Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Binas

  • Binas je napisal/a na forum v temo Kontracepcijske tablete - nujno.

   9. jul 2018 8:03

   Ja, je možno, da si zanosila. Sicer mi ni jasno kako si mislila, da si dobila menstruacijo? Počakaš, da so kapljice krvi in vzameš prvo tabletko.

   Mene je takrat ginekologinja opozorila, da je vseeno bolje prvi mesec uporabljati tudi kondom.

   Tabletke jem cca 5 let, zaenkrat vse OK. Nimam vnetij, glivic, glavoboli so po prvem mesecu prenehali. Krčev imam bistveno manj, prav tako me ne pol meseca bolijo joški in krvavitev traja manj časa in je manj močna. Res pa, da zdaj potrebujem lubrikant. Me je v prvem mesecu že naredilo sušo med nogami.

   Kliči ginekologinjo.

   3
  • Binas je napisal/a na forum v temo Gole slike bivše na fantovem računalniku.

   2. jul 2018 8:08

   Pacek je Wink Jaz gledam iz svojega zornega kota. Z nekaterimi bivšimi se sicer normalno pozdravim, vljudnosto se povprašamo kako si. Kaj več pa niti ne. Če bi slučajno prišla v isti krog družbe, družine, bi pač normalno funkcionirala.

   Slik ne hranim, videov še manj. Bivši so z razlogom bivši, to je moje mnenje. In če bi kak moj bivši imel kako razgaljeno fotko od mene, bi znorela, da to izvem. 

   6
  • Binas je napisal/a na forum v temo De Quervain sindrom.

   2. jul 2018 7:54

   Počitek v smislu, da ne počneš (praktično ničesar), kar obremeni palec, pazljivo z gibi. Drugače obstaja fizioterapija, mi je pokazala vaje in zdaj jih vsaj 1x dnevno naredim, če je možno pa 2x, 3x. Aspirine sem nehala jest, ker pričakujem konec tedna menstruacijo. Bom pa klicala zdravnico in ji povedala za diagnozo fizioterapevtke ter kaj priporoča-če je smiselno jesti kake protivnetne tablete ali pa dejansko ne.

   Ena mamica me je prestrašila. Pri njej je trajalo 10 mesecev bolečin. Je pa res, da ob majhnem otroku ne moreš počivat roke.

    

   Te vaje mi je priporočala fizioterapevtka

   https://www.healthline.com/health/de-quervains-tenosynovitis-exercises

    

   Preventivno si kar še levo roko redno razmigavam in delam vaje, stiskam obroč (ki ga pa z desno zdaj ne morem).

   3
  • Binas je napisal/a na forum v temo De Quervain sindrom.

   28. jun 2018 7:40

   Pa me je letos doletela tale zoprnija. Gre za vnetje tetivena palcu nekateri temu rečejo tudi "gejmerski palec in pa mummys thumb". 

   Je kdo od forumašev že imel to reč? Kako dolgo je realno trajalo, da je roka spet 100%? Kaj vse je pomagalo? Trenutno jem Aspirin 4-6 tbl dnevno (bo en teden kmalu), delam različne vaje za prste, zapestje, zdaj imam še kinesio nalepljen, me pa pa prav skrbi kako bo, ko bom morala kinesio sneti. ouchi.

   3
  • Binas je napisal/a na forum v temo Lakiranje nohtov na nogah.

   5. jun 2018 7:22

   Zdržal bi že mogoče. Ampak tale je bil tudi antibakterijski. Takih pa ne zasledim, da bi kje navedli. 

   30
  • Binas je napisal/a na forum v temo Lakiranje nohtov na nogah.

   4. jun 2018 10:10

   A je katera zasledila kak ekvivalent (tudi cenovni) za Essence show your feet kolekcijo?  Prav ne morem verjet, da res nikjer ni več nobenega njihovega laka. Bli so top. meni na nogah zdrži, vsaj 14 dni, tud dlje, odstranim si ga, ko moram krajšat nohte. Ampak je steklenička prazna.

   30
  • Binas je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   24. maj 2018 7:34

   Vsaka reklama zavaja potrošnike :/  Ja, mene obveščajo po e-mailu, že leta, mi ustreza tako. Imam itak 3 e-maile. eden je normalen, drug je za te razne mailing liste, spletne trgovine, forume. in en posebej za FB. Nimam fobije pred tem (sicer ne bi imela FB, sodelovala na tem forumu in še par drugih...). 

