Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sodišče v ZDA potrdilo škodljivost cepiva proti ošpicam, mumpsu in rdečkam

9. okt 2013 19:00
4

Oglasno sporočilo

... splošnih medijih, je, da je sodišče v ZDA – sicer zelo potihoma – posredno potrdilo, da kombinacija cepiva proti ošpicam, mumpsu in rdečkam povzroča avtizem. V nedavno sprejeti odločitvi, katere del ostaja skrit pred javnostjo, je deček, ki je po cepljenju dobil potrjeno diagnozo avtizma, dobil nekaj sto tisoč dolarjev odškodnine.

Starši 10-letnega Ryana Mojabija so poročali, da je deček prvič utrpel encefalopatijo po cepljenju proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, 19. decembra 2003. Encefalopatija je priznan in pogost stranki učinek cepiv (poleg mnogih nepriznanih, a zato nič kaj dosti manj pogostih). Po poročanju staršev Ryana Mojabija je to cepivo njihovemu otroku povzročilo encefalopatijo, ki je nevroimunološka motnja, ki se kaže v obliki astme in avtizma.

Po tem, ko so si sodišča podajala primer Ryan, so za njih slišali Autism Omnibus Proceedings in na koncu je sodišče odločilo, da je bila dečkova encefalopatija posledica cepljenja – odločitev, ki je potrdila ugotovitve dr. Andrewa Wakefielda izpred 15 let, ko je preučeval povezavo med boleznimi prebavil in cepivi.

Deček Ryan je utrpel encefalitis v roku 5 do 15 dni po cepljenju proti OMR (ošpice, mumps in rdečke), zato je povezava več kot jasna in se je sodišče odločilo, da družina prejme odškodnino. Kar je pri tem primeru še posebej za omeniti, je dejstvo, da je večina vsebine spisov, v katerih je vlada potrdila vpliv cepiva, zaplombirano in do njih javnost nima dostopa. In medtem, ko sta vlada in sodišče priznala, da cepiva povzročajo encefalitis, se niso javno opredelili, ali je cepivo povzročilo še druge Ryanove poškodbe, med drugim avtizem. A že dejstvo, da ti dokumenti ostajajo pod cenzuro in da vlada nekaj pomembnega skriva pred javnostjo, več kot očitno kaže na to, da je cepivo vplivalo še na kaj drugega in da ima to povezavo med cepljenjem in avtizmom.

V podobnem primeru dober mesec dni nazaj pa je še ena družina prejela precejšnjo odškodnino, ko je njihova hči, Emily Moller po cepljenju utrpela hude poškodbe. Po poročilih naj bi Emily imela zelo hudo reakcijo na cepljenje proti OMR, davici, tetanusu in oslovskemu kašlju, hemofilusu influence in otroški paralizi in posledica so bili avtizem in hude razvojne težave. Zato so se tudi v tem primeru sodišče in vlada odločili za odškodnino. A trajno poškodovanega in razvojno zaostalega otroka ne more pozdraviti ali nadomestiti nobena odškodnina.

Ta dva primera v kombinaciji z nešteto študijami, ki so jih o povezavi med cepljenji in hudimi trajnimi poškodbami opravili v ZDA, južni Ameriki in Evropi, dokazujejo, da cepljenje proti OMR – pa seveda tudi večina ostalih – ni nedolžno cepivo, v kar bi nas rada prepričala medicinsko-farmacevtska industrija. Naj spomnimo le še na to, da so dr. Wakefielda njegove raziskave in odkritja med cepivi in nepopravljivimi hudimi posledicami na zdravju stala kariere in ugleda. Pred kratkim pa je dr. Wakefield glede povezave med cepivi in avtizmom dejal: "Skoraj ni več nobenega dvoma, da cepiva povzročajo avtizem. Pri teh otrocih so cepljenju sledile poškodbe možganov, ki so vodile v avtizem. Starši imajo že ves čas prav in vlade se morajo nehati igrati z življenji in zdravjem otrok in njihovih staršev."

Več o dejstvih o cepivih pa si lahko preberete v e-knjigi.

Vir 1, vir 2.

4

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Medomatic

   • 5. dec 2013 22:01

    Wakefild naj bi biv prevarant, dobro tega prav gotovo ne bom raziskoval, ostaja pa dejstvo da je odškodnina bila dosojena in v Slovenskem primeru obveznega ceplenja ni bila dosojena ŠE NOBENA, ker imamo tako zločinski sodni NEPRAVNI sistem je edina normalna rešitev svobodna odločitev za vsa ceplenja. KDOR SE BOJI NAJ SE CEPI IN SVOJE OTROKE. Cepivo naredi protitelesa za največ 10 let. TOREJ ODRASLI ZAKAJ SE NE CEPITE PROTI MUMPSU IN OŠPICAM NAMESTO DA NAS SILITE DA CEPIMO SVOJE OTROKE SI CEPIVA VBRIZGAJTE V SEBE, zahtevamo samo pošten odnos ne pa vašega sprenevedanja.

   0
   • Immunity

   • 5. dec 2013 21:59

    Komentar strokovno in poglobljeno razkrije, kako je znana danska študija odkrila vzročno-posledično zvezo med cepivom MMR in epidemijo avtizma, nato pa zaradi hudih kritik in pritiskov iz določenih medicinskih krogov pred javno objavo priredila rezultate študije in jih brez znanstvene podlage pojasnila v nasprotju s statističnimi dejstvi. Danska študija ugotavlja, da je v letih 1980-2002 število avtističnih otrok, starih 5-9 let, naraslo od 8 do 71 na 100.000. Večletni podatki sugerirajo časovno povezanost uvedbe MMR z rastjo avtizma na Danskem, natančneje 45% povečano tveganje pri otrocih, ki so prejeli MMR. Ko so dansko študijo predložili medicinski reviji Vaccine, je ta naletela na sovražen odziv recenzentov, med drugim ameriške agencije za nadzor nad boleznimi CDC, ki je zahtevala naknadne posege in popravke. Komentatorji pojasnijo, kakšne umetne »korekcije« so izvedli avtorji, da bi vnesli dvom in nato zatrdili, da MMR nima nič opraviti z avtizmom. Pozorni bralec študije bo ugotovil, da njen naslov (Autism and measles, mumps, and rubella vaccine: no epidemiological evidence for a causal relationship) zavaja, saj podatki iz študije jasno potrjujejo statistično značilno kopičenje primerov 6 mesecev po cepljenju s cepivom MMR, vendar je vzročno-posledična povezava zakrita in v naslovu izražrno mnenje avtorjev namesto rezultatov, dobljenih na podlagi statističnih dejstev. Kljub izdatnim poskusom »korekcij« je ta študija potrdila alarmanten trend, da je zaradi cepiva MMR prišlo do skokovitega porasta primerov avtizma pri otrocih na Danskem, trdijo komentatorji. http://www.jpands.org/vol9no3/stott.pdf

   0
   • Immunity

   • 5. dec 2013 21:19

    A dej, da si je kar izmislil... očitno nekateri vse verjamejo, kar jim rečejo propagandni mlini, ki jih je neznansko strah, da bodo starši končno pogruntali, za kaj v resnici gre. Kdor resnično hoče spoznat obe plati zgodbe, najsi posluša predavanje dr. Wakefielda, pa potem pove, če ma tole nabijanje brez argumentov kakšen smisel. Lancet je umaknil, ker mu drugega pod pritiskom farma lobija ni preostalo.

