Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Podporniki covid ukrepov uporabljajo psevdo psihologijo za šikaniranje "nevernikov"

12. okt 2020 12:50
0

Oglasno sporočilo

V zadnjem času je bilo v medijih zaslediti, da so tisti, ki vidijo realno dogajanje v zvezi s covidom in zavračajo nošenje mask in drugih ukrepov, sociopati, nemoralni, sebični, imajo osebnostne motnje in podobno. A vsi, ki jih tako označujejo, se pri tem opirajo na psevdo znanost.

Znanost ni popolna, saj so znanstveniki le ljudje – ti pa zmotljivi in podkupljivi. In v teh časih se psihologijo uporablja kot ideološko orožje proti političnim nasprotnikom. Tako je bilo v medijih zaslediti članke, da imajo tisti, ki zavračajo nošenje mask in druge drakonske ukrepe zaradi prehladnega virusa, katerega preživitvena stopnja je približno 99,96 %, sociopatske tendence, torej so motene osebnosti.

Po besedah brazilskih znanstvenikov, ki so izvedli študijo, naj bi bili znaki asocialnosti, kot so npr. nizka stopnja empatije in visoka stopnja brezčutnosti, nagnjenost k prevaram in riskiranju, značilnosti oseb, ki zavračajo nošenje mask in ostale drakonske ukrepe.

Nekoč so 'antisocialne' tendence (oznaka psihopat, sociopat) pripisovali ljudem, ki so jih označevali za 'slabe', celo zlonamerne oz. zločinske. Danes se izraz sociopat vsesplošno uporablja za označevanje ljudi, ki jih ne maramo. Kako je prišlo do tega?

Ker psihologija uživa avtoriteto znanosti in tako stališči daje legitimnost. Posledično mnogi na diagnozo, da je nekdo sociopat, ne gledajo le kot na mnenje, temveč kot na znanstveno dejstvo.

Sicer pa tovrstnih oznak ne dobivajo le tisti, ki zavračajo absurdne ukrepe uvajajočega fašističnega režima, temveč vse, ki si drznejo dvomiti in izpraševati dejanja in izjave oblastnikov in celo uveljavljene dogme, kot je npr. cepljenje. Pri slednjem je vsakršen kritičen dvom praktično nedopusten, izpraševalci pa označeni za 'google znanstvenike', 'teoretike zarot' ipd.

Po besedah revije Time Magazine naj bi tako ne bili psihologi “niti najmanj presenečeni” nad izidom referenduma Brexit, kar naj bi bilo “v prvi vrsti posledica neracionalnega delovanja človeških možganov.”

Tako so vse, ki so glasovali za izstop iz Evropske Unije, označili za neracionalne in preprosto neumne; željo po svobodi in demokraciji vseh glasovalcev, ki so glasovali za izstop, pa posledica njihove "psihične zmedenosti".

Vsi, ki razmišljajo po svoje so ožigosani kot 'odpadniki', nevarni družbi

Torej vsi, ki si drznejo kakorkoli pogledati iz kalupa, dvomiti, razmišljati in postavljati vprašanja namesto zgolj slepo slediti – naj si bo glede aktualnega dogajanja, alopatske medicine, cepiv ali česarkoli drugega – so nemudoma ožigosani kot odpadniki, ki predstavljajo nevarnost za družbo; psihično moteni in moralno inferiorni.

Psihološke oznake so postale sodobni način obračunavanja in poskušanja utišanja nepokornih režimu in uveljavljenim dogmam.

Povzeto po rt.com.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 4 dnevi
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kar nekaj podjetij tekmuje v pripravi cepiva za prehladno-gripozni virus, poimenovan COVID-19, saj so cepiva izjemen vir zaslužka farmacevtske industrije.