Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Dieta za bolj "nezdrave" osebe

Pojdi na stran 1 , 2
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2007 16:14
Povezava do prispevka
Odprla sem novo temo predvsem zato, ker sigurno obstajajo punce, ki imajo kakšne zdr. težave in se zato ne morejo lotiti vsakršne diete - med njimi sem tudi jaz.
Veliko sem že "morila" Kio o mojem problemu, ki dokaj pozna mojo situacijo. Sedaj je stvar naslednja in PROSIM, ČE MI POMAGATE......
 
Zdravnik je rekel, da se redim zaradi tablet, in naj jem do 1500 kalorij dnevno....popijem do 3 litre vode zmešano z limoninim sokom, vendar več ko pijem, težja sem. Pojem za okoli 1000 kalorij.
Zjutraj se najem...ker pač jemljem tablete in moram jesti....pojem 2 tovsta (črni aktiv tovst..) in namažen čisto malo masla (Presedent), ki nima editivov....in namažem za polovico žličke medu ali marmelade.....zraven popijem belo kavo brez cukra....
 
Za kosilo pojem ribji file s solato, ali testenino/ rižoto in pa solato...uporabljam olivno olje....pojem ogromno jabolk po kosilu.....In potem samo pijem in pijem...včasih pojem sladoled....Ne večerjam.
Lačna sem cel dan, resnično mi je hudo....potem pa stopim na vago in imam zjutraj več kil kot zvečer...(zjutraj npr. 74, zvečer pa 71)...ne vem kako je to mogoče, in ne vem več kako hujšati. Poskusila sem za foro, da nič ne jem....in nisem zgubila niti kile, še dobila sem....
Če ima katera recept, kaj naj naredim....prosim pomagajte mi.
 
Kar se tiče aktivnosti....niti ne smem nekaj preveč....razne sprehodov. cel dan vrtnarim, tako da je to moja aktivnost....in pa sprehodi...Zaradi bolečin moram jemati tablete, poskusila sem vse pustiti, pa ni šlo, ker se potem nisem mogla zravnati...hernia pač...nagaja mi...sedaj še bolj kot kdajkoli prej...imam hudo nevrološko vnetje...in tiste, ki se na to spoznate, potem veste, kako mi je....
Prosim, če mi pomagate, ali pa mi date email, osebe, ki bi mi lahko pomagala....(ne mislim na psihiatra )...
Se opravičujem za dolg email....hvala za posluh...lahko mi tudi zasebno pišete.
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Majchy*
Starost: 38Pridružen: 10. maj 2006Prispevkov: 1238Kraj: *somewhere I belong*Status:Offline
Objavljeno: 22. apr 2007 16:35
Povezava do prispevka
Hej!
 
Cukrček, jaz bi ti svetovala vsekakor 5 obrokov na dan. Velikokrat na dan in po malo.
 
To da piješ ogromno vode je super.
 
Glede prehrane: če hočeš izgubiti kilograme, moraš popoldne z jedilnika črtati ogljikove hidrate in nasičene maščobe... Vsak obrok naj vsebuje beljakovine, dopoldan jej komplesksne ogljikove hidrate (polnozrnati kruh, ovseni kosmiči, polnozrnate testenine,...). Za kosilo navadne testenine, riž na dieti niso ravno primerne, naj bojo iz polnozrnate moke. Še bolje pa kakšno belo meso in ogromno zelenjave. 
Jabolka niso najboljša za popoldansko malico, na splošno sadje vsebuje veliko sladkorja, raje jih zaužij za dopoldansko malico. Za popoldan pa pojej kakšno skuto, zelenjavo. Tudi sladoled bi črtala, na žalost...Nikakor ne izpusti večerje ampak jej izključno beljakovinsko hrano ribe, zelenjavo, piščanca, skuto,...
 
Škoda da se ne moreš ukvarjati s športom. Upam da ti bo moj odgovor kaj pomagal, pa verjetno ti bo še katera kaj svetovala. Pa veliko uspeha.
 
