Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kdo so v resnici "anticepilci" – neuki in neizobraženi "teoretiki zarot"?

13. sep 2021 13:15
0

Oglasno sporočilo

Eden izmed načinov, kako "anticepilce" prepričati v cepljenje, je s poskusi poniževanja, žaljenja in sramotenja.


"Anticepilci", kot jih skušajo prkazati splošni mediji

Tako smo lahko v zadnjem času s strani slovenske uradne stroke, nazadnje Bojane Beović, zasledili, da so "anticepilci" manj izobraženi. Prav tako smo lahko zasledili prispevek – ali morda bolje rečeno skrpucalo, v katerih slovenski splošni mediji v zadnjem času naravnost blestijo – objavljen v časniku Delo, kjer je novinarka bojda prisostvovala pogovoru "neizobraženih, tetoviranih anticepilcev", ki terjajo "sočutje"

Skuša se torej ustvariti večinsko javno mnenje, da so "anticepilci" neizobraženi in nerazgledani bedaki, ki nasedajo na "teorije zarot".

Že pretekle raziskave so pokazale, da so starši, ki ne cepijo svojih otrok, nadpovprečno izobraženi. To je sedaj potrdila še ena raziskava, ki so jo opravili na univerzah Carnegie Mellon in Pittsburgh. Ponovno so dokazali ne le, da so tisti, ki zavračajo cepljenje, nadpovprečno izobraženi, temveč da imajo večinoma celo doktorske nazive.

Pri tem niso izvedli ankete s 500 udeleženci, ki sploh ne more biti objektivno merilo in pokazatelj, temveč je v raziskavi sodelovalo kar 5 milijonov udeležencev različnih demografskih značilnosti. Tiste sodelujoče, ki so se opredelili, da se "zagotovo" ne bi cepili in ki se "verjetno" ne bi cepili, so uvrstili v skupino, ki okleva pri cepljenju.

Ugotovili so tesno povezavo med (ne)cepljenjem in stopnjo izobrazbe, ki gre v U krivulji: največ "oklevajočih" je med tistimi, ki so najbolj in najmanj izobraženi. Najmanj oklevanja je bilo med tistimi s srednjo ravnjo izobrazbe in največ oklevajočih med tistimi z nazivom dr.

To pa še ni vse: ugotovili so tudi, da je v prvi polovici leta 2021 "oklevanje" najbolj upadlo med najmanj izobraženimi – torej s srednjo šolo ali nižjo stopnjo izobrazbe. Med tistimi z najvišjo stopnjo izobrazbe, torej doktorskimi nazivi, oklevanje ni upadlo, kar kaže, da so ostali trdni in neomajni v svoji odločitvi.


Precej bolje realna slika "anticepilcev", sodeč po raziskavah.

Torej ne le, da so tisti, ki se ne nameravajo cepiti najvišje izobraženi, temveč je tudi najmanj možnosti, da bi si glede tega premislili.

Preberite še ostale objave o Covid-19:

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.