Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Oblasti priznavajo, da so desetine tisoče testov za koronavirus štele dvojno

27. jul 2020 11:22
0

Oglasno sporočilo

Kot da dejstva, da so testi za koronavirus povsem nezanesljivi ter da gre za veliko večino povsem nenevarno bolezen, ki jo v glavnem prebolijo brez simptomov, niso dovolj, sedaj prihaja na plano, da so oblasti že tako lažno pozitivne teste štele dvojno.

Od pacientov so namreč jemali po dva vzorca, ki pa so ju beležili kot dva testa, kar je podvojilo že tako pogosto lažno pozitivne rezultate. Diagnostični testi, pri katerih se vzame vzorce sline in iz nosu, so bili tako za vsakega pacienta šteti dvojno. V Italiji je bilo tako dvojno štetih na desetine tisoče testov za Covid-19; enako pa velja tudi v Veliki Britaniji, kar so priznale same oblasti, The Department of Health and Social Care in Public Health England.

To je seveda močno vplivalo na poročila o številu na novo okuženih, ki je bilo na začetku praktično podvojeno, sedaj pa ocenjujejo, da je še vedno vsaj 20 odstotkov pretirano.

To sicer ni prvič, da so oblasti zalotili pri potvarjanju podatkov. Še pred tem so jih dobili, kako so objavili 'rezultate' preko 100.000 domačih testov, čeprav ti še niso bili zaključeni, da bi dosegli zadano številko 100.000 testov.

Jon Ashworth, tajnik pri Labour’s Shadow Health, je povedal: “Ministri so enkrat že dobili sramotno zaušnico, ko so prirejali številke. Vse kaže, da jih to ni izučilo. Potrebujemo popolno transparentnost, kar se tiče prezentacije teh rezultatov.”

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Večina nas pozna koga, ki je prepričan, da je strokovnjak za vse, ne glede na svoje dejansko znanje.