Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Italijanski imunolog: Virus se bo 'ugasnil' sam, kmalu se bomo lahko vrnili v normalno življenje

22. apr 2020 14:14
0

Oglasno sporočilo

Oglaša se čedalje več neodvisnih znanstvenikov – virologov, imunologov, biologov, matematikov in zdravnikov – ki opozarjajo na pretirano strašenje medijev s prehladno-gripoznim virusom ter povsem nesorazmerne drakonske ukrepe za zajezitev.

Profesor Francesco Le Foche, imunolog na polikliniki Umberto I of Roma, je v intervjuju podal izjavo, ki se sklada z drugimi strokovnjaki, ki so v živo soočeni z realnim stanjem koronavirusa. Med drugim so se vse zastrašujoče napovedi o širjenju in nevarnosti virusa izkazale za krepko (nekaj desetkrat do celo nekaj stokrat) pretirane in potrjuje se, kar mnogi trdijo že od začetka: gre za običajen, nenevaren virus, ki ga velika večina preboli asimptomatsko ali z zelo blagimi simptomi.

Tako je v intervjuju glede 'pandemije' koronavirusa najprej malce razložil, kakšno je bilo stanje v nekaterih večjih italijanskih mestih, nato pa izrazil svoj optimizem: "Še kakih deset dni bi morali ohraniti izolacijo in spremljati, koliko je novih primerov, nato pa bi lahko ocenili, kako maja ponovno začeti z normalnim delovanjem."

Glede virusa pa je povedal: "Virus se bo sam ustavil, tako kot se je Sars kot sprogramirana smrt. Ne želim dajati lažnih upov, a za koronaviruse so značilne pandemijske faze, nato pa se te umirijo. Torej po mojem mnenju bo življenje kmalu takšno kot prej. Morda ne takoj, a vrnili se bomo v normalno življenje."

PREBERITE TUDI: Virolog osvešča: ni dokazov, da bi se virus prenašal po trgovinah, restavracijah ali frizerjih

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če vam je všeč klasičen, minimalističen slog, potem bo trend hlač za letošnjo jesen in zimo kot nalašč za vas.