    Andrew Wakefield Defends His Research –Andrew Wakefileld brani svoje raziskovalno delo

    http://www.youtube.com/watch?v=i6DuBR_xGQg
    Britanski gastroenterolog s sodelavci v medicinski reviji The Lancet leta 1998 objavi študijo o 12 primerih avtističnih otrok s kroničnim obolenjem prebavil, ki so po pričevanju staršev po cepljenju s cepivom OMR (ošpice-mumps-rdečke) nazadovali v avtizem. Članek povzroči hud vihar. Lancet ga pod pritisk umakne. Sledi strokovno-pravna bitka, ki še vedno traja. Zagovorniki cepiva OMR prisegajo, da je varno, skeptiki trdijo, da gre za cepivo s skrajno problematičnim varnostnim profilom. Wakefiled, ki v domovini izgubi zdravniško licenco, delo nadaljuje v ZDA in iz leta v leto se pojavlja več znanstvenih dokazov, da je zadel v jedro in razkril eno največjih zablod medicine vseh časov. V tem predavanju se sistematično spoprime z očitki, ali res širi slabo znanost, in pojasni, zakaj je duh ušel iz steklenice, v katero ga ni več mogoče potisniti nazaj.

   0
   • Kobrowsky

   • 5. dec 2013 14:06

    Dr. Wakefield je znan po tem, da je l. 1998 ponaredil rezultate svoje študije o povezavi med cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (measles, mumps, rubella ali na kratko MMR) in pojavom avtizma ter črevesnih obolenj.

    Drugim znanstvenikom in raziskovalcem ni uspelo priti do enakih rezultatov.
    Leta 2004 je raziskovalni novinar Sunday Times-a Brian Deer razkril konflikt finančnega interesa s strani Wakefied-a, ki je razvijal svoje cepivo proti eni od teh bolezni (mislim, da ošpicam, nisem pa 100%).
    Poleg tega je bilo nekaj staršev od 12 otrok, na katerih se je izvajala študija o vplivu tega trojnega cepiva rekrutiranih s strani odvetnika, ki je pripravljal tožbo proti proizvajalcem tega cepiva. Poleg tega bila kampanja proti proizvajalcem cepiva financirana iz javnih sredstev (Legal Services Commission, en del pravosodnega ministrstva), Wakefield pa je prejel več kot 400.000 GBP s strani odvetnikov, ki so zastopali starše otrok z avtizmom.

    Ko so informacije prišle na dan, je tednik za medicino, The Lancet, v katerem je bila študija objavljena, le-to umaknil.

    Torej, na kratko:
    - Wakefield je prevarant, ki je ponaredil rezultate študije in se s tém finančno okoristil.
    - Wakefield ni trdil, še manj dokazoval, da so cepiva na splošno nevarna in škodljiva (razvijal svoje cepivo) pač pa je študijo opravil in njene rezultate ponaredil samo za to trojno cepivo
    - Wakefield je prevarant, ki je ponaredil rezultate študije na škodo mnogih otrok in v svojo finančno korist.
    - Wakefield je prevarant.
    - Nekateri ljudé bódo prevarantom verjéli pa če vsi ostali tulijo "PREVARANT! PREVARANT!"

    Kar se tiče sodbe iz članka pa:
    "Deček Ryan je utrpel encefalitis v roku 5 do 15 dni po cepljenju proti OMR (ošpice, mumps in rdečke), zato je povezava več kot jasna in se je sodišče odločilo, da družina prejme odškodnino."

    Iz téh podatkov je razbrati, da je sodišče razsodilo zgolj na podlagi té povezave, kar je enako, kot da bi po branju tega članka padel in si zvil gléžen in nató tóžil planet-lepote.si, da pred branjem članka nisem padel in si izvil gléžnja, nékaj dni po prebranem pa se mi je tó zgodilo.

    Vsekakor pa móramo védeti, da so izslédki Wakefieldove študije LAŽNI in da je prekléto dobro védel, da korelacija med MMR cepivom in avtizmom ter črevésnim obolenjem pri otókih vsaj gledé na rezultate, ki jih je dobil, NE OBSTAJA.

    Lažnivi Wakefield in njegova krivica.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?