Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koronavirus: Švedska bo naslednji mesec dosegla kolektivno imunost

20. apr 2020 18:40
0

Oglasno sporočilo

... pri spopadanju s koronavirusom: niso namreč uvedli strogih karanten, temveč so normalno nadaljevali z življenjem. In to se jim je tudi obrestovalo, saj je prebivalstvo v pretežni meri že prekuženo.

Tako bo populacija Stockholma, glavnega mesta Švedske, že naslednji mesec dosegla kolektivno imunost, trdi dr. Anders Tegnell, ki se ni hotel podrediti drakonskim ukrepom za preprečevanje širjenja prehladno-gripoznega virusa. Širjenje virusa se je že začelo zaustavljati, ljudje pa so postali odporni.

"Opažamo čedalje več imunih ljudi med prebivalci Stockholma, kar ima čedalje večji vpliv tudi na širjenje infekcije," je dr. Tegnell povedal medijem. "Vse kaže, da bo prebivalstvo maja prekuženo."

Švedska, ki ima populacijo nekaj preko 10 milijonov ljudi, ima 13.822 potrjenih primerov okužb s koronavirusom in 1.511 smrti. Ko so dr. Tegnella vprašali glede smrti, je odgovoril: "To ni neuspeh glede na celotno strategijo, je pa neuspeh, kar se tiče starejših, ki živijo po domovih za ostarele."

Švedi nadaljevali z normalnim življenjem

Švedska je ohranila življenje normalno tudi po začetku širjenja koronavirusa: šole so ostale odprte in ljudem niso prepovedali druženja. Niti mej niso zaprli. Glede tega so bili deležni prenekatere kritike, ki pa so jih zavrnili – ministrica za zunanje zadeve, Ann Linde, je dejala: "Delamo isto kot vsi ostali, le na malce drugačen način. Nikogar ne bomo nikamor zapirali ali mu prepovedali druženja – vsak naj sam prevzame odgovornost zase. Nekateri mislijo, da ničesar ne delamo za zaviranje širjenja okužbe, a delamo to, kar je prav za Švedsko."

PREBERITE TUDI: Virolog osvešča: ni dokazov, da bi se virus prenašal po trgovinah, restavracijah ali frizerjih

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.