Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Posledica COVID-19 izolacij bodo tudi katastrofalni dolgoročni učinki na duševno zdravje mladih

3. jun 2020 12:22
0

Oglasno sporočilo

Otroštvo in mladost od prihoda mobilnih telefonov in tablic že leta niso več to, kar sta bila. Posledice vidimo že sedaj – kar se obeta, pa je še veliko huje. Svoje pa so prinesli tudi drakonski ukrepi zaradi koronavirusa, saj strokovnjaki menijo, da bo imela osamljenost otrok sedaj hude dolgoročne vplive na njihovo duševno zdravje še mnogo let kasneje.

Hiter pregled učinkov osamljenosti in izolacije na otroke in mladostnike je pokazal, da se obetajo hude posledice za njihovo duševno zdravje v obliki anksioznosti in depresij, kar bo povračalo potrebo po tovrstnih ukrepih in zdravljenjih še nadaljnjih nekaj let.

Analiza raziskav, v kateri so preverili 60 preteklih študij, v katerih so preučevali učinke osamljenosti in izolacije na duševno zdravje, so namreč jasno pokazale, da so mladi, ki so osamljeni, trikrat pogosteje podvrženi depresiji. Vpliv osamljenosti na večji možnost depresije naj bi trajal kar 9 let po koncu osamljenosti.

Dr. Maria Loades, klinična psihologinja na oddelku za psihologijo univerze Bath who, ki je vodila raziskavo, je razložila: "Iz naše analize je razvidno, da obstaja tesna povezava med osamljenostjo in dperpesijo pri mladih ljudeh – takoj nemudoma kot tudi dolgoročno. Ta učinek je lahko tudi odložen, kar pomeni, da bo lahko trajalo tudi 10 let, da bomo šele videli vse daljnosežne posledice izolacij zaradi COVID-19."

Zato meni, da bi bilo treba zrahljati ukrepe in otrokom omogočiti ve sproščenega druženja in igre ter na sploh poskrbeti za njihovo duševno zdravje. Nenazadnje ima sproščena igra izjemne pozitivne učinke na čustveno in duševno dobrobit otrok.

Analiza je bila objavljena v ponedeljek, 1. junija, v znanstveni publikaciji Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

PREBERITE TUDI: Anksioznost je posledica psihičnih zlorab v otroštvu

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 1 dnevom
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Česa vam "lamestream" mediji in indoktrinirani strokovnjaki, od katerih mediji povzemajo informacije, ne povedo?