   Koliko bo nov bonitetni sistem zame uporaben, se bo pa šele pokazalo, nisem si šla računat.

   955
  • Binas je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   23. maj 2018 11:27

   Na reklamnem letaku morda res ne (je samo reklama-vse reklame so zavajujoče).  Meni so tistih 100 točk za dobrodošlico pripisali. Pa imam normalen e-mail in telefonsko številko.

   Aha ti bi rada da, te iz svoje baze brišejo. To se moraš pa na njih obrnit.

   955
  • Binas je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   23. maj 2018 8:00

   Pač prenehaš uporaljat kartico. Ker kartica ni plačilna je pač ne uporabljaš več. 

   S tržno pa dejansko nimaš kaj početi. Ker je pred leti tudi Mercator spremenil svoj bonitetni sistem. Saj lahko to storijo. S tržno inšpekcijo se ukvarjaj, ko cene ne bodo štimale in artikli, deklaracije ipd.

    

   955
 • Binas je všečkal/a forumski zapis DM Drogerie markt.

  23. maj 2018 7:57
  0
  • Binas je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   18. maj 2018 11:09

   Meni je dm v aprilu poslal dve kartici...zdaj v maju pa še dve. In sem jim pisala, zmedena, zakaj je temu tako, katere so sedaj uporabne...In so mi ravno danes odpisali, po dveh dneh. 

    

   Če ti to kaj koristi.

   955
  • Binas je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   10. maj 2018 15:01

   Kako težave z novo kartico. Seveda ni ista številka, ampak popolnoma druga. Jaz sem si poslikala, vnesla v aplikacijo "moje kartice", da ne trogam plastike povsod in je šlo normalno pisat točke, opravit nakup, prehodno je že bilo aktivirno, registrirano, karkoli že...Je pa neki res, jaz kupujem tisto kar rabim, kar se mi zdi ugodna cena in se na te točke niti ne oziram. Cene pa- isti šit je tudi z Gorenjem, pa je slovenski proizvod (bil, zdaj bo Kitajski). 

    

   Muller imam v Velenju (jaz pa v SG), saj občasno res grem tja, ampak je od rok in imam samo DM blizu. Tudi tuš drogerijo (zelo majhno) imam pa na Ravnah.

   A ima ta menjava kartic kaj povezave z EU direktivo glede varovanja osebnih podatkov (nova neumnost in kolobocije)? Tudi Špar ima neke posodobitve, se moram vsest za računalnik in uštimat.

   955
  • Binas je napisal/a na forum v temo Piling obraza.

   9. maj 2018 9:58

   Hvala za predlog. Pa je brez mikro plastičnih delcev?

   Lani oktobra je bil namreč nepričakovan velik strošek, sedaj bo pa treba vse finance usmirit za pasje zdravje (CBD, Operacija). 

    

   193
  • Binas je napisal/a na forum v temo Piling obraza.

   3. maj 2018 12:05

   Aha, vidim, da sem to pozabila napisat. Imam BHA Cosrx. Da ukroti moje ogrce in nastanek mozoljev, mu gre kar dobro od rok. Ne vem pa kako bo sedaj, ko je vedno več sonca in jaz sem dosti zunaj, pohodi, izleti, še vrt. Sicer si obraz zaščitim s kremo + klobukom kadar se le spomnim nanj. Ker me sonce izredno hitro opeče.

    

   193
  • Binas je napisal/a na forum v temo Kateri šampon uporabljate?.

   3. maj 2018 8:55

   Za hitrejšo rast kaj pa vem koliko vpliva šampon, preizkusit ga ne morem zaradi alergij. Sigurno pa lasje hitreje rastejo v toplem obdobju (pomladne, poletne temperature) in pa prehrana. Da vnašaš v telo zadosti beljakovin, zdravih maščob, OH iz bolj zdravih virom (manj škrobnatih živil) in omega 3. Razmerje omega 3 in 6 je  v sodobni prehrani čisto porušeno. Mikro in makro hranila...

