Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Binas

  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   7. mar 2019 7:30

   Katere parametre pri krvi pa bi morala preverit za vnetja? Do sedaj sem bila 2x pri osebni zdravnici in 1x pri kirurgu, pa jim to ni prišlo na misel.

   Za Fibromialgijo sem pa že slišala in brala o njej, pa mislim, da to ni to, navadno ti jo diagnosticirajo, ko nimajo pojma kaj je s tabo, lahko pa da se motim.

   V nedeljo grem v hrib hodit, navadno mi je takrat roka dodatno zatekla in me zanima če po po "zimskem spancu" enako. 

   Torej je pri nas človek nasankal, če je staknil boreliozo ali anaplazmozo ali kako drugo bakterijo, katere še ne znajo diagnosticirat, za to sploh nisem zasledila, da bi kje testirali. Pa verjetno ni tako zelo redka. 

   9
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   5. mar 2019 11:39

   Vesela brainstorminga. Na boreliozo sploh pomislila nisem, zanimivo. Čeprav sem imela že kak klop in moja psic aima anaplazmozo, skoraj vsi sovaščani so prebolevali ali meningitis ali boreliozo. 

   Zanimiva je tudi reč o poškodbah, čeprav vsega ravno nisem imela poškodovanega. Eni smo res bolj defektni, drugi manj. 

   Me pa pomirja in morda celo za nianso izboljša bolečine tale reč https://www.youtube.com/watch?v=6jKRH2OJ0O8

   Ostalih še nisem preizkusila in poslušala.

   Simptome gripe oz verjela, da je pač gripa sem imela v zadnjih 5 letih 2-3x. Nazadnje v začetku februarja, ampak takrat je verjetno res bila, ker je zrolalo najprej šefico, potem mene. 

   Klopne bolezni imajo navadno tak začetek. Okuženih klopov je veliko. Razne bolečine, vnetja, manjko energije, težave s kožo, slabosti, prebava in razne čudne reči so pa res lahko simpotom anaplazmoze ali borelioze...ha! kako nisem pomislila na to? Vseeno se splača preverit titre, magari pri veterinarju s snaptestom, če  zdravnica ne bi želela. :D 

    

   9
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   2. mar 2019 15:51

   Da nadaljujem, ker prej vsega nisem uspela stipkat.

   Pred nekaj leti me je tudi blazno, na meji vzdrženega bolel mezinec na desni roki. Kot otrok, pri 6 letih je bil zlomljen. Potem sem dobila nasvet, da naj stiskam tisti gumasti krog in je resnično pomagalo! Do pred 8 mesecev sem redno stiskala, bolečin ni bilo. Zdaj pa zaradi palca/zapestja ne morem. Ker svinjsko zaboli in se je počasi vrnila tudi bolečina. Topa. Pride kot strela z jasnega. Za zdaj še ni tako zelo hudo kot pred leti.

   S čim si pomagam (poleg tistih 14-21 dni Brufena).

   Hlajenje včkrat dnevno, vmasirala sem  si olje Just 31, ki sem ga redčila s kokosovim in to je bilo približno 2-3 mesece in obkladki iz arnike in gel vražji krempelj. Zatem sem nabavila gel z arniko in ga uporabljala vse do pred dvema dnevoma, ko ga je zmanjkalo, nadomestil ga je gel od Favna z arniko, vražjim krempljem in še nekaj zelišči. Polar frost-hladilni gel med službo, obiski, kadar leda nisem imela pri sebi. Kinezitaping v začetku ko so bile ves čas neznosne bolečine. Sedaj samo občasno.

   Pri hrbtu, kolenu in gležnju in stegenskih mišicah, mečih, mi paše bolj toplo-imam tudi grelni gel, ki si ga vmasiram.

   Pri gležnju mi paše kombinacija gretje-hlajenje.

   5x UZ terapija samoplačniško in 1x magnetna terapija tecar.  Za palec na roki.

   Počasi sem že brez idej....aja včeraj sem za hec na YT vpisala pain relief msic in nekaj našla. Saj glasba mi je všeč, sprošča, umirja, za pred spanjem in za chill out je super. Če bo kak dejanski efekt, se pa pustim presenetit.

   te dneve torej čutim:

