Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Torte

Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
miskamala
Starost: n/aPridružen: 12. nov 2008Prispevkov: 129Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 15:16
Povezava do prispevka
Prosim oboje.
Hvala Smile
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 17:07
Povezava do prispevka
Pomarančna punč torta

Sestavine:
5 dag čokolade v prahu, 20 dag mletih lešnikov, 2 žlici drobtin, 5 jajc, 12 dag + 5 dag + 1 žlica sladkorja, 6 listov želatine, 6-7 pomaranč (pribl. 1,4kg), 1 g mletega cimeta, 1g mletih klinčkov, naribana lupina 1/2 limone, 6 žlic pomarančnega likera, 3 dl + 3,5 dl sladke smetane, čokoladni ostružki za okras

Postopek:
S papirjem za peko obložite pekač (premera 26cm). Stepite čvrst sneg, dodajte 12 dag sladkorja ter ena po ena rumenjak. Zatem vmešajte čokolado, lešnike in drobtine. Vlijte v kalup in pecite 40-45 minut na 175 C. Ohladite.

Namočite želatino v vodo. Stisnite sok 2 pomaranč. Drugi dve ogulite (tudi posamezne rezine - krhlje). Krhlje, 1/4 l soka, cimet, klinčke, 5 dag saldkorja in limonino lupinico prekuhajte - naj stoji 5 minut, nato krhlje vzemite ven. Precedite sok, primešajte liker in želatino. Ko se prične strjevati, vmešajte 3dl stepene smetane.

Biskvit prerežite na pol in nanesite pol kreme. Na kremo razporedite kuhane pomarančne krhlje, nato nanesite preostalo kremo in pokrijte z biskvitom. 2 uri naj stoji v hladilniku. Preostale pomaranče so za okras - poljubno. Sladko smetano stepite z žlico sladkorja in okrasite torto. Po želji posipajte z čokoladnimi ostružki.

Ta torta je bila pri nas včeraj na jedilniku in je njami

Pa še slika:
image file name: 2ka376437fc9.jpg
0
Nazaj na vrh
miskamala
Starost: n/aPridružen: 12. nov 2008Prispevkov: 129Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 20:35
Povezava do prispevka
Sanda iskrena hvala! Zgleda sočna, njami.
Thumbs Up
Sporočim jutri kako mi je uspelo...
0
Nazaj na vrh
miskamala
Starost: n/aPridružen: 12. nov 2008Prispevkov: 129Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2009 11:22
Povezava do prispevka
Uspelo je, drugi so bili zelo zadovoljni, jaz pa manj. Dodala sem še vmesno plast..pom.kremo kuhano na belem vinu, sam zgleda da je bila ena pomaranča bolj tako ker je krema imela okus pikovita...meni ni všeč(okus pikovita) ostalim je.
Še 1x hvala za recept! Thumbs Up
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2009 17:25
Povezava do prispevka
Mene ta teden ponovno čaka peka torte vendar imam problem kako jo dostaviti slavljenki? Doma nimam nobene posode kamor bi jo lahko dala. Morda veste kje bi lahko dobila tisto okroglo plastično "posteljo" za tortico, katero dobiš, če torto kupiš v slaščičarni? Dvomim, da mi bodo v kakšni slaščičarni na lepe oči dali to plastiko, torte kupovati zaradi plastike pa tudi ne mislim. Se mora v trgovini da kupiti kaj podobnega in ne predragega? Hvala za vsak odgovor. 
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2009 18:29
Povezava do prispevka
Na kulinariki je bilo že govora o tem drugače pa sem jaz za take priložnosti  kupila v sparu v city parku (lj) plastično posodo za cca.7 evrov, več kot 10 sigurno ni bila. 
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2009 19:19
Povezava do prispevka
Lepa hvala za odgovor in link. Se bom kar do cityparka zapeljala jutri. Smile
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 11Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2009 14:51
Povezava do prispevka
Mene pa nekaj zanima:
Če spečeš biskvit za torto en dan prej, kako da shraniš do naslednjega dneva? Jo preprosto daš v posodo za shranjevanje torte in v hladilnik? Kakšen namig?
Je sploh dobro peči biskvit en dan prej?
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2009 14:56
Povezava do prispevka
Jaz dostikrat spečem biskvit kak dan prej (mi drugače ne znese časovno) recimo v petek popoldne, v soboto pa jo namažem. Spečem biskvit, pa ga nič ne režem, ga pustim v kosu, počakam da se ohladi in ga dam v posodo za shranjevanje tort (postavim v kako shrambo, klet...hladilnik se mi zdi premrzel). Je čisto ok. Meni se ne zdi da bi bil kaj bolj suh ali kaj takega (itak ga fino namočim potem). Če pa imaš čas lahko torto narediš do konca in potem tisti dan počaka v hladilniku. Mnoge torte so še boljše če se kak dan "pacajo".
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2009 16:39
Povezava do prispevka
Naredim enako kot Romy. Edino na biskvitu do končne obdelave pustim peki papir, da se preveč ne izsuši.

Najraje pa naredim celo torto dan prej. Resnično je torta naslednji dan boljša!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 11. jul 2009 13:08
Povezava do prispevka
Mene zanima kako se naredi (sem sicer že 1x naredila, pa sem pozabila) čokoladna smetana...vem, da sem stopila čokolado in primešala sladko smetano za stepanje ter naslednji dan vse skupaj stepla... Amapak ne vem več recepta in, če je to prav Smile Ne bi rada kaj zaj* Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. jul 2009 13:13
Povezava do prispevka
Ja,ja...ok je.

Sladko smetano (jaz alpsko) daš v posodo, notri nalomiš čokolado in čakaš da se stopi (vmes malo mešaš in probavaš seveda) in ko se čokolada stopi odstaviš. Potem to dobro ohladiš (daš v hladilnik) in stepeš (čar vsega je, da mora biti res dobro ohlajeno). Jaz včasih ne čakam cel dan, dam malo v hladilnik, pa potem še malo v zamrzovalnik in je. Pa kakšen kremfix daš za vsak slučaj in je.

Njami
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 11. jul 2009 20:43
Povezava do prispevka
Aha, potem pa jaz nazadnje nisem dobro ohladila. Ehm pa ni treba čokolado na pari topit? Mora vse zavret al odstavim preden zavre? Čokolada se tako dolgo topi Smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2009 13:10
Povezava do prispevka
Če samo čokolado topiš, potem jo je najbolje nad paro (posodo daš nad posodo z vročo vodo). V smetano pa kar cele koščke nalomi in se bo v smetani stopila. Jaz ne čakam da zavre, samo toliko počakam da se stopi.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2009 14:30
Povezava do prispevka
Romy hvala! Btw tvoj nickname mi je še posebi pri srcu, ker sem ga hotela imet tudi jaz (pa ni šlo...pa se mislila, da imam redko ime :P)
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Torte
Stran 8 od 11
Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.