Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koronavirus: Švedska bo naslednji mesec dosegla kolektivno imunost

20. apr 2020 18:40
0

Oglasno sporočilo

... pri spopadanju s koronavirusom: niso namreč uvedli strogih karanten, temveč so normalno nadaljevali z življenjem. In to se jim je tudi obrestovalo, saj je prebivalstvo v pretežni meri že prekuženo.

Tako bo populacija Stockholma, glavnega mesta Švedske, že naslednji mesec dosegla kolektivno imunost, trdi dr. Anders Tegnell, ki se ni hotel podrediti drakonskim ukrepom za preprečevanje širjenja prehladno-gripoznega virusa. Širjenje virusa se je že začelo zaustavljati, ljudje pa so postali odporni.

"Opažamo čedalje več imunih ljudi med prebivalci Stockholma, kar ima čedalje večji vpliv tudi na širjenje infekcije," je dr. Tegnell povedal medijem. "Vse kaže, da bo prebivalstvo maja prekuženo."

Švedska, ki ima populacijo nekaj preko 10 milijonov ljudi, ima 13.822 potrjenih primerov okužb s koronavirusom in 1.511 smrti. Ko so dr. Tegnella vprašali glede smrti, je odgovoril: "To ni neuspeh glede na celotno strategijo, je pa neuspeh, kar se tiče starejših, ki živijo po domovih za ostarele."

Švedi nadaljevali z normalnim življenjem

Švedska je ohranila življenje normalno tudi po začetku širjenja koronavirusa: šole so ostale odprte in ljudem niso prepovedali druženja. Niti mej niso zaprli. Glede tega so bili deležni prenekatere kritike, ki pa so jih zavrnili – ministrica za zunanje zadeve, Ann Linde, je dejala: "Delamo isto kot vsi ostali, le na malce drugačen način. Nikogar ne bomo nikamor zapirali ali mu prepovedali druženja – vsak naj sam prevzame odgovornost zase. Nekateri mislijo, da ničesar ne delamo za zaviranje širjenja okužbe, a delamo to, kar je prav za Švedsko."

PREBERITE TUDI: Virolog osvešča: ni dokazov, da bi se virus prenašal po trgovinah, restavracijah ali frizerjih

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Izraz "osebni slog" je modni žargon, ki se pogosto pojavlja. Ampak kaj pravzaprav pomeni?