Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Binas

  • Binas je napisal/a na forum v temo Prenehanje s kontracepcijskimi tabletkami.

   4. jun 2019 8:48

   No, zdaj sem prenehala....In kot ura točno 21. dan prvi dan krvavitve...Še čakam kako se bo "razvilo"...Me pa zanima, če je katera imela problem suhost nožnice pri KT in je to težavo uspela rešit z menjavo KT? Ker to je zame res velik problem, ga ni lubrikanta, ki bi res pomagal in izboljšal. 

   Brez KT se je že v roku 7 dni vrnila vlažnost, skoraj taka kot pred jemanjem, libido pa tudi.

   Malo si še pomagam z občaso vstavitvijo globul Fitormil (so mi priporočali)...Pa zadevca lepo navlaži.  (obvezna uporaba kakega vložka). Pred spolnostjo je pa fajn tudi majhna količina Multi-gyn liqui gel.

   Je pa zdej treba "pazit" in kondome uporabljat. Prsi/bradavice so spet bolj občutljive cca 14 dni. 

   669
  • Binas je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   28. maj 2019 13:02

   Izolat whey. Prašek iz športne trgovine. Izolat pa zato, ker laktoze ne prenašam dobro. Naredim ga z vodo.

   1171
  • Binas je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   28. maj 2019 11:30

   Kako pazit na beljakovine? Jem raznovrstno, pestro...en čas sem tehtala količine in vnašala v aplikacijo my fitness pall. Sedaj jem po občutku in skoraj vsak dan meso (ribe štejem tudi pod meso), če ne mesa pa vsaj 2-3 jajci dnevno in če ne tega, da nimam nekega časa za kuho etc, si privoščim whey.  

   Minimum za odraslega je 0.8 g/kg telesne teže...jaz pa potrebujem malo več  cca 1.2g/kg (zaradi poškodb, vnetja na roki). Maksimalna količina beljakovin je 4g/kg telesne teže.

    

   Mircosell "tanavadni" in včasih mat.

   1171
  • Binas je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   27. maj 2019 13:09

   Imam kariero s plastenjem, tanki, mehki nohti, cefranje. Meni pomaga, če res res pazim na vnos beljakovin, železa, D vitamina, B vitaminov in magnezija. Čim več po naravni poti, v času krajših dni pa dopolnilo D3 in K2. Microcell 2000 je edini, ki mi utrdi nohte. Pa 1x tedensko si vtrem limono ter olje (mandljevo recimo) ali pa ta burts beees maslo. Rokavice v zimskem času tudi omilijo težave z nohti, pa izogibanje vodi. Kolikor je možno-nohti niso orodje..

   So mi pa močno, močno odsvetovali gel nohte...Pa iskreno čim sem videla kako debela plast je, kako grd je narastek in kak je postopek me je močno minilo...Gelish bi raje, ampak imam tono navadnih lakov za porabit prej.

   1171
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   16. maj 2019 7:29

   Jaz nisem na ADjih.  Točno zaradi tega, kar si napisala. Vzrok je v slabih, strupenih odnosih. Za funkcinalne odnose morajo biti vsi pripravljeni kaj narediti, it na terapijo, predelovati čustva, misli, vzorce.

   Žal je realnost taka, da ni možnosti. Vse sem pregledala, prevprašala, ves čas psremljam situacijo. Tudi za drugo službo gledam, po drugih krajih.

   Zdaj se mi je sicer uspelo zaljubit...Amapk osnove, svojega doma, to še nimam uštimano.

   Ker eno pa vem...Da sama s sabo ne bi bila sposobna živet, če najdem Bini drug dom. Ker vem kako to sesuje psa, sploh pa starejšega in "smotanega".

   13
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   14. maj 2019 12:22

   Takole je. Redno meditiram in po dobrih dveh tednih je bilo bolečin manj, sedaj me boli pravzaprav samo nesrečna roka in lopatica, kjer imam zateglo in čakam masažo za razbijanje vozljev.

