Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Cepiva povzročajo intolerance in alergije na hrano, potrjujejo raziskave

5. jul 2019 13:17
0

Oglasno sporočilo

Prehranske beljakovine, ki se nahajajo v cepivih, povzročajo intolerance in alergije na hrano, ki so dandanes čedalje pogostejše, kažejo raziskave.

Dobitnik Nobelove nagrade, Charles Richet, je že pred več kot 100 leti dokazal, da injiciranje živalskih beljakovin v živali in ljudi povzroči preobčutljivost in nenormalne reakcije imunskega sistema na te beljakovine. Izpostavljanje tem beljakovinam po cepivu povzroči alergične reakcije in celo anafilaktični šok. Njegove ugotovitve so zatem potrjevale nove in nove raziskave, tako na ljudeh kot tudi živalih. Kljub temu se v cepivih nahaja vrsta živalskih beljakovin – poleg ostalih toksinov kot so težke kovine (aluminij in živo srebro); antibiotiki; gensko spremenjena živalska, bakterijska in virusna DNK; glutaraldehid; formaldehid; lateks; mononatrijev glutamat in drugi.

Inštitut za medicino Institute of Medicine (IOM) je v svojem poročilu o stranskih učinkih cepiv že leta 2011 uradno potrdil, da živalske beljakovine v cepivih povzročajo alergije in intolerance na hrano, astmo in druge alergijske reakcije.

PREBERITE TUDI: Študija: otroci z avtizmom imajo v možganih največ aluminija

Tovrstnih odkritij je bilo v zgodovini že nešteto, je pa odkritje Inštituta za medicino najnovejše in najpomembnejše od odkritja dr. Richeta dalje. Poročila med drugim govorijo tudi o tem, da varna količina tovrstnih snovi v cepivih ne obstaja in ni določena. Posledica je, da količine teh alergenov v cepivih niso zakonsko regulirane. Raziskave so pokazale, da je za nastanek preobčutljivosti potrebna že zelo majhna količina alergena; prav tako je znano, da mnoga sodobna cepiva vsebujejo dovolj teh alergenov, da privedejo do anafilaktičnega šoka – in torej tudi dovolj alergenov, da povzročijo preobčutljivost.

Dandanes imajo otroci sicer manj nalezljivih bolezni zaradi boljših higienskih, prehranskih in življenjskih razmer ter manj izpostavljenosti parazitom. A ker se z leti vpeljuje čedalje več cepiv, tudi večvalentnih, ter injicira več cepiv naenkrat in vsa vsebujejo adjuvante, ki povzročajo resne zdravstvene težave, je čedalje več alergij, avtoimunskih ter kroničnih bolezni, opozarjajo strokovnjaki.

PREBERITE TUDI: Ideološki konstrukti o cepljenju

Adjuvanti povzročajo tudi imunogenost injiciranih prehranskih beljakovin. Ta kombinacija pri atopičnih otrocih ob injiciranju privede do tega, da milijoni otrok po svetu razvijejo alergije, ki lahko vodijo tudi v smrt. Upoštevajoč razširjenosti in intenzivnosti epidemije alergij, je potrebna urgentna akcija, da se spremeni zakonodaja glede specifikacij, proizvodnje in navodil cepiv, pa tudi sistema za poročanje stranskih učinkov cepiv Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) ter nacionalnega programa za izplačilo odškodnin žrtvam cepiv, National Vaccine Injury Compensation program, opozarjajo raziskovalci.

Mnogi neodvisni raziskovalci opozarjajo, da je treba nujno odstraniti prehranske beljakovine iz cepiv ter temeljito preveriti adjuvante kot je npr. aluminij. V vmesnem času pa priporočajo, da naj bodo opozorila o tem, da cepiva povzročajo alergije na hrano, navedena na navodilih, ki so priložena cepivom. Priporočajo tudi, da se preneha kombiniranje več cepiv hkrati, da se zmanjša kombinirane negativne stranske učinke več prehranskih beljakovin in adjuvantov.

PREBERITE TUDI: NIKAR ne zbijajte vročine!

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 4 dnevi
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kar nekaj podjetij tekmuje v pripravi cepiva za prehladno-gripozni virus, poimenovan COVID-19, saj so cepiva izjemen vir zaslužka farmacevtske industrije.