Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

COVID-19: strokovnjaki opozarjajo, da nošenje mask poveča nevarnost za infekcijo

28. jul 2020 11:20
0

Oglasno sporočilo

Oglasilo se je še nekaj medicinskih strokovnjakov, ki so posvarili, da se ljudje s tem, ko nosijo maske, spravljajo v večjo nevarnost, da bi zboleli za koronavirusom, kot če jih ne bi nosili.

Dr Jenny Harries, namestnica glavnega zdravnika, je povedala, da maske pravzaprav ulovijo virus in tako ga oseba, ki nosi masko, vdihne. “Za povprečnega človeka je nošenje maske na prostem zelo slaba ideja, sploh če jo nosi, da se ne bi okužil,” je povedala.

Ko so jo vprašali o njihovi učinkovitosti, je dr. Harries povedala: “Kar se zgodi, je to, da ima večina ljudi eno masko. Ne nosijo je ves čas, ampak jo dajo dol; pospravijo v žep ali torbico; odložijo jo na neočiščeno površino .. Ali pa so zunaj, si ne umijejo rok, nekje spijejo kavo, spet nadenejo masko – skratka, dejansko se lahko okužijo z virusom tako, da ga dobijo na masko in nato vdihnejo.”

Ko so jo še izrecno vprašali, če se ljude z nošenjem maske spravljajo v večjo nevarnost, je dr. Harries to potrdila: “Zaradi tovrstnih ravnanj se ljudje spravljajo v večjo nevarnost, ne manjšo.”

Tudi dr. Jake Dunning, vodja oddelka za infekcije na Public Health England, je za The Independent povedal, da je “zelo malo dokazov, da bi nošenje mask imelo kakšno korist. Maske morajo biti nošene na pravi način; redno menjane; na pravi način odstranjene; na pravi način odvržene; ter uporabljane s specifičnimi higienskimi ravnanji, da so učinkovite,” je še dodal.
Imajo pa zato veiko škodljivih vplivov.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.