Jaz delam skutino torto, ki se ne peče in jo imamo vsi radi. Je pa taka osvežilna in se jo da prirejat glede na sestavine, ki jih imaš v hladilniku ali v skrinji.
"Biskvit":
150 galbert keksov
150 g margarine
Krema:
500 g skute
250 ml smetane za stepanje
različno sadje (ali pa tudi ne)
1 navaden ali sadni jogurt (lahko tudi brez jogurta)
kremfix za smetano
2 želatini
sladkor po okusu
rum po okusu
vanilijev sladkor
kekse zmelješ in zmešaš s stopljeno margarino in maso razporediš po modelu za torto.
za kremo pa v eni posodi gladko zmešaš skuto, sladkor, vanilijev sladkor, rum, jogurt, če ga boš dodala, lahko tudi limonin sok
v drugi posodi pa stepeš smetano, ji dodaš kremfix in jo vmešaš v skutino maso. Tej masi dodaš še želatino. Nekaj kreme poliješ po "biskvitu", naložiš kakšno sadje, zaliješ s kremo, spet naložiš kakšno sadje in končaš s kremo. Vse skupaj daš v hladilnik in počakaš da se ohladi in strdi.
Jaz jo vedno naredim en dan prej in jo na koncu samo še okrasim in konec.
Od sadja pa jaz uporabim breskve, jagode, borovnice, višnje. kar maš pri roki.