Zna bit riziko, če nimaš OK proizvoda in če ne veš kako in kaj jemati ter zakaj. Se tudi zgodi, da močno preplačaš.
Hujšanje, najbolje efektivno je, da si človek izračuna bazalni metabolizem in užva kcal kot jih telo potrebuje in gibanje. če se 2x na teden poleg dnevnega kardia lotiš visokointenzivne vadbe in in delaš z lastno težo, čez čaz pa tudi z utežmi. Bo efekt bistveno boljši.
Lahko poguglaš cik-cak režim, ki je učinkovit in varen, zdrav, prav tako LCHF.
Bistveno je, da v telo vnašaš vse kar potrebuje (mikro in makro hranila, kcal...) In mu odškrneš kar ne potrebuje (sladkor, višek kcal, in iskreno toliko OH in škroba kot nekateri pojedo, ga telo res ne rabi). Moja mati ima recimo jedilnik iz 10% maščob 15-20% beljakovin in vse ostalo zasedajo OHji, žal veliko iz sladkarij, mok, krompirja. Tako sem včasih jedla tudi jaz. Sedaj je pa to razmerje zelo drugačno. 15-20% beljakovin, 30% OH in preostalo so maščobe (pretežno iz olivnega olja, kokosovega, MCT olje, avokado, razna semena, na novo odkrito maslo brez laktoze, mascarpone in smetana. Žitno moko sem zamenjala za kokosovo, mandljevo in sezamovo. (ampak v večini so to znižani izdelki ter mleit mandlji etc).
Jaz se držim preprostega načela, uživam hrano, ki telesu daje polog koristnih snovi. Je pa res, da sem se morala boriti s kandidazo in močno spremeniti prehrano.