Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Torte

Pojdi na stran 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
luminelle
Starost: n/aPridružen: 5. avg 2008Prispevkov: 57Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2013 11:42
Povezava do prispevka

Moja najljubša torta  je še vedno jogurtova. Ne vem, če se je bom kdaj lahko naveličala: kremasta, lahka, sicer kalorična kot vse pa vendarle občasno se lahko malo pregrešimo. smiley Recept: klik 

P.s. jaz torto vedno po vrhu polijem z tortnim prelivom ali pudingom skuhanim v soku od kompota. 

Moj dragi pa obožuje pomarančno torto. Mene osebno na videz ni nikoli pritegnila saj mi je vedno delovalo, da je dolgočasen suh biskvit ampak moram priznati, da ko sem jo poizkusila sem bila presenečena saj je zelo sočna in pomarančna.  Če katera želi recept ga lahko prepišem, ker sem ga dobila iz njegove najljubše salščičarne.

0
Nazaj na vrh
JoLynn
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2010Prispevkov: 1285Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2013 12:02
Povezava do prispevka
luminelle je napisal/a

 Če katera želi recept ga lahko prepišem, ker sem ga dobila iz njegove najljubše salščičarne.

Bi lepo prosila. Jaz imam tudi rada pomarančno. smiley

0
Nazaj na vrh
luminelle
Starost: n/aPridružen: 5. avg 2008Prispevkov: 57Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2013 12:27
Povezava do prispevka

 

Pomarančna torta

SESTAVINE:

1.    RUMENJAKI: 8 kos, stepi skupaj penasto

SLADKOR KRISTAL: 8 dag

2.    BELJAKI: 8 kos, stepi skupaj sneg

SLADKOR KRISTAL: 16 dag

3.    POMARANČA: 1 kos,   pomarančo celo z lupino zmiksaj

ČOKOLADA: 8 dag   dodaj stopljeno čokolado in

MLETI OREHI: 20 dag mletih orehov.

        

POSTOPEK:

Surovine pod 1. stepamo skupaj posebno, enako surovine pod 2. stepaj v sneg posebej in nato dodaj sneg v rumenjake. Surovine  pod 3. zmešaš skupaj in jih dodaš v jajca.

PEČENJE:

na 170°C, 40-45 minut

VLAŽENJE TORTE:

sok 1 pomaranče,

sok 1 limone,

4 dag vode,

4 dag sladkor v prahu,

vse skupaj skuhamo, nekoliko ohladimo in prelijemo po še toplem biskvitu.

OBLIV:

Obmaži masleno kremo in oblij s čokolado:

7 dcl smetane, smetano zavreš in dodaš počasi 1000 g jedilne čokolade.

MASLENA KREMA:

V posodico vlij 1/2 l mleka, v drugo posodico daj dobrih 5 žlic ostre moke, to prelj z malo mleka - kot pri pudingu (od tistih pol litra) in dobro premešaj. To premešano moko vlij v posodico z mlekom in sedaj daj na ogenj. Z veliko žlico mešaj cel čas, dokler se ne zgosti, mešati moraš, da se ne naredijo kepice ali da ne zagori - to traja tudi 15 minut. Nadev kuhaj na rahlem ognju. Dokler se nadev hladi, občasno premešaj, da se ne naredi skorjica. Ohlajeno mora biti popolnoma, ko prst pomočiš, ne sme biti mlačno!

Temperatura skuhane kreme in margarine mora biti enaka - najbolje sobna temperatura.

Posebej umešaj 15 dag margarine in 20 dag sladkorja v prahu. Z el. mešalnikom premešaj ohlajen nadev,ter po žlicah, s sprotnim miksanjem, dodajaj margarino, vlij tudi eno žlico ruma (ne preveč, ker bo takoj tekoče). Daj v hladilnik, da se dobro ohladi.

 

Upam, da ti bo všeč. Naj pa povdarim, da to ni torta s kremo vendar je kljub temu zelo sočna in okusna. 

0
Nazaj na vrh
rozica47
Starost: n/aPridružen: 18. avg 2007Prispevkov: 29Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. feb 2013 16:42
Povezava do prispevka

Recept shranjem. Upam, da mi uspe.

0
Nazaj na vrh
MaRa23
Starost: 33Pridružen: 31. maj 2011Prispevkov: 28Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2013 10:48
Povezava do prispevka

Evo ena za mal sline cedit Smile

Vse se da, če se le hoče :))
0
Nazaj na vrh
sweet666
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2009Prispevkov: 477Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2013 10:51
Povezava do prispevka

Moja izvedba tega recepta. Niti približno ni tako lepo, a za enega izmed prvih poskusov peke tort še kar v redu. Namesto jagodnega frostinga sem uporabila masleno kemo, po receptu z istega bloga.

0
Nazaj na vrh
Lana17
Starost: 29Pridružen: 11. nov 2012Prispevkov: 89Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2013 10:55
Povezava do prispevka

 

MaRa23 je napisal/a

Evo ena za mal sline cedit Smile

 

Izgleda fantastično! Recept?smiley

0
Nazaj na vrh
ninaaknez
Starost: n/aPridružen: 6. nov 2012Prispevkov: 179Kraj: štajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2013 21:57
Povezava do prispevka

Meni najljubša torta je Milkina torta. Enostavna in ne moreš se je najest.

BISKVIT:

5 žlic belega sladkorja

9 žlic bele gladke moke

9 žlic navadnega belega olja

4 žlice kakava

9 žlic mleka

1 vanili sladkor

½ pecilnega praška

3 jajca stepeš (ločiš beljak, rumenjak)

Vse sestavine zmešaš – brez beljaka, beljak-sneg dodaš na koncu. Maso daš v tortni model in pečeš cca 30 min na 150 stopinj Celzija. 