    

   258
  • Binas je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   28. apr 2018 20:08

   Kolikor sem razbrala bodo prenesli št. točk...Sicer pa, v zadnjih dveh letih niti nisem toliko vnovčevala točk, ker ni bili interesantnih izdelkov. šele letos sem malo pobrala dol. ostalo mi je 750 točk, prenos pa je že opravljen.

   955
  • Binas je napisal/a na forum v temo Dietna prehrana (brez glutena in laktoze).

   24. apr 2018 10:42

   Malo heca planet. V prvo se mi ni šlo prijavit....Sadje-zaradi obilice fruktoze. Kar predvsem čudiš čez leta in pa diabetiki. Sama sicer nimam intolerance na fruktozo, vendar jem pretežno samo jagodičevje, lubenico, občasno malo anansa, pomaranče. 

   Laktoza sploh ni problematična, če človek nima intolerance. Maslo, polnomastno skuta, navadna sladka smetana (brez karagenana itd), siri. So odlično živilo. Jaz imam sicer trenutno laktozno intoleranco in jem skuto, sire, maslo brez laktoze.

   Teorija je, da ob uživanju zadosti omega 3 (male mastne ribe, meso pašne reje, chia semena, kokosovo olje, lanena semena, zelenjava, jajce od kvalitetno krmljenih kur + obvezno prosta reja) hkrati pa zdesetkat živila z veliko omega 6 (večina oreščkov, žita....) čez čas pozdravi črevesje in intolerance. Bom videla.

   Gluten...ja in ne. V sodobnih žitih ga je bistveno več kot v starodobnih. Danes ima pšenica mnogo več glutena. Če bi človek občasno nekaj malega pšenice ali pire, mu ne bo škodilo, kot če se dnevno "baše" s testeninami... Bi prej rekla da so strup razno razna gostila, sladkor, ki je danes praktično povsod, aditivi, konzervansi.

   In pa ljudje si delajo škodo tudi s tem, da si stročnic, žit in oreščkov ne znajo pripravit. Brez namakanja, ki se razlikuje glede na vrsto. S tem tudi izboljšajo prebavljivost, zmanjšajo vpliv fitinske kisline etc. 

   64
  • Binas je napisal/a na forum v temo Dietna prehrana (brez glutena in laktoze).

   24. apr 2018 7:24

   Prehrana brez glutena in laktoze ne velja za zdravo kar tako samo po sebi. Z laktozo in mlečnimi izdelki ni čisto nič narobe, če jih prenašaš, posebno fajn so, če je živina na pašni reji, predvsem maslo, polnomastna skuta, siri.

   Kar se pa glutena tiče. Danes pojemo bistveno preveč žitastih reči, preveč mok. V tem smislu jemo nezdravo-obilico prepripravljene hrane, obilico mokastih rečih in škroba, sladkorja (vključno iz prehrane tipo sadje in škrobna živila). 

   Svoj čas so jedli precej več masla, jajc, sezonske zelenjave, sadja nekaj malo, mesa v zmernih količinah. Diabetisa tipa 2. niti ni bilo, v mladosti prav gotovo ne. Imeli so več moči, energije.

   Jaz sem zdja nekaj časa na režimu LCHF, laktoze sicer res ne smem. Žita kot taka sem črtala iz prehrane in večino sadja tudi. Prebava je končno OK. 

   64
  • Binas je napisal/a oceno izdelka Essence My Skin Intensively Caring Cream.

   3. apr 2018 22:25
   Do sedaj nisem našla kreme, seruma, tonika, ki bi lahko nadomestil tole kremo. Po arsenalu krem, ki sem jih sprobala, je tale bila TOP.

   1. Ni povzročala nečistoč
   2. Matirala je
   3. ni bila preveč, niti premalo vlažilna

   Če bi jo Essence dal nazaj na police, s takimi sestavinami, bi jo takoj kupila.

   Potem sem nekako naredila sporazum za Balea serumom modre barve in BHA losjonom.
   6
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Katrin 5. jun 2018 23:44
  Krasen in nežen
 • Katrin 5. jun 2018 23:16
  Povprečna
 • Binas 3. apr 2018 22:25
  Pogrešam jo
 • Tanja 24. mar 2018 17:08
  Čudovit vonj :L:
 • Binas 22. mar 2018 9:08
  ka rustreza
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pred nekaj leti so bile izjemno modne masivne, tako imenovane 'statement' ogrlice – v zadnjem času ...