Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Na tisoče 'korona smrti' bo odstranjenih s seznama zaradi zavajanja

14. avg 2020 8:32
0

Oglasno sporočilo

Na tisoče smrti, ki so jih pripisali koroni, bo odstranjenih z vladnih seznamov umrlih zaradi korone, saj so mednje šteli tudi tistih, ki sploh niso umrli, temveč so si po bolezni opomogli; in tiste, ki so umrli iz povsem drugih razlogov. Tako so pod 'smrt zaradi covid-19' šteli tudi tiste, ki so bili okuženi in mesece kasneje umrli iz povsem drugih razlogov. Mednje so šteli celo razne nesreče.

S seznama bodo tako umaknili najmanj 4000 smrti, kar je 10 odstotkov. Minister za zdravje Matt Hancock je pretekli mesec odredil nujno preverbo, kako se beležijo in računajo vsakodnevne smrti, saj prihaja do statističnih napak. Akademiki so ugotovili, da so med smrti zaradi korone šteli vsakogar, ki je umrl in je (nezanesljiv) test pokazal, da je okužen s korono – celo če ga je povozil avtobus mesece kasneje.

Tehnično gledano je to pomenilo, da si po za veliko večino povsem nedolžnem prehladnem virusu, sploh ni moč opomoči in se pozdraviti in so v zadnje pol leta praktično vsi, ki so umrli, umrli zaradi koronavirusa. Sedaj tako postaja končno jasno, zakaj toliko umrlih zaradi covid-19 – s tem, da je smrtnost še vedno nižja od vsakoletne gripe. Uradno je tako 'zaradi covid-19' umrlo 41.749 ljudi, odstranili pa naj bi jih s seznama najmanj 4000. 

Statistično napako sta sicer odkrila univerzitetna profesorja, Carl Heneghan z Oxforda, in dr. Yoon Loke z univerze East Anglia. Profesor Heneghan je povedal: "Gre za logično odločitev. Nobenega smisla ni pripisati smrt koronavirusu 28 dni po infekciji. To le ustvarja zmedo. Čeprav število smrti na Škotskem upada, pam ti podatki kažejo, da je v Angliji slabše. Če je nekdo staknil virus marca in se pozdravil, nato pa pretekli teden umrl zaradi srčnega infarkta – kaj nam to pove?"

Velika Brtanija je ena izmed držav z najvišjim številom smrti 'zaradi' koronavirusa v Evropi. Sedaj je znano, zakaj. Britanske zdravstvene organizacije pa so kritizirali tudi zato, ker so vztrajno zavračale pomoč akademikov z raznih univerz, ki so jim ponujale pomoč pri izvajanju testov.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Naj si gre za modo, ličenje ali opremljanje stanovanj – vsi vemo, da se trendi vedno znova vračajo in obračajo. Letošnje leto to (ponovno) potrjuje.