Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Globalni zid

  • Tanja je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   pred 3 h

   V bistvu je celotna stvar za knjigo napisati, ampak bom skušala biti kratka.

   Po nekaj letih EKSTREMNEGA stresa, ko se mi je sesulo celo življenje na vseh področjih (pa že tako ni to, kar je videti navzven in na FaKebooku & co.), sem se nekega dne, ko se mi je dobesedno dan za dnem; teden za tednom; mesec za mesecem LETA vse rušilo, zbudila nenormalno utrujena. Res NENORMALNO. Nekaj je bilo drugače. Čisto druga vrsta utrujenosti kot ko si preveč delal in/ali telovadil in/ali premalo spal …

   Tisti dan mi je tudi kot bi odrezl nehalo pasati sladko. Prej sem celo živlejnje oboževala čokoladarije – od tega dne naprej 0, samo še slano. In to nenormalno slano. (Kasneje sem ugotovila, da sesutje hormonov, jasno, vpliva tudi na ščitnico).
   In od tistega dne je bilo tako vsak dan, dan za dnem, niti en sam dan se nisem več počutila normalno. To je bilo v začetku avgusta 2016. Meni se sanjalo ni, kaj se dogaja, sem se še naprej gonila s športom, delom … ker mi je to vedno dajalo energijo. Ampak se to kar ni zgodilo – v bistvu sem se (nevede) še bolj izčrpavala.

   To je trajalo do konca novembra, ko sem vzela 5 tabl. Roaccutana (ki je total strup – še hujši, kot sem mislila) + istočasno mi je v enem tednu zbolela in umrla muca (tumorji povsod – itak, konzerve – isto, kot bi mi živeli od fast fooda) in 2 dni zatem je trenerju na fitnesu še cca. 20-kilogramska utež padla na moje stopalo in mi zlomila prst. Skratka, ko ima hudič mlade ...

   Po vsem sr* vsa leta sem se takrat prav veselila veselega decembra, imela sem namen hoditi malo ven, se zabavati … vsaj malo odklopiti. No, moj 'veseli' december je bil ležanje doma z zlomljenim prstom. Po kakem tednu pa je ta utrujenost prešla v tako hudo utrujenost, da se nisem mogla več premikati. Ponoči, ko sem spala in sem se hotela obrniti z levega na desni bok, to bilo tako težko, kot bi 300-kilogramska krava ležala na meni in sem se morala pod njo obrniti. GROZA.

   Muka mi je bilo iti na wc, pod tuš … apetit na 0. Skoraj nisem mogla jesti; komaj sem se premikala … To je trajalo več kot mesec, meni nič jasno, raziskujem študiram … nakar le pridem do 'adrenal fatigue' in nato 'burnout' – in končno mi je postalo jasno. Izgorela sem – v celoti, popolnoma, do konca.

   Kaka najmanj 4 leta sem bila v 1. fazi: potem slabe pol leta v 2. (avgust do november 2016) in potem padla v tretjo. Skratka, sama sem ugovorila in naštudirala, kaj je narobe z mano in se sama zdravila. Ker sem tako zdravo živela in redno športala, sem bila sveto prepričana, da se bom pobrala v pol leta max – WRONG. Stres je trajal predolgo + tudi še takrat (in še lep čas), tako, da sem še sedaj daleč od 'stare' mene.

   Poleg grozljive utrujenosti, da se komaj premikaš in ti je slabo od te utrujenosti, imaš tudi povsem zrušen hormonski – vsaka pikica te spravi v total stres, anksioznost – pa nič ne moreš. samo se odvije, reakcija v telesu.

   Skratka, vsaka stvar te vrže iz tira; slabo spiš; nenormalna utrujenost NON STOP; spomin na 0; apatičnost in depresivnost (ampak AD NISO zdravilo (v nobenem primeru sicer, ker so total nateg), ker je to počutje posledica fizičnega počutja); vzkipljivost (OMG; s kolk folka sem se spičila, ker so mi šli vsi za pop* na živce - pa se ne zavedaš in ne moreš si pomagati); ne moreš skoraj nič sportati (ko je nahjuje, itak 0, ker greš komaj na WC, pod tuš), meni je ves apetit šel, čokoladarije mi niso več pasale ... prav v hibernacijo greš.

   Spomin, ki je bil skoraj dobesedno spomin zlate ribice, je sedaj že precej bolje. Dejansko sem pozabila na take stvari kot so pomemben sestanek in podobne zadeve. Pa za dan prej, s kom sem se dobila, čeprav je bila to edina oseba v celem mesecu (ker itak nikamor in nič nisem mogla – prav vegetiraš, hiberniraš).
   Spalnec je slab, zbujaš se, težko zaspiš nazaj (ampak s spanjem imam od nekdaj težave). In ker si ne spočiješ zares, kar je najbolj ključno (spanje in 0 stresa), se še bolj vleče.