   • zmerno zategnjenost na desni strani vratu,
   • zmerno bolečino v spodnjem delu hrbta (mišicah, kolikor jih je sploh), morda rahlo mravljičenje ob prisilni drži
   • zadnjih nekaj let ne morem spat na desnem boku, saj me začne boleti rama
   • levi palec in zapesje čutim neugodje, rahlo bolečino
   • desni palec je še vedno zatečen first dorsal compartment, tudi palec je malenkost zatečen in malo v zapestu, ne zmorem bremen, finih gibov, normalnega pisanja z roko, daljšega klikanja z miško
   • leva ritnica, zadnja stegenska mišica,  MCL in celotna noga do stopala, in okoli zunanje strani gležnja, proti prsom (dopuščam možnost statike, ker sem pred tednom dni bila nekaj časa sklonjena v prisilni drži-presneta kopalnica, zatem me je 2-3 dni zelo bolel levi del hrbtnih mišic, ritnice, gre na bolje)

    

   9
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   1. mar 2019 14:55

   Ima kdo izkušnjo s čim podobnim? Ali pa kak brainstorming kaj nardit? Pa prosim ne svetovat ničesar samoplačniško, ker je finančna situacija taka, da ne gre ima pač hudič mlade.

    

   Bom probala po vrsti naštet.

   Sem bolj suhe postave, z nekaj premalo mišične mase, se pa od nekdaj rada gibam v naravi (hoja v hribe in po ravnem), tudi plavam kar rada.

   Že v SŠ so me začela pogosto malo bolet kolena-nič hujšega, je minilo. V času faxa so kolena bolela pogosteja, a brez vnetja, otekline in kakor je bolečina rada prišla med hojo, je znala tudi izginit s počitkom, manj hoje.

   v SŠ me je zjutraj ob slačenju pižame zabasala huda bolečina v predelu vratu-rame-lopatic, zatrdelo in res tako boleče, da nisem mogla spat, sedet, hodit, ležat, jedla tablete, po dolgih urah tipkanja in predvsem klikanja za projektno nalogo v 4. letniku orng zabasala bolečina na desni strani vratu, lopatic, zategnjeno. Sem jedla naklofen, RTG bojda brez posebnosti. 

   Minejo leta brez večjih težav-občasno kolena.

   Pa se spravim tečt-pride do natrgane MCL, od tega je cca 5 let od takrat je levo koleno oz MCL malo bolj občutljiva, ampak gre brze težav in večjih bolečin zankrat. Pred daljšimi, napornimi pohodi si preventivno polepim kinezio za podporo mišici.

   Binas se 30.4.2017 zrola po stopnicah. Sledi 2-3 meseca bolečin pretežno v predelu leve ritnice in zadnje stegenske mišice.  (zunaj kres in zabava, jaz v bolečinah). 14 dni naklofena (7 dni max doza, 7 dni polovička pred spanjem).

   v letu 2018 se je občasno pojavljala rahla bolečina v predelu palca in zapestja na desni roki (sedim za računalnikom tipkam in klikam po 8 ur). malo pomasiram, pohladim, razmigam...

   sredi junija 2018 sem mislila, da je vse super-se lotim čiščenja dveh sob z itisonom in enega velikega tepiha. Kot zakleto crkne šoba pri sesalcu. Skrtačim ročno in špricam po 4 urah, sem mislila, da mi bo palec odpadel, druga dan po prvo pomoč fizioterapevtki (kinesio), čez 14 dni ni bilo bolje, kličem zdravnico in ravno dan pred obiskom zdravnice, pride do poslabšanja zaradi povodca +32kg pes+sunkovit poteg proti mački (ker sem neumno za trenutek prijela povodec v desno roko). Sledi 14 dni maximalne doze bBrufena, hlajenja...Avgusta še ni bilo bolje naredijo RTG 8vse BP), kirurg pravi, da ni za operirat, točne diagnoze itak nimam. Do tega dne je sicer roka manj zatekla, a še vedno pretežno neuporabna, palec ne smem obremenit, sicer pride do kar močne bolečine, prav tako zapestja, pišem izredno malo, kot kura okorno, miško sem prestavila že takrat na levo roko.

   december 2018 me po malem začenja boleti tudi desni palec in del zapestja, morda majhna oteklina. 28.2.2019 začutim močnejšo bolečino-utesnjenost, skratka neprijetno, a ni tako hudo kot z denso roko. Zaenkrat.

    

   Zadnji teden v decembu me je tudi močno usekalo v kržu (5 dni apaurin 5mg + brufen 400).

   Zadnji teden v februarju opažam rahlo bolečino, neugodje v levem gležnju, ki se je zadnja dva dni fino okrepilo, da prazaprav kar fajn boli in pravzaprav čutum bolečino v celotnih mečih sedaj (moja krivda, ampak trenutni nimam nikogar, ki bi lahko peljal psa na sprehod, ampak se trudim razbremenit, kolikor je možno p.s. poskrbm, da se psica ne zaganja več, če pa je kak predel rizičen, jo dam na halti).

