Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vse, kar morate vedeti o PCR testih, s katerimi testirajo na koronavirus [VIDEO INTERVJU]

23. sep 2020 19:32
0

Oglasno sporočilo

Za testiranje na prehladni virus, ki ga zadnje tedne izvajajo v povečanem številu, zaradi česar je tudi večje število okuženih, uporabljajo tako imenovani PCR test. A že sam izumitelj testa, Kary Mullis, je jasno povedal, da PCR test (Polymerase Chain Reaction) ni namenjen, niti ni razvit, niti ni registriran za diagnostične namene.

Mag. Karin Rižner je v svojem blogu natančno razložila: "Test ni niti SPECIFIČEN za novi korona virus (razvoj novega testa traja približno eno leto), ampak lahko delček RNK, ki ga s testom iščejo, izvira od drugih korona virusov, ki povzročajo prehlade in so pri ljudeh ves čas prisotni na respiratornih sluznicah. Že dve desetletji je znano, da je sezona korona virusov med decembrom in aprilom, izven tega obdobja pa so sicer prisotni, vendar ne povzročajo bolezni (ker zato nimajo življenjskih pogojev). Vendar jih s PCR testom seveda lahko odkrijejo.

Poleg tega je PCR test odvisen od števila podvojevanj kopij DNK/RNK molekul, ker morajo za test dobiti dovolj velik vzorec, da ga sploh lahko analizirajo. Če uporabljajo prenizka števila podvojevanj (<35 ciklov), so vsi testi negativni, če uporabljajo prevelika števila podvojevanj (>60 ciklov), so vsi testi pozitivni. Kako primerno orodje za manipulacijo rezultatov, ali ne?

Če povzamem: pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen z novim korona virusom. Ne pove vam, ali so ti virusi v človeku sploh živi oziroma so virulentni. Ne pove vam, koliko teh virusov je v človekovem telesu. Ne pove vam, ali bo človek zbolel za boleznijo COVID-19. Ne pove vam, ali lahko človek s pozitivnim PCR testom sploh okuži druge ljudje. Klinično nam test ne pove ničesar. Vrednost testa je torej popolnoma NIČNA.

A NIJZ vsak dan veselo objavlja številke o “novih okuženih”, čeprav (kot cel svet) uporablja test, ki je neuporaben za diagnostične namene. Na podlagi teh številk (brez vsebinske vrednosti!) izdaja priporočila za ukrepe, ki jih potem z železno roko uzakonja vlada in uveljavljajo inšpekcije. Podkupljeni mediji pa zgodbo veselo podpihujejo in čedalje bolj ustrahujejo ljudi."

Celoten zapis si lahko preberete na tej povezavi.

Podobno pa je v nedavnem intervjuju povedala tudi Jerneja Tomšič, dr. molekularne biologije, ki živi in dela v ZDA. Spodaj si lahko ogledate video intervju:

 

O tem pa poročajo tudi mediji po svetu; npr. iz Nemčije, kjer so strokovnjaki razložili, da je med pozitivnimi testi več zdravih kot bolnih:

 

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 4 dnevi
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kar nekaj podjetij tekmuje v pripravi cepiva za prehladno-gripozni virus, poimenovan COVID-19, saj so cepiva izjemen vir zaslužka farmacevtske industrije.