Tikka, seveda je tudi sekljanje in mešanje lahko hitro nekakšen
state of art dogodek in cel cirkus
, ampak po mojih izkušnjah je najpomembnejši okus, tudi če delci v kašici niso prav submolekulske velikosti.
Tisti, ki se s tem veliko ukvarjajo (presnojedci, naprimer) prisegajo na
Blendtec in Vitamix mešalnike. Mi smo bili čisto zadovoljni z izdelki skoraj deset let starega 700W Boschevega paličnjaka. Potem je zaribal stari multipraktik in ob tej priložnosti sem stisnila kombiniran multipraktik in mešalnik s 1200W, ki res hitreje in bolje nasecka vse šavje. Je pa takoj več čiščenja in za manjše količine se še vedno lotim sekljanja kar s paličnjakom.
Za sekljanje je meni zoprno korenje (delčki vedno ostanejo preveliki, ne glede na trajanje mletja), izogibati se je dobro še starejšim steblom rdeče pese, korenja (to je res gravž, imajo trša vlakna in potem je tako, kot da bi bile v kaši ščetine iz tršega čopiča, ki počasi potujejo navzgor). Vse ostalo je obvladljivo in okusno!
V hladