Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ic3PrIncZ

  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Koriščenje dopusta po porodniški in 162. čeln ZDR.

   24. mar 2016 18:16

   Zanimajo me vaše konkretne izkušnje z izvajanjem 162. člena v ZDR, ki s navezuje na podaljšanje roka za koriščenje starega dopusta iz 30.6 na 31.12. naslednjega leta v primeru bolniške ali porodniške.

   Meni se porodniška začne v začetku avgusta letos in planiram nekaj dopusta, dodeljenega za leto 2016 pokoristiti v naslednjem letu, torej v avgustu 2017. Ali ima katera od vas že podobne izkušnje? Ne bi rada naletela na hladen tuš v primeru brisanja dopusta, če bi ga lahko vseeno pokoristila letos (možnost imam). Gre pa  za spremembo ZDR iz leta 2013, zato me zanimajo bolj sveži primeri.

   Torej ali se rok za koriščenje dopusta podaljša v vsakem primeru ali le v primeru, da vsega dopusta pred nastopom porodniške ne moreš izkoristiti (npr. nepredvidena bolniška, nepredvideno podaljšanje porodniške...).

    

    

    

   162. člen

   (izraba letnega dopusta)

   (1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih, s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.

   (2) Delodajalec lahko zahteva od delavca, da planira izrabo najmanj dveh tednov letnega dopusta za tekoče koledarsko leto.

   (3) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.

   (4) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta.

   (5) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo, ki zavezuje delodajalca.

   (6) Delavec, ki ima v prvem letu zaposlitve pravico do izrabe sorazmernega dela letnega dopusta, pridobi pravico do izrabe letnega dopusta za naslednje koledarsko leto ob začetku naslednjega koledarskega leta.

    

   2
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   3. sep 2014 19:04

   Veronica307: A to imaš Depend Gellack? Jaz moram namakati vsaj 10 min, da dol spravim, pa moram kar drgnit. Res je da uporabljam navaden odstranjevalec laka za nohte z acetonom, vemdar tudi s 100% acetonom nise opazila razlike.

   Lexie: Sem šele sedaj ugotovila, da ima Essence samo peel off gel lake. Zame torej odpade,, še posebej če ne deluje najbolje.

   394
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Gelish / Shellac (soak off) laki.

   2. sep 2014 19:53

   Mene je pa Depend čisto navdušil s svojimi Gellacki. Uporabljam le base in top coat, čez pa lakiram z navadnimi laki. Na tak načim uspem ohraniti lepe dolge nohte, obstojnost laka pa se mi zelooo podaljša. Ponavadi mi gel manikura zdrži 3-4 tedne, potem pa odstranim in še isti dan spet nanesem. Če pustim nohte gole se mi hitro vsi polomijo. Od vsega kar sem že preizkusila mi je soak off način še najbolj všeč, saj ne maram debelih umetnih in geliranih nohtov.

   Me pa zanima kakšne izkušnje imate z odstranjevanjem. Meni s zdi namakanje z acetonom kar zamudno, zelo pa tudi izsuši nohte in blazinice prstov. Gellack se mi zdi da se kar dosti grobo praska dol z nohta, včasih mi celo ppoškoduje površino. Zaradi tega sem čez vikend kupila še oljni odstranjevalec, ki ga imajo pri Dependu in sem zelo razočarana. Glede na Youtube sem pričakovala lažje in hitrejše odstranjevanje je bilo pa veliko bolj grobo in zamudno.

   Zaradi težav pri odstranjevanju sem mislila preizkusiti še ostale soak off lake, ki se dobijo pri nas, trenutno ogledujem Kiss gel polish. Malo me odbija cena, vendar sem pripravljena dati malo več za malo hitrejše odstranjevanje. Sensationail mi ni všeč, saj prodajajo samo komplete izdelkov, Essence gel polishem ne zaupam...

   Dajte se še malo razpisat kako pri vas poteka odstranjevanje gel lakov, ki jih uporabljate.

   394
 • Ic3PrIncZ je všečkal/a forumski zapis NOTD (slike nohtov) - 8. del.

  3. mar 2014 22:28
  0
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo NOTD (slike nohtov) - 8. del.

   25. feb 2014 22:09

   @ Demy: Tale nasty je pa hud.

   Še moja današnja manikura. Slika je malo slabša, ker je s telefona. Na nohtih imam OPI Pink-ing of you, pike pa so narejene z no name črnim lakom.

   1369
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo P: Akrilni prah in Kiss set za umetne nohte.

   21. feb 2014 20:40

   Prodam za simbolično celo bel (Mega White) in roza (Blush Pink) akrilni prah za izdelavo aktilnih nohtov znamke Naio. Oba po 7g v lončku.

    

   Prodam tudi enkrat rabljen Kiss set umetnih nohtov. Paket vsebuje lepilo ter še okoli 90 unetnih nothov ter navodila. Vse v lični plastični škatljici.

    

   Možna tudi menjava za kakšen zanimiv lak za nohte.

   Za ceno oz. menjavo se dogovorimo preko PM.

    

   1
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Klešče za trepalnice TANA.

   6. mar 2013 19:32

   Če ti kaj pomaga lahko preko interneta naročiš pri makki cosmetics (mogoče še kje, amazon?, ebay?):

   klik

   Jaz sem tu kupila dodatne gumice.  Ne vem pa kako je s poštnino in če je cena ok.

   63
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Program treningov in prehrane pomoč.

   5. mar 2013 23:14

   Meni osebno se to zdi preveč treninga, smo si pa ljudje različni. Dejstvo je, da če hočeš nekaj doseči oz. če treniraš z določenim ciljem, telo obvezno rabi počitek. Če počitka ni, lahko tudi rezultati izostanejo, stagnirajo ali celo upadajo. Za uspeh je tudi dobro, da treningi niso stalno enaki.

   Če si bolj vizualen tip si na spodnji sliki poglej zakaj do tega pride:

   Glede jedilnika ti pa jaz svetujem da sama malo preučiš stvar, ker ti bo tako najlažje in najbolj ziher. Glede na težo in višino si preko formul, ki jih najdeš na internetu izračunaš bazalni metabolizem - koliko telo porabi, če ne dela nič. To pomnožiš z telesno aktivnostjo in dobiš kcal, ki naj bi jih dnevno zaužila. Če hočes shujšati, dobljeno številko zmanjšaš za cca 10% in se tega držiš. Sestaviš si jedilnik iz čim več obrokov, ki na koncu nanesejo toliko kcal, ko si si preračunala. Potem pa vidiš kako se telo obnaša. Če ni spremembe še malenkost (ampak res malenskot) znižaš in rezultati bi morali slediti. Jaz prisegam na bolj športne diete kjer je vnos beljakovin večji. Univerzalnih jedilnikov pa ni, zato je najbolje da se sama seznaniš z osnovami in si ga sama napišeš. Več nasvetov o prehrani pa mislim da boš našla v drugih temah. Glede na to katera živila je dobro jesti v katerem delu dneva...

   Meni se ne da več s temi dietami ukvarjat, ker je preveč dela za to da se potem naveličam Smile sej deluje super ampak ko nehaš te pa jojo hitro nazaj povleče. Ni kaj treba je navade spremeniti, ne le diete šopat.

   Good luck.

   Kot že tolikokrat napisano

   10
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Tek.

   5. mar 2013 22:42

   Pri nakupu tekaških čevljev moraš kupiti tako številko, da imaš zadaj še za en palec prostora. To mislim da sem že parkrat slišala.

   Če te pa žuli na mezinčkih bi rekla, da ti oblika superge ne ustreza najbolje. Še posebej če so te ožulili na obeh nogah. Je možno da so ti preozki?

   So pa tudi tehnike, kako zmanjšati možnost žuljev, ena izmed teh so dvojne nogavice.

   1177
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Tek.

   5. mar 2013 22:14

   Kolikor je meni znano te ob pravilni izbiri superg ne bi smele ožulit. Jaz hvala bogu nimam problemov s tem, ker očitno nimam zahtevnih stopal.

   Težko je reči kako superge 'raztegnit', ker mogoče ne bodo kar tako nehale žulit. Mogoče te pa celo naslednjič ne bodo več. Samo pomojem, le te že ob hoji/teku žulijo, to ni najboljše.

   Na katerem delu pa imaš probleme?

   1177
 • Ic3PrIncZ je všečkal/a forumski zapis Shranjevanje nakita.

  4. mar 2013 21:42
  0
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Shranjevanje nakita.

   4. mar 2013 20:57

    

   Podobno kot Martina. sem si tudi jaz omislila okvir za slike z mrežo, kot stojalo za uhane. Naredila sem enega velikega za viseče uhane in enega manjšega / prenosnega za drobne uhane.

    

   Nekaj uhanov imam pa na prav posebnem stojalu, ki je pa žal že premajhno. Počasi razmišljam da bom morala naresti še en velik okvir z mrežo Smile

    

   Za verižice in ostalo pa še razmišljam kako si urediti, da ne bodo stalno zavozlane.

   25
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo NOTD (slike nohtov) - 8. del.

   2. mar 2013 7:59
   kokola je napisal/a

   Na mojih nohtih, po 100 letih, Essence choose me.

    

   Sem pogooglala in je super barva Smile

   love it

   1369
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Gelirani, akrilni nohti.

   1. mar 2013 17:44

   No to je tudi en od razlogov zakaj sem se jaz odločila za akrilne. Ker se jih da odstranit z acetonom. Res je da je potrebno kar nekaj namakanja, ampak pri piljenju bi si ziher pol nohta odpilila Smile

   Kako bo s preraščanjem bom pa videla. Glede na to da imam vse potrebno doma, lahko takoj ko opazim da je viden narastek popravim. Pa glede na to, da imam spodaj naravne ciljam na to, da je akril v čim tanjšem sloju. Pomojem ne sme biti pretanek, ker potem verjetno hitro poči, debeli nohti mi pa niso všeč. Trenutno sem še malo nerodna in se naredila bolj debele (ki se dajo še vedno spilit), ampak vaja dela mojstra Smile

   1238
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo NOTD (slike nohtov) - 8. del.

   27. feb 2013 19:35

   Še današnja magnetna manikura s flešem in brez.

   Lak Depend magnetic 6007 in Essence magnetek:

   1369
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo Gelirani, akrilni nohti.

   25. feb 2013 21:35

   Gel se meni tako ali tako ne dopade. Pa še lučko je potrebno kupit.... Sem malo prebrskala ponudbo na internetu in si iz anglije kupila en akrilni starter paket in po prvi uporabi se mi zdi super. Zaenkrat imam samo prozorno prevleko, tako da če nohtov nimam nalakiranih, se sploh ne opazi da imam kaj čez. Upam da mi bodo dolgo zdržali.

   Odstopati pa mi je zgoraj omenjena stvar začela, ker je bolj amaterska in ker nisem imela nobenega primerja. Piljenje pa ni bilo problem, ker mi je najbolj odstopalo pri korenu nohta in ne na konicah.

   1238
  • Ic3PrIncZ je napisal/a na forum v temo NOTD (slike nohtov) - 8. del.

   25. feb 2013 20:19

   Slika mojih novih akrilnih nohtov. Malo ožje bi lahko naredila, samo kaj ko imam naravne ravno tako široke Smile

   Na nohtih pa OPI Pink-ing of you, Lancome Vernis absolu 04, Essence Crystal nail whitener in pa Essence Quick dry top coat.

    

   1369
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.