   Zanimivo je tudi to, da KAMORKOLI sem šla k uradni medicini (zdravnikom) in za KARKOLI sem pojamrala – vsi so me hoteli nafilati z antidepresivi. AD – čudežni bombončki, 'zdravilo' za vse tegobe.smiley Nisem hotela, ker nisem (bila depresivna per se, ampak sem na koncu dejansko postajala KER se je ta izgorelost tako vlekla brez izboljševanja. Predvsem pa ker vem, kako deluje sodobna medicina (oz. bolje rečeno farmacija) in predvsem kaj AD v resnici so (če se hoče kdo dokončno (ali vsaj za zelo dolgo z hudimi mukami poskušanja prenehanja) zafurati, naj samo to začne jemati). Mislim, da se lahko samo svojemu znanju oz. vedoželjnosti lahko zahvalim, da sem še tu in v takem stanju.

   No, lani je končno začelo iti malo na boljše. Sedaj smo 2019, torej skoraj 2 leti in pol in sem še daleč od zdrave.

   Pomagala sem si tako, da sem še bolj v nulo naštudirala prehrano in prehranska dopolnila in da je tisti minimum hrane, ki sem ga uspela pojesti, bil res hiper super mega zdrav (takrat sem začela s ketonsko) + se filala (in se še) s prehranskimi dopolnili, sploh adaptogenimi zelišči (korejski, sibirski ginseng, rodiola, ashwaghanda, schisandra, holy basil + ene 40 drugih (ja, dejansko sem en dan preštela vse – na maksimumu sem jih jemala 55, vse naravno, večinoma z Vitalie, nekaj, kar se pri nas ne dobi, iz tujine).

   Verjetno bi, če bi bila 'navaden smrtnik', ki je nekje zaposlen in bi lahko šla na bolniško in zdravljenje v tople kraje za nekaj mesecev, bila že zdrava, tako pa se pač vleče. Ugotovili so mi tudi še ene druge težave, a zavračam klasično 'zdravljenje', sem naštudirala sama spet vse in se sama zdravim (nekaj sem, kot kaže, že pozdravilasmiley – če da, bo to moj prvi video v osveščanje vsem ženskamsmiley).
   Zaenkrat samo molim, da bom še kdaj zares zdrava – pa si upam trditi, da sem bila najbolj zdrav človek na planetu.

   Je pa to idealen pokazatelj, da ga ni dovolj zdravega lifestyla in prehranskega dopolnila, ki bi te lahko obvarovalo pred učinki stresa. STRES IS A NO. 1 KILLER.

   4
  • London je napisal/a na forum v temo Vaš izbor kozmetike za nego obraza - akne.

   pred 18 h

   Živjo!

    

   Tanja, najprej res hvala za odgovor. Tako pozno odgovarjam zato, ker sem si potem predlagan benzoil peroksid tudi naročila in sem ga hotela pred odgovorom tudi preizkusiti. Zares pomaga, akno čez noč skoraj v celoti posuši, vendar pa mi vedno pusti temen madež, prav kot bi mi kožo malce ˝požgal˝, prav tako se mi koža tam kar lupi (že tako je po Belakne res izsušena in se včasih lušči, zdaj pa še bolj), tako da ne vem, če bom vztrajala.smiley  

   Mogoče so krivi malce tudi prazniki in preveč nezdrave hrane, kajti moja koža je tenutno še v slabšem stanju kot v prejšnjih mesecih... Ne vem kaj še lahko spremenim, osebna zdravnica pa mi kaj več od Belakne ne bo predpisala. Mi priporočate kakšnega dermatologa samoplačniško, kakšno kozmetičarko ali pa kaj drugega?

   8
  • Nanika1991 je napisal/a na forum v temo Kozmetika Afrodita - nega obraza.

   pred 1 dnevom

   Pozdravljene,

   evo, vračam se z vtisi Arganove VLAŽILNE kreme. Sem že imela Mandelj hranljivo doma, pa sem vzela vlažilno. Krema mi lepo ustreza, praktično ne rabim več tako pogosto (beri skoraj nič hehe smiley) zraven uporabljati kaj bolj hranljivega (v mislih imam Afrodita Mandelj hranljivo kremo). Krema se lepo vpije, ljub temu  pa kožo hrani čez cel dan, tudi ko sem veliko zunaj na mrazu, po nanosu je koža mehka in "zdravo sijoča", se NE sveti. Vsa priporočila z moje strani. Bom oddala še oceno na kozmetometer.

   99
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Maskare - 2. del.

   pred 1 dnevom

   Skoraj pozabila (ob)javiti: Mueller BTC, sveža zaloga.smiley

   165
  • tako je napisal/a na forum v temo Anja Reljić Prinčič mnenje.

   pred 1 dnevom

   Pozdravljeni, zanima me mnenje te zdravnice Anja Reljić Prinčič

   Za vsakršno informacijo bi bila zelo vesela

    

   1
  • Binas je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   pred 1 dnevom

   Da sem že dva meseca na dnu z voljo, energijo, močmi. Komaj vzdržim. Katastrofalni medosebni odnosi so me po treh mučnih letih načeli in prav ne maram se, da me tako dotolče. Solze, obup, nemoč. Izogibanje je moj sistem za preživetje zadnja dva tedna, to pomeni, da še do kuhinje ne pridem, če je doma penzionist, ki je narcis. 