    

   9
  • Binas je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   21. feb 2019 8:05

   Tri kolegice to prakticirajo. In pravijo nekak tak, da njim je to ful fajn. Da deluje pa odvisno k'k zadaneš žebljic na glavico, da je mogoče dobro, da enkrat tapkaš za strah, drugič jezo. Malo po domače karikiram, ker še ne vem toliko o tem. Da se relativno hitro poznajo efekt. 

   To je verjetno kot pri terapevtih. Ni vsak za vsakega, z enim se ujameš, z drugim se ne.

   18
  • Binas je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   20. feb 2019 11:40

   Kaj pa EFT tapkanje? Sama imam na seznamu branja glede EFT, samo, da prej dokončam Umetnost Odmicimacivanja. peceljček gleda je tudi fajn knjiga, pa William Glasser Teorija izbire. Skratka v knjižnico, polica psihologije, filozofije, medicine. Pa če je možno prek koncesije ali samoplačniško kake terapije. Tudi skupine za samopomoč, ampak te mora navadno zdravnik napotit.

   Jaz pa živim z narcisom (in že dalj časa iščem stanovanje...)...Tudi pobere vso energijo in voljo.

   18
  • Binas je napisal/a na forum v temo Frizer za skodrane lase.

   20. feb 2019 11:35

   Iz kod pa si? Morda katera/kateri pozna frizerja bližje tebi.

   52
  • Binas je napisal/a na forum v temo Zavetišče.

   29. jan 2019 13:55

   Predvidevam, da si podala prijavo veterinarski inšpekcijo?

    

   30
  • Binas je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   29. jan 2019 13:54

   No o tem, da je stres ubijalec št. 1....Opažam, da je predvsem odvisno od ljudi, do ljudi. Že prime rmoja mati in jaz. Stvari ki mene prizadanejo, prek katerih ne morem, me lahko razžirajo še in še. Nje ne ganejo. Ona stresne reči dosti drugače predeluje kot jaz in predvsem je ene reči nit ine iztirijo, ne ganejo pol toliko kot mene ali koga drugega.

   Tako kot paradižnik in jajce. Jajce se bo v vodi skuhalo do trdega, paradižnik pa v razpacano mezgo.

   Eni s(m)o bolj občutljivi in bolj nagnjeni k izgorevanju, depresiji....drugi manj. 

   Nebojse forum je fina reč, pa knjige za samopomoč s police psihologije, filozofije, terapije so tudi na napotnico in kake skupine za samopomoč prek osebnega zdravnika, ki te napoti do njih.

   Na koncu vedno pridemo do medosebnih odnosov. Kakšno so ti? Z ljudmi s katerimi živiš? S katerimi delaš? Mislim, da se tam vse začne in vse konča. 

   18
  • Binas je napisal/a na forum v temo Želim si spoznati partnerko za skupno življenje.

   24. jan 2019 12:40

   Pa se bom še jaz vpiknila. Ljubezen te ne najde. Ljubezen zgradiš tekom zveze in jo zatem neguješ. 

   Zaljubljenost pa seveda, ko pride do tiste "kemije", da ti je nekdo sploh postal všeč. 

   3
  • Binas je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   22. jan 2019 7:34

   Da sem že dva meseca na dnu z voljo, energijo, močmi. Komaj vzdržim. Katastrofalni medosebni odnosi so me po treh mučnih letih načeli in prav ne maram se, da me tako dotolče. Solze, obup, nemoč. Izogibanje je moj sistem za preživetje zadnja dva tedna, to pomeni, da še do kuhinje ne pridem, če je doma penzionist, ki je narcis. 

   Poguma pa ni na vidiku, veselja tudi ne, pismorosno. 

   In ko pomisli, da pravzaprav občudujem ljudi polne življenja kot je bil Freddie Mercury, si res nisem všeč. Le bleda senca življenja sem. smiley

   480
  • Binas je napisal/a na forum v temo Samostojni podjetnik (s.p.).

   8. jan 2019 7:37

   Pa se boš preživela s tem? Kalkuliraj, da moraš mesečno skasirati vsak kakega kakega 1000€ in nekaj več, da boš prišla na minimalca (po plačilu prispevkov, potem so tu še stroški materiala, letne bilance...).  Pri nas kozmetično področje niti ni urejeno, komot odpreš in delaš. 

    

   72
  • Binas je napisal/a na forum v temo Psiholog / psihoterapevt.