   Pravijo pri dr. med,  da pa sem malo depresivna. Čeprav za zdaj ni potrebe po kakih zdravilih. Ne bi si mislila. Vem, da sem pod ogromnim stresom zaradi zelo slabih odnosov doma, kjer živim, pa žal ni na vidiku še prav hitro druge možnosti. Vem, da sem v določenih situacijah tesnobna in si pomagam s tehnikami domišljije, pozitivnih afirmacij, z gibanjem...Vem, da imam še veliko za predelat.

   Ta krvna slika (običajna + ščitnica) je menda BP.  Nisem videla na lastne oči, sem poklicala po telefonu.

   In sedaj sem prenehalajesti KT. Jedla sem jih nekak od 2012...Zdaj pa sem dala na off. (čeprav me malo skrbi da ne bo spet vsakih 21 dni močna krvavitev 7 dni in 14 dni bolečih jošk vsak mesec). Ampak ker vplivajo na psiho in ker znajo vplivat tudi na poškodbe.

    

   13
  • Binas je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   13. maj 2019 22:17

   Če ni v kolektivni je pa v ZDR. Odpovedni rok je načeloma 30-90 dni. odvisno od trajanja zaposlitve, delovnega mesta. Zahtevnejša mesta imajo daljši odpovedni rok.

   8
  • Binas je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   13. maj 2019 12:30

   O ja. jaz še imam navadne lake...ker pač jih še imam Smile Malo me je mikal gelish...Pa me je odmikalo. Ravno odstranjevanje. Nimam lučke...zaenkrat navadni laki...Velikokrat tudi brez. Kar nekako ssi ne vzamem več časa.

   1171
  • Binas je napisal/a na forum v temo Od prehranskih dopolnil jemljem ....

   9. maj 2019 7:53

   Jah moje so zdej skrb za psa, hrana, položnice, avto (ki ga dejansko rabim). Pri hrani se da ogromno privarčevat, če ne kupuješ čipšit in sladkarij in podobnih živil ki 1. dvignejo apetit in 2. nimajo nobene hranljive vrednosti. (zelenjava, maslo, olivno olje, jajce, jetrca, sardele, svinjina-to je moj krožnik)....Vsak mesec skušam privarčevati vsaj 50 eur. Ker če imam prazen račun...me panika zajame. Kdo bo plačal veterinarja? Kaj če grem v bolniško? Rabim nekaj tisto malo rezerve, da lahko diham.

   377
  • Binas je napisal/a na forum v temo Od prehranskih dopolnil jemljem ....

   8. maj 2019 7:39

   Pa koliko mesečno ali pa na letnem nivoju daš za doplolnila, če jih jemlješ prek 30? Moj budget je low, very low. :( 

   Sama sem včasih res mnenja, da je manj več in vzamem kak multivitamin/mineral iz športne trgovine, posebej jem omega 3 in včasih železo, b kompleks, C vitamin (kadar ač nimam multikure). Letos sem pa načrtno brez dopolnil od novega leta (razen kura Dominorja)...Ker mam ravno ta petek zdravnika (bogpomagaj), me zanima realno stanje, kaj se dogaja znotraj mene.  (razen čustvenega kaosa, ta vem da je prisoten).

   377
  • Binas je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   17. apr 2019 12:32

   Jaz pa gorske reševalce rada pogledam. Pa katastrofo v zraku. Kaj drugega pa res ne gledam. Migam, berem knjige, berem gled epsov...Kar opažam da moram zreducirat in vedno bolj reduciram so družabna omrežja, vključno z raznimi forumi. Koliko ene negativne energije, kregarije...saj za verjet ni. In to ni fajn. Nimam več energije in živcev za te reči. In se v razne debate sploh ne spuščam.Določene forume sem čisto opustila, določene FB skupine tudi. objavim zelo malo. 

   In zdaj z veseljem, pa nekaj strahu čakam na delavnice v zdravstvenem domu, prijazna teta v referenčni me je na kar vse tri napotila. 

