Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Test za koronavirus predrl možgansko pregrado in puščati je začela cerebrospinalna tekočina

5. okt 2020 12:26
0

Oglasno sporočilo

Predrtje možganske pregrade in puščanje cerebrospinalne tekočine po korona testu pokazalo, da je test lahko tudi smrtno nevaren.

Od marca dalje mediji zastrašujejo ljudi s prehladno-gripoznim virusom, katerega preživitvena stopnja ja 99,96 odstotna. Razglasili so celo pandemijo in, za razliko od ostalih bolezni, kjer oboleli sami iščejo zdravniško pomoč, iščejo potencialno okužene z nezanesljivimi testi, ki so napačni celo v 80 odstotkih.

Testiranje večinoma opravljajo skozi nosnico – kako je videti, si lahko ogledate v tem videu:

Testiranje pa je lahko veliko več kot neprijetno – lahko je zdravje in celo življenje ogrožajoče, kot se je zgodilo ženski v štiridesetih, ki so ji pri testiranju predrli možgansko pregrado, da ji je začela odtekati možgansko-hrbtenjačna tekočina (cerebrospinalna tekočina ali likvor).

Cerebrospinalna tekočina je brezbarvna, čista možganska tekočina, ki obdaja možgane in hrbtenjačo ter ju ščiti pred poškodbami. Tekočina pomaga tudi odstranjevati odpadne snovi iz možganov in je pomembna za prenos hranil in drugih snovi celotnemu živčnemu sistemu.

Lobanja je trda in fiksna, zato se ne more prilagajati možganom; medtem ko so slednji mehki in občutljivi in morajo biti zaščiteni pred udarci. Ravno to je namen te možganske tekočine – cerebrospinalna tekočina torej dejansko varuje možgane pred poškodbami in njeno odtekanje je lahko tudi smrtno nevarno. Med drugim lahko pride tudi do meningitisa.

Ženska je po testu za koronavirus začela imeti težave z glavoboli, bruhanjem, kovinskim okusom v ustih, otrdelim vratom, občutljivostjo na svetlobo in curljanjem iz nosu. Pregled je pokazal, da ji curlja iz desne nosnice, a niso ugotovili izvora tekočine. Šele test tekočine, tomografija in magnetna resonanca so pokazali, da ne gre za nosno tekočino temveč možgansko-hrbtenjačno ter da ima poškodovano možgansko pregrado na desni strani.


Rumena puščica nakazuje mesto poškodbe oz. predrtja

Pacientko so takoj premestili  v bolnišnico, kjer so ji endoskopsko popravili poškodbo. Po posegu je ostala v nadaljnji oskrbi in na opazovanju.
 

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če vam je všeč klasičen, minimalističen slog, potem bo trend hlač za letošnjo jesen in zimo kot nalašč za vas.