   29. dec 2018 21:05

   Vlečem temo iz naftalina, ker sem ta mesec zagreznila jaz...in sem toliko ven iz teh voda, da ne vem kdo je dober terapevt. Mislim, da zdravil ne potrebujem, potrebujem pa nek usmirjen pogovor, potrebujem svoje živce nazaj, se imeti bolj rada in biti bolj potrpežljiva do nekaterih ostalih. Rabim "orodja" da preživim (saj ne da želim umret, samo tako zelo prekleto naporno je) Pred časom me je zdaj že upokojeni profesor dobro reševal, pa sploh ni vedel, da me "terapira". 

   Relacija Maribor-koroška-Velenje-Celje. LJ najraje ne bi.

   So kaka priporočila?

   32
  • Binas je napisal/a na forum v temo Čiščenje / nega obraza pri kozmetičarki.

   12. dec 2018 7:34

   Priznam, da se pod lupo nisem gledala. Sem pa bila vedno zadovoljna. Edino kar mene matra je to ležanja na mizi in potem še tiste 15-20 minut na koncu z masko na obrazu se mi zdi cela večnost. 

   Si pa redno tudi sama čistim ogrce in uporabljam paro, maske.

   243
  • Binas je napisal/a na forum v temo Splošen test glede zdravja - kakšno priporočilo?.

   4. dec 2018 7:38

   Z dalj časa trajajočo bolečino se navadno ni ravno za hecat. Do zdravnika, natančno opisat in zatežit. Še prej se lahko na kakih spletnih zdravstvenih posvetovalnicah pozanimaš kakšni pregledi, testi so smiselni, da se malo pripraviš na razgovor s svojim zdravnikom. Možnosti je xy.

    

   7
  • Binas je napisal/a na forum v temo Splošen test glede zdravja - kakšno priporočilo?.

   3. dec 2018 9:17

   Za ščitnico (če je potreba) se dela celoten profil, ker samo TSH in T$, T# ne dajo realne slike. Kar se tiče pa splošne krvne slike, lahko koristi, seveda. Vrednost hemoglobina, železa, določenih vitaminov...Je pa tako. To, kar zadosti minimalnim smernicam, ni optimalno za funkcioniranje človeka.

   Jaz sem imela hemoglobin 121, železo pa kar krepko pod minimalno mejo. Počutje pri gležnjih. Zdaj splošno zdravje merimz dvema faktorjema. Splošno počutje (nivo energije, prebava, koža, lasje, nohti) in pa odpornost na razna vnetja, prehlade...

   Prehranjujem se po načelih LCHF, dopolnjujem z omega 3, katerm je dodan E vitamin. Sedaj, ko so krajši dnevi jemljem D3 in K2, pa tudi cink, ker mi ga je manjkalo in semugotovila, da s hrano ne zaužijem zadosti, tisti dan, ko jem jetra ne vzamem dopolnila cinka.

   Lani tak čas sem bila pa sesuta in sem si najprej poštimala prehrano + probiotiki, zatem multivitamin iz športne trgovine.

    

   7
  • Binas je napisal/a na forum v temo Spletna trgovina iHerb.com (ZDA).

   25. okt 2018 7:34

   Je že bilo v tej temi govora pred časom, ja prav si ugotovila vrednost brez popusta mora biti 22€. Potem je pa odvisno tudi od osebe, ki carini, nekateri ti bodo za cent viška prevzeli pošiljko in zaračunali...drugi pa ne. In če že pride do posredovanja carine, se splača spletno posredovati račun oz screen print računa. Par eur ceneje te pride.

   140
  • Binas je napisal/a na forum v temo Od prehranskih dopolnil jemljem ....

   18. okt 2018 9:48

   Pa jih rabiš 30 miljard?

   Preveč kalija je smrtno nevarno, preveč magnezija podriskaš, preveč A vitamina...V tem smislu preveč dobrega škodi.

   Nekaj je tudi marketing in znamka in nekaj je desjtvo da vsak razpolaga s svojo denarnico (moja je tanka).

   Konkretno pri meni je Probio bil OK v kombinaciji s prehrano (črtala sem vsa žita, vsa škrobnata živila, sladkor in sadje). Imela sem pa zelo hude slabosti po obrokih in pogoste prebavne težave, imunski precej slab, psevdo alergijske izbruhe. 

   Za biološko starost slišim prvič. Če je to to, je itak izven budgeta, krepko (no iskreno, zdaj je izven budgeta vse, kar ni nujno za moje in pasje preživetje).  http://new.medico-veritas.net/storitev/merjenje-dolzine-telomerov/

   355
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • numi 17. feb 2019 10:29
  top 2
 • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
  Dobro hidrira in hrani
 • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
  Krasna za suho kožo
 • numi 3. nov 2018 23:45
  klasika
 • mijauuu 24. okt 2018 22:08
  Nič posebnega
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kakšni trendi se obetajo na plažah v poletju 2019?