Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Makroni

urska7
Starost: 34Pridružen: 18. jun 2009Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2014 15:40
Povezava do prispevka

V kratkem bi se rada spravila spečt to čudo od sladic Smile pa sem našla nekaj receptov, nekaj namigov..me pa vseeno zanima če je katera že preizkusila kak recept? pa kakšne vaše izkušnje..

So kar zahtevni za naredit, veliko jih poroča o neuspelih poskusih..zato nekak odlašam.

vir: blog.bigblogexchange.org

 

When you can live forever, what do you live for?
0
Nazaj na vrh
urska7
Starost: 34Pridružen: 18. jun 2009Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2014 19:41
Povezava do prispevka

kaj res, nobena?

no, pa sem se jaz opogumila Smile naredila sem jih v 3 pekače, dva sta uspela tako kot morata, pri enem so mi pa nekateri malo spokali na vrhu.

evo, rezultat:

When you can live forever, what do you live for?
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2014 22:00
Povezava do prispevka

Jaz se ne bi upala lotiti...pa tudi nisem za tako zahtevno pripravo, bi vmes že živce izgubilasmiley.

Tvoji izgledajo super, sploh za prvičsmiley

0
Nazaj na vrh
cicka
Starost: 29Pridružen: 28. jan 2009Prispevkov: 1436Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2014 23:03
Povezava do prispevka

Res so ti vizualno odlično uspeli. smiley

0
Nazaj na vrh
urska7
Starost: 34Pridružen: 18. jun 2009Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2014 15:10
Povezava do prispevka

V bistvu ni sploh nič zahtevna priprava..beljake stepem kot ponavadi, potem pa še ročno primešam mlete mandlje, sladkor in barvo. Nabrizgam in dam sušit. Jaz sem jih sušila v pečici pri približno 60 stopinjah 10-15 minut, potem pa spekla pri 130 stopinjah 10 minut. Nič nisem spravljala zraka ven, kot je pri nekaterih receptih.

Mogoče sem imela samo začetniško srečo  smiley

Hvala obema! Wink smiley

When you can live forever, what do you live for?
0
Nazaj na vrh
awy
Starost: 34Pridružen: 11. mar 2008Prispevkov: 641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2014 18:11
Povezava do prispevka

Jaz sem jih že večkrat pekla in so se mi samo enkrat, ko sem jih prvič delala, naredile "nogice". Toliko je teh nasvetov, kako in kaj, da si na koncu že čisto zmeden in lahko peka traja cel dan...

Pravijo, da morajo biti beljaki starani, masa pa mora, ko jo nabrizgaš pa peki papir, nekaj časa počivat, da se robovi ustalijo in se makroni med peko ne razlezejo. Po nekaj minutah peke pa moraš še znižat temperaturo pečice in nato nič hitet z odstranjevanjem iz peki papirja, meni se jih je nekaj tako zlomilo, ker sem bila preveč požrešna smiley

Ko bomo spet delali potico (letos za božič verjetno) in bodo beljaki ostali, bom spet probala, ker so res dobri. Lani za božič sem naredila take, s kremo iz šampanjca in so bili reeees božanski...

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Makroni
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.