   31
  • Binas je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   9. apr 2019 12:27

   Točno tako. Zeleni in črni časjnista tako nedolžna kar se tiče teina ali kaka guarana ipd. 

   Drugače pa, kaj pa če ti na utrujenost vpliva tudi prehrana? Ne vem, no, jaz sem po rižu, rži, ajdi, trsnemu sladkorju takoj utrujena, zaspana, brez energije in to traja do drugega dne. In sem črtala iz prehrane.

   jaz se počasi sestavljam skupaj. Ampak bolj kot izgorelost me muči tesnoba, pa še kak paničen napad vmes (ne veliko, samo nekaj v vseh letih).

    

   Meditacija in "healing music" sta v pomoč. Ne čudežno, amapk mi paše. Sem pa z žalostjo izvedela, da po novem nekak ni več teh skupin za samopomoč za spoprijemanje s  stresom, tesnobo... Škoda. Kolegica je bla navdušena lani jeseni.

   31
  • Binas je napisal/a na forum v temo Frizer za skodrane lase.

   25. mar 2019 8:37

   Jaz ne. Sestrična je pa zelo in je zdaj končno zadovoljna s frizerjem, tudi med študijem v MB ni našla pravega.  Sem jo ravno te dni srečala in pohvalila čupo, ona pa frizerja, da ji je tudi gled enege, sušenja etc svetoval.  Tadruga kolegica ima tudi kodraste lase,ne tako močno in nadrobno kot sestrična, hodi pa v SG k Tasiču in je tudi OK.

   Si pa jaz strašno želim kodre Big smile in sem si dala delat trajno. Pri drugi frizerki, pa žal za moje tanke lase ni blo OK, res ne. Preveč mi jih je poškodovalo. Zdaj, ko so odstriženi po pol leta, je precej bolje.

    

   56
  • Binas je napisal/a na forum v temo Frizer za skodrane lase.

   22. mar 2019 12:59

   Aha če bi bila iz bližine  Slovenj Gradca, bi te poslala k  Žanu, ki dela pri Tinefrizer.

   56
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   7. mar 2019 7:30

   Katere parametre pri krvi pa bi morala preverit za vnetja? Do sedaj sem bila 2x pri osebni zdravnici in 1x pri kirurgu, pa jim to ni prišlo na misel.

   Za Fibromialgijo sem pa že slišala in brala o njej, pa mislim, da to ni to, navadno ti jo diagnosticirajo, ko nimajo pojma kaj je s tabo, lahko pa da se motim.

   V nedeljo grem v hrib hodit, navadno mi je takrat roka dodatno zatekla in me zanima če po po "zimskem spancu" enako. 

   Torej je pri nas človek nasankal, če je staknil boreliozo ali anaplazmozo ali kako drugo bakterijo, katere še ne znajo diagnosticirat, za to sploh nisem zasledila, da bi kje testirali. Pa verjetno ni tako zelo redka. 

   13
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   5. mar 2019 11:39

   Vesela brainstorminga. Na boreliozo sploh pomislila nisem, zanimivo. Čeprav sem imela že kak klop in moja psic aima anaplazmozo, skoraj vsi sovaščani so prebolevali ali meningitis ali boreliozo. 

   Zanimiva je tudi reč o poškodbah, čeprav vsega ravno nisem imela poškodovanega. Eni smo res bolj defektni, drugi manj. 

   Me pa pomirja in morda celo za nianso izboljša bolečine tale reč https://www.youtube.com/watch?v=6jKRH2OJ0O8

   Ostalih še nisem preizkusila in poslušala.

   Simptome gripe oz verjela, da je pač gripa sem imela v zadnjih 5 letih 2-3x. Nazadnje v začetku februarja, ampak takrat je verjetno res bila, ker je zrolalo najprej šefico, potem mene. 

   Klopne bolezni imajo navadno tak začetek. Okuženih klopov je veliko. Razne bolečine, vnetja, manjko energije, težave s kožo, slabosti, prebava in razne čudne reči so pa res lahko simpotom anaplazmoze ali borelioze...ha! kako nisem pomislila na to? Vseeno se splača preverit titre, magari pri veterinarju s snaptestom, če  zdravnica ne bi želela. :D 

    

   13
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   2. mar 2019 15:51

   Da nadaljujem, ker prej vsega nisem uspela stipkat.

   Pred nekaj leti me je tudi blazno, na meji vzdrženega bolel mezinec na desni roki. Kot otrok, pri 6 letih je bil zlomljen. Potem sem dobila nasvet, da naj stiskam tisti gumasti krog in je resnično pomagalo! Do pred 8 mesecev sem redno stiskala, bolečin ni bilo. Zdaj pa zaradi palca/zapestja ne morem. Ker svinjsko zaboli in se je počasi vrnila tudi bolečina. Topa. Pride kot strela z jasnega. Za zdaj še ni tako zelo hudo kot pred leti.

   S čim si pomagam (poleg tistih 14-21 dni Brufena).

   Hlajenje včkrat dnevno, vmasirala sem  si olje Just 31, ki sem ga redčila s kokosovim in to je bilo približno 2-3 mesece in obkladki iz arnike in gel vražji krempelj. Zatem sem nabavila gel z arniko in ga uporabljala vse do pred dvema dnevoma, ko ga je zmanjkalo, nadomestil ga je gel od Favna z arniko, vražjim krempljem in še nekaj zelišči. Polar frost-hladilni gel med službo, obiski, kadar leda nisem imela pri sebi. Kinezitaping v začetku ko so bile ves čas neznosne bolečine. Sedaj samo občasno.

   Pri hrbtu, kolenu in gležnju in stegenskih mišicah, mečih, mi paše bolj toplo-imam tudi grelni gel, ki si ga vmasiram.

   Pri gležnju mi paše kombinacija gretje-hlajenje.

   5x UZ terapija samoplačniško in 1x magnetna terapija tecar.  Za palec na roki.

   Počasi sem že brez idej....aja včeraj sem za hec na YT vpisala pain relief msic in nekaj našla. Saj glasba mi je všeč, sprošča, umirja, za pred spanjem in za chill out je super. Če bo kak dejanski efekt, se pa pustim presenetit.

   te dneve torej čutim:

   • zmerno zategnjenost na desni strani vratu,
   • zmerno bolečino v spodnjem delu hrbta (mišicah, kolikor jih je sploh), morda rahlo mravljičenje ob prisilni drži
   • zadnjih nekaj let ne morem spat na desnem boku, saj me začne boleti rama
   • levi palec in zapesje čutim neugodje, rahlo bolečino
   • desni palec je še vedno zatečen first dorsal compartment, tudi palec je malenkost zatečen in malo v zapestu, ne zmorem bremen, finih gibov, normalnega pisanja z roko, daljšega klikanja z miško
   • leva ritnica, zadnja stegenska mišica,  MCL in celotna noga do stopala, in okoli zunanje strani gležnja, proti prsom (dopuščam možnost statike, ker sem pred tednom dni bila nekaj časa sklonjena v prisilni drži-presneta kopalnica, zatem me je 2-3 dni zelo bolel levi del hrbtnih mišic, ritnice, gre na bolje)

    

   13
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   1. mar 2019 14:55

   Ima kdo izkušnjo s čim podobnim? Ali pa kak brainstorming kaj nardit? Pa prosim ne svetovat ničesar samoplačniško, ker je finančna situacija taka, da ne gre ima pač hudič mlade.

    

   Bom probala po vrsti naštet.

   Sem bolj suhe postave, z nekaj premalo mišične mase, se pa od nekdaj rada gibam v naravi (hoja v hribe in po ravnem), tudi plavam kar rada.