   Poguma pa ni na vidiku, veselja tudi ne, pismorosno. 

   In ko pomisli, da pravzaprav občudujem ljudi polne življenja kot je bil Freddie Mercury, si res nisem všeč. Le bleda senca življenja sem. smiley

   479
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Toniki - 2. del.

   pred 4 dnevi

   Natures Aid je bolj primeren za mastno in nečisto kožo, je bil že večkrat razprodan. Meni je poleti must-havesmiley (moja ocena)

   54
  • Lunja je napisal/a na forum v temo Toniki - 2. del.

   pred 4 dnevi

   Oh, sploh nisem vedela, da sta dva, hvala Tanja smiley Sem pa imela v mislih tistega od Kahne, glede na dobre ocene na Kozmetometru :) 

   Kako je pa ta drugi, kakšne izkušnje, primerjava? 

   54
  • yesyes je napisal/a na forum v temo Iščem parfum.

   pred 6 dnevi

   Zanimivo, meni pa vse prej kot paše od Nivee vonj Smile

   87
  • snežkasmeška je napisal/a na forum v temo Maskare - 2. del.

   pred 7 dnevi

   Bom, zdaj se stanje izboljšuje, sem pa dala očem nekaj dni premora od maskare.

   Jaz sem svetlečo videla s ceno z napisom "novo", mat je bila pa drugje. Vsaka je bila samo še po ena in nisem vedela če in katera je nova, tako da nisem vzela nobene :). Bi pa res rada izvedela, kaj se s tem dogaja. V 3h dm in enem Mullerju izropane.

   Se priporočam za informacije :).

   165
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Maskare - 2. del.

   pred 7 dnevi

   Oboje sem videla. Pogledam jutri še enkrat v dm in Mullerju.

   Če ne ostane še splet.smiley

   Po mojem je naključje, držim pesti.smiley Poročaj.

   165
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Toniki - 2. del.

   16. jan 2019 9:55

   Lunja, ne vem, katerega imaš v mislih; enega je imela linija Kahne, drugi je v spletni trgovini Vitalia.smiley

   54
  • Lunja je napisal/a na forum v temo Derma E kozmetika - 2. del.

   12. jan 2019 18:51

   Po dolgem času sem se odločila, da zopet naročim nekaj od Derma E, ampak sem po nekaj letih čisto izgubila stik, kje bi lahko najugodneje naročala to kozmetiko... Imate kakšno idejo?

   436
  • Lunja je napisal/a na forum v temo Toniki - 2. del.

   12. jan 2019 18:49

   Drage moje, kje bi lahko kupila tonik hammelis? Hvala za odgovor Smile

   54
  • snežkasmeška je napisal/a na forum v temo Maskare - 2. del.

   12. jan 2019 13:37

   Tanja, v kakšni embalaži so bile Maybelline, ko si jih ti gledala, mat ali svetleči? Sedaj jih že v 2h dm-ih in enem Mullerju nisem videla. Nekaj se dogaja z njimi.

   Imam pa danes vnete oči, začelo se je včeraj, ko sem drugič uporabila YSL. Upam, da je samo naključje in da ni razlog v YSL :(. To bi bilo res grozno.

   165
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Maskare - 2. del.

   11. jan 2019 16:14

   Hm, ne vem, meni se itak mašijo od zraka.smiley

   Lahko pa vse skupaj odstraniš še z mokro krpo iz mikrivlaken ali brisačko. Tako zagotovo nič ne ostane na koži + mikropiling narediš.

   165
  • nova je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   11. jan 2019 13:07

   Še ena negativna izkušnja v DM.

   Nič ni nenavadnega, da jim izdelkov, ki so v akciji in je po njih večje povpraševanje, zmanjka že prvi dan akcije.

   Trenutno je v akciji B-kompleks (1 + 1 zastonj). V katalogu piše, da akcija traja do 12. 1. 2019. V DM na polici vidim B-kompleks in se odločim, da ga kupim. Na blagajni mi prodajalka pove, da so količino, ki je bila v akciji, že prodali in da ta ni v akciji !!?? Razumela bi, da bi v katalogu pisalo "do prodaje izdelkov", sedaj je pa določen datum, izdelek imajo na polici, a so se odločili, da ni v akciji. Akcija je samo za nategovanje potrošnikov.

   961
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Nanika1991 pred 1 dnevom
  Dobro hidrira in hrani
 • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
  Krasna za suho kožo
 • numi 3. nov 2018 23:45
  klasika
 • mijauuu 24. okt 2018 22:08
  Nič posebnega
 • Katrin 21. okt 2018 23:01
  Navdušena
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Ta klasični, večni vzorec ne gre nikoli iz mode in ga lahko nosi vsaka urejena ženska, ki ima rada tudi klasični slog.