 

PRELIV:

Na ognju stopiš 4 žlice sladkorja, 4 žlice ruma in 2 žlici vode. Vse se naj čisto stopi, nato z mlačnim prelivom poliješ biskvit. Ko se biskvit in preliv ohladita, biskvit namažeš z namazom. Ko je ohlajena 2 krat prerežeš.

 

NAMAZ:

3 kisle smetane male

5 žlic sladkorja

Oboje zmešaš z žlico. Prvo polovico mase namažeš na prvi biskvit, jo daš za cca 15 min v zamrzovalnik, da se malo strdi, nato vzameš ven, daš gor drugi biskvit in ga namažeš z drugo polovico mase in daš spet za cca 15 min v zamrzovalnik. Na koncu daš še zadnjo plast biskvita.

 

GLAZURA:

10 dag masla raztopiš na ognju, dodaš 1,5 čokolade Milka z mletimi lešniki (ali pa daš eno veliko Milko 300g), nato glazuro ohladiš do mlačnega.

Ohlajeno torto preliješ s čokolado (postopno polivaš z žlico),  jo daš za nekaj minut v zamrzovalnik in nato prestaviš v hladilnik.

 

Jaz sem poskusila že Milko s celimi lešniki pa je tudi bla zelo dobra-odvisno kak ima kdo rad.

Carpe diem :)
0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 30Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2014 18:40
Povezava do prispevka

RECEPT ZA KOKOSOVO TORTO

ZA BISKVIT: 7 jajc, 15 dag sladkorja, 10 dag moke, 5dag kokosove moke

ZA KREMO: 8dlsladke smetane, 20dag bele čokolade, 8dag kokosove moke, 2 žlici ruma.

ZA NAVLAŽITEV BISKVITA: Žlica ruma, voda in mleko.  Okraševanje: po želji.

Biskvit:

Beljake in rumenjake ločimo. Odtehtamo 5 dag sladkorja, ga primešamo beljakom in naredimo sneg. Rumenjake penasto vmešamo s preostalim sladkorjem (10 dag) in kokosovo moko. Masi združimo in rahlo premešamo. Ostane nam še moka, ki jo presejemo na zmes in z občutkom premešamo.

Peka:

V tortni model vlijemo maso in pečemo v segreti pečici približno 30 minut na 180 stopinjah. Biskvit dvakrat prerežemo.

 

Krema:

Čokolado stopimo nad paro. Smetano stepemo. Ko se čokolada nekoliko ohladi, jo primešamo smetani, prav tako kokosovo moko in rum.

 

Sestavljanje:

Naredimo mešanico iz ruma, mleka in vode, s tem navlažimo plasti biskvita, vmes pa napolnimo s kremo.

Čisto enostavno lahko torto okrasimo tako, da prihranimo nekaj kreme in torto povsod premažemo, čez pa posujemo kokosovo moko, čokoladne ostružke, bonbončke. Čisto po vašem navdihu, željah in sposobnostih.

 

 

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 30Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2014 15:30
Povezava do prispevka

Pa še slikica smiley : 

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 30Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2014 17:02
Povezava do prispevka

Evo,pa sem spet pekla tortico

RECEPT  Baccio torta

Biskvit:

6 jajc

6 žlic sladkorja

6 žlic moke

1 pecilni prašek

vanilijev sladkor

5 žlic mleka

 Krema:

250 g Nutelle

1,5 dl sladke smetane

3 žlice sladkorja

100 g sesekljanih lešnikov

3 jajca

150 g mascarponeja

Za navlažitev biskvita:

cca 1,5 dl mleka in dve žlici sladkorja

po želji za okras 6 čokolatinov Baci in stepena sladka smetana

Postopek:

Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo s sladkorjem. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom, vanilijevim sladkorjem in mleko. Beljake stepemo v trd sneg in dodamo jajčni mešanici. Testo zlijemo v z maslom namazan in pomokan pekač ter pečemo v pečici na 180 stopinjah cca. 35 minut.

 Krema:

rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem, dodamo mascarpone in sneg iz beljakov, Nutello in stepeno smetano. Eno tretjino kreme odvzamemo na stran in k ostali kremi primešamo lešnike.

 Mleku dodamo dve žlici sladkorja. Vse skupaj damo ali v mikrovalovko ali na štedilnik, da se sladkor stopi. Ohladimo. S tem navlažimo biskvit.

 Biskvit prerežemo na dva kosa. Prvo polovico navlažimo z mlekom in nato namažemo s kremo z lešniki.

Pokrijemo z drugo polovico biskvita in ga navlažimo; torto po vrhu in po obodu premažemo s kremo brez lešnikov. Po želji okrasimo s čokolatini in kupčki sladke smetane.

Pa še fotka:

 

 

 

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
s_breeze
Starost: 9Pridružen: 15. dec 2014Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2014 18:53
Povezava do prispevka

moja najljubša torta je pa še veno mascarpone z nutello v pohorskih kavarni v mb.

I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying. (O. Wilde)
0
Nazaj na vrh
Bruneta
Starost: 8Pridružen: 14. okt 2012Prispevkov: 1772Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2014 19:28
Povezava do prispevka

Trenutno se ne bi branila ene sočne sadne tortice. 

Vse kar se zgodi, se zgodi z razlogom.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Torte
Stran 11 od 11
Pojdi na stran 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
    Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
    Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
    Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
    zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
    Dobra ampak
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov.