Pomarančna punč tortaSestavine:5 dag čokolade v prahu, 20 dag mletih lešnikov, 2 žlici drobtin, 5 jajc, 12 dag + 5 dag + 1 žlica sladkorja, 6 listov želatine, 6-7 pomaranč (pribl. 1,4kg), 1 g mletega cimeta, 1g mletih klinčkov, naribana lupina 1/2 limone, 6 žlic pomarančnega likera, 3 dl + 3,5 dl sladke smetane, čokoladni ostružki za okras
Postopek:S papirjem za peko obložite pekač (premera 26cm). Stepite čvrst sneg, dodajte 12 dag sladkorja ter ena po ena rumenjak. Zatem vmešajte čokolado, lešnike in drobtine. Vlijte v kalup in pecite 40-45 minut na 175 C. Ohladite.
Namočite želatino v vodo. Stisnite sok 2 pomaranč. Drugi dve ogulite (tudi posamezne rezine - krhlje). Krhlje, 1/4 l soka, cimet, klinčke, 5 dag saldkorja in limonino lupinico prekuhajte - naj stoji 5 minut, nato krhlje vzemite ven. Precedite sok, primešajte liker in želatino. Ko se prične strjevati, vmešajte 3dl stepene smetane.
Biskvit prerežite na pol in nanesite pol kreme. Na kremo razporedite kuhane pomarančne krhlje, nato nanesite preostalo kremo in pokrijte z biskvitom. 2 uri naj stoji v hladilniku. Preostale pomaranče so za okras - poljubno. Sladko smetano stepite z žlico sladkorja in okrasite torto. Po želji posipajte z čokoladnimi ostružki.
Ta torta je bila pri nas včeraj na jedilniku in je njami

Pa še slika:
