olja!
jz sem pa zasledila tole:
Ideja za beljakovinski dan.
Različno zelenjavo (por, korenje, cvetača, brstični ohrovt, brokoli, stročji fižol) sem lepo oprala, osušila in narezala na manjše kose. Vse sem skuhala nad paro. Medtem sem s čopičem, namočenim v olivno olje, premazala nepregorno posodo. Skuhano zelenjavo sem še malce razkosala in potlačila z vilco, stresla v namazano posodo, dodala različne začimbe (strt česen, timijan, origano, neko grško mešanico kaj-vem-česa, je pa dobra....), dodala paradižnike v koščkih, potresla z manj mastnim sirom in lepo zapekla v pečici, proti koncu pa še malo pod grilom.
Zraven skleda solate in kos polnozrnatega kruha, za so-jedce, ki pa niso na dieti še pečena piščančja bedra na mehiški način.
Zanima me pa ali je stročji fižo res beljakovina, ker ga eni prištevajo k škrobu. Za večerjo naj bi jedli beljakovine in bi bil stročji fižol, kot nalašč zame. Skuta mi ne gre preveč.
lp
maja