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2007 16:42
Povezava do prispevka
Se strinjam z Majchy*, pa jaz bi na tvojem mestu črtala tovst z medom/marmelado, pa namesto tega raje pojedla kakšne kosmiče, skuto, kakšno jajce na oko, ipd. Pa največja napaka je, da ne večerjaš. Pol si cel dan lačna, zvečer še bolj in nato spet lačna trpiš do jutra. Saj ne rabiš večerjat veliko, pa pojej kakšno solato, kakšno tuno, ipd., pa bo 100% lažje za zdržat, ko če nič ne ješ.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2007 16:45
Povezava do prispevka
Cukrček, to, da si ukinila popoldansko hrano in večerjo je čista napaka. Glede na to, da si mi velikokrat napisala, kako si lačna čez dan, ti še enkrat povem, da si azdeli prehrano na veliko (lahko tudi 10) manjših obrokov, da boš imela občitek, da ves dan nekaj ješ, ampak boš še vedno ostala v mejah kalorij. Sicer se drži nasvetov Majchy - dopoldne kompleksi hidrati (nič medeka in masla)   - lahko v obliki ovsenih kosmičev z jogurtom, polnozrnatega kruha z malo low-fat sira ali low-fat piščančje salame, ali v obliki kaš (prosena, ajdova, če jih imate). Za kosilo ribe, piščanec, meso, zelenjava, tudi polnozrnat riž in testenine. Popoldne čim manj sadja (raje dopoldne), pojej kakšen jogurt, skuto, mogoče trdo kuhano jajce in spet zelenjavo! Zvečer podobno.
 
Zakaj imaš zjutraj več kil kot zvečer? Ker če nehaš jesti sredi dneva, je to tako, kot če me nehamo jesti ko gremo spat in se seveda zjutraj zbudimo lažje. Moraš jesti! Tvoj metabolizem je že tako ali tako bolj bogi, ne spodbujaj ga še v shranjevanje zalog.
 
Pa seveda veliko vode, nesladkanih čajev... Zadržuješ kaj vodo? Ponavadi se po tabletah zgodi, da si kot balon... Poskusi s šipkovim čajem, je naravni diuretik.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2007 17:40
Povezava do prispevka
Punce hvala....Kia, nisem črtala kosila, samo večerjo, ker sem bila že tako razočarana, da ne gredokile dol, da sem nehala večerjati.
Drugi problem je, da nimam trgovine blizu....pa tudi prevoza ne...pa skute nimajo...imajo neko varianto skute, ki je ful tekoča....kisel okus al tekoča, in mi ni všeč. Polnozrnatega kruha tudi ne dobim tukaj....oni imajo značilne za francijo..."štange", štruce, in samo v večjih trgovinah dobiš neko varianto polnozrnateega kruha. Lahko pa dobim tisti črni kruh, ki je malo kisel, vendar ima veliko editivov in lahko stoji 2 tedna...a lahko tega, samo ta mi je dostopen?
Od mesa jem samo belo meso.
Torej tako....zjutraj kosmiči, musli...sadje...jajca...kaj pa sir in kruh zjutraj...a to lahko? Na razpolago imam tudi sirne namaze z zelišči....poprom, papriko..
Mleko in jogurt mi sploh ne sedeta zjutraj....takoj vse pobruham.
Za kosilo potem belo meso, zelenjava....ali pa polnozrnate zadeve....če jih pa nimam, pa lahko samo npr. riba in zelenjava (krompirjeva solata, paradižnikova solata.....zelena solata, regrat).
Za večerjo lahko riba, sir...zelenjava...A lahko za večerjo npr. juho...juhe imam rada, in mi najbolj sedejo zvečer.
 
A sem prav napisala...Imam doma tisto tabelo, kaj vse spada pod OH, kaj pod beljakovine...pa si bom malo ogledala.
 
Držala sem se tega, da jem večkrat pa po malo, vendar sem potem še bolj izzvala lakoto in se je 5 obrokov spremenilo v 10....manj jem, manj telo zahteva, samo navaditi ga moram.
Tako sem jezna, ker z ničemer ne morem spustiti kile po 70, da sem šla že v skrajnost...sigurno ste to že dale skozi. Vem pa to, da ko mi bodo ukinili že te tablete (so mi še povišali Lyrico), bom shujšala...to sem 100% a do takrat moram paziti d ane bom imela 100 kil.
 
Takoj mi je lažje ...kaj pa ločevalana dieta? Mislite da je to za mene....čeprav bi pri meni sadni in vodni dan odpadel, ker moram imeti bolj poln želodec, če tablete pijem...in od jabučka, mi ni poln želodec, ali  pa samo od vode.
 
A je voda z limono potem v redu...? To mi je brat priporočal, je rekel, da topi maščobo.
Bom poskusila s šipkovim čajem....ker trebuh se mi napihuje in potem naenkrat nimam trebuha....(a sem zagnojila z debato...)..
 
Hvala...že jutri začnem z drugačno prehrano.
 
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 0:13
Povezava do prispevka

Če ne dobiš kruha, si napravi zalogo kosmičev in kaš. Sploh ni nujno, da ješ ravno kruh. Za kosilo in prvo malico malo kosmičev (mimogrede, iz kosmičev in kaš si lahko narediš kar nekaj stvari, od omlet z beljaki do light narastkov), kasneje pa le še zelenjavo (seveda ob B in zdravih M).

Kot ti je že kia rekla - zaradi izpuščanja večerje je tvoje telo dalj časa brez hrane, kar čuti kot pomanjkanje in zaradi tega bolj shranjuje v zaloge, kot bi sicer. Beljakovinska večerja te nikakor ne bo zredila. Pojje pust zrezek, omleto iz jajc, zelenjavo ... ne pa ogljikovih hidratov.

Pij veliko vode - več je piješ, več je boš izločila. Spet se strinjam s kio - šipek je naravno odvajalo, prav tako peteršilj in zelena.

Sir naj bo v manjšini, ker tudi light varianta vsebuje vsaj 8 g M. Rezina ali dve bosta dovolj. Enako s sirnimi namazi (ne pretiravat).

Nazadnje urejeno 28. apr 2007 1:04; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 1:02
Povezava do prispevka
Hvala Staša, sem že od ponedeljka na športni dieti in kile gredo dol, super se počutim, odgovarja mi ta način prehrane, edino sladoled pogrešam....
Hvala na izčrpnem odgovoru.
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 1:04
Povezava do prispevka
To je pa super slišati. Samo, da se ti končno premika
0
Nazaj na vrh
cat_delux
Starost: 33Pridružen: 23. dec 2006Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 14:14
Povezava do prispevka
mene pa zanima če Cedevita spada med zdrave napitke ali je taka kot nekateri sokovi kjer je ful cukra not?
Ni stvari ki bi bila tako slaba da nebi vsebovala česa koristnega.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 14:25
Povezava do prispevka
Zame so to prazne kalorije in uživanje brezveznega cukra...zaradi tistih parih mg vitaminov, ki jih pa spet ni tako zelo veliko
 
Cukrček, vesela sem zate
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
cat_delux
Starost: 33Pridružen: 23. dec 2006Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 14:29
Povezava do prispevka
sj se mi ne gre za vitamine.gre se zato da same vode nemorm več pit pa sm misla da bi bla cedevita vredu za pit namesto vode
Ni stvari ki bi bila tako slaba da nebi vsebovala česa koristnega.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 14:37
Povezava do prispevka
No, to pa sploh ne bi šlo, ker ima en kozarec cedevite preko 80 kcal!
 
Kaj pa če bi poskusila z nesladkanimi čaji? Oziroma (če se ne izogibaš sladilom) si kupi kakšno Cockto light ali kaj podobnega...
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 14:42
Povezava do prispevka
Imej vodo vedno v hladilniku, ker je hladna dobra za pit, jaz tople ne prebavljam.
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2007 20:58
Povezava do prispevka
Jaz pa imam raje bolj sobno temp. vodo....ne maram nič preveč mrzlega....tudi jogurt za zjutraj si kar zvečer pripravim, da je bolj topel zjutraj - da s ene boste zgražale...hahahha, pa kosmiči se hitreje zmehčajo.
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2007 21:35
Povezava do prispevka
kaj pa čaj brez sladkorja?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Dieta za bolj "nezdrave" osebe
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.