mnogi so prepričani, da se borelioze in vsega zgoraj naštetega ne da kar tako enostavno rešit kot piše v zdravstvenih priporočilih.

   Mnogi si pomagajo npr. z Buhnerjevim protokolom (različna zelišča) ali ILADS zdravniki (terapije s kombinacijo antibiotikov, ki jo jemnlješ leta). To seveda ni uradna medicina. Naj bi pomagal artemisin, ki je v pelinu, ampak je prepovedan v EU. Se ga da sicer kupit od drugod. Ne vem kako je s tem v Sloveniji, no. Je pa drag.

   No, v glavnem zelo široka tema.

   9
  • lalalaand je napisal/a na forum v temo Odstranjevanje kapilar na obrazu.

   5. mar 2019 19:57

   Hvala za hiter odgovor Tanja. Ter hvala za priporočilo, ampak dr. Luft dela v Mariboru, to mi je pa čisto predaleč, saj sem z gorenjske. Mogoče veš za koga v Ljubljani? Sem res čisto zmedena koga izbrati..

   4
  • Tanja je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 10. del.

   5. mar 2019 18:31

   Ne, na morje.

   Za mesec, pol leta ... za vedno.

    

   OPM je presrečna, da se začenja pomlad.smiley

   108
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • numi 17. feb 2019 10:29
  top 2
 • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
  Dobro hidrira in hrani
 • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
  Krasna za suho kožo
 • numi 3. nov 2018 23:45
  klasika
 • mijauuu 24. okt 2018 22:08
  Nič posebnega
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kakšni trendi se obetajo na plažah v poletju 2019?