   Že v SŠ so me začela pogosto malo bolet kolena-nič hujšega, je minilo. V času faxa so kolena bolela pogosteja, a brez vnetja, otekline in kakor je bolečina rada prišla med hojo, je znala tudi izginit s počitkom, manj hoje.

   v SŠ me je zjutraj ob slačenju pižame zabasala huda bolečina v predelu vratu-rame-lopatic, zatrdelo in res tako boleče, da nisem mogla spat, sedet, hodit, ležat, jedla tablete, po dolgih urah tipkanja in predvsem klikanja za projektno nalogo v 4. letniku orng zabasala bolečina na desni strani vratu, lopatic, zategnjeno. Sem jedla naklofen, RTG bojda brez posebnosti. 

   Minejo leta brez večjih težav-občasno kolena.

   Pa se spravim tečt-pride do natrgane MCL, od tega je cca 5 let od takrat je levo koleno oz MCL malo bolj občutljiva, ampak gre brze težav in večjih bolečin zankrat. Pred daljšimi, napornimi pohodi si preventivno polepim kinezio za podporo mišici.

   Binas se 30.4.2017 zrola po stopnicah. Sledi 2-3 meseca bolečin pretežno v predelu leve ritnice in zadnje stegenske mišice.  (zunaj kres in zabava, jaz v bolečinah). 14 dni naklofena (7 dni max doza, 7 dni polovička pred spanjem).

   v letu 2018 se je občasno pojavljala rahla bolečina v predelu palca in zapestja na desni roki (sedim za računalnikom tipkam in klikam po 8 ur). malo pomasiram, pohladim, razmigam...

   sredi junija 2018 sem mislila, da je vse super-se lotim čiščenja dveh sob z itisonom in enega velikega tepiha. Kot zakleto crkne šoba pri sesalcu. Skrtačim ročno in špricam po 4 urah, sem mislila, da mi bo palec odpadel, druga dan po prvo pomoč fizioterapevtki (kinesio), čez 14 dni ni bilo bolje, kličem zdravnico in ravno dan pred obiskom zdravnice, pride do poslabšanja zaradi povodca +32kg pes+sunkovit poteg proti mački (ker sem neumno za trenutek prijela povodec v desno roko). Sledi 14 dni maximalne doze bBrufena, hlajenja...Avgusta še ni bilo bolje naredijo RTG 8vse BP), kirurg pravi, da ni za operirat, točne diagnoze itak nimam. Do tega dne je sicer roka manj zatekla, a še vedno pretežno neuporabna, palec ne smem obremenit, sicer pride do kar močne bolečine, prav tako zapestja, pišem izredno malo, kot kura okorno, miško sem prestavila že takrat na levo roko.

   december 2018 me po malem začenja boleti tudi desni palec in del zapestja, morda majhna oteklina. 28.2.2019 začutim močnejšo bolečino-utesnjenost, skratka neprijetno, a ni tako hudo kot z denso roko. Zaenkrat.

    

   Zadnji teden v decembu me je tudi močno usekalo v kržu (5 dni apaurin 5mg + brufen 400).

   Zadnji teden v februarju opažam rahlo bolečino, neugodje v levem gležnju, ki se je zadnja dva dni fino okrepilo, da prazaprav kar fajn boli in pravzaprav čutum bolečino v celotnih mečih sedaj (moja krivda, ampak trenutni nimam nikogar, ki bi lahko peljal psa na sprehod, ampak se trudim razbremenit, kolikor je možno p.s. poskrbm, da se psica ne zaganja več, če pa je kak predel rizičen, jo dam na halti).

    

   13
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Katrin 8. jul 2019 21:28
  Navdušena
 • Katrin 8. jul 2019 19:50
  lep kratkoročen učinek
 • Katrin 8. jul 2019 19:46
  zelo nežen
 • Katrin 8. jul 2019 19:33
  neodločena
 • Katrin 7. jul 2019 23:20
  Lahka
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dandanes nekako vlada prepričanje, da naj vsakdo nosi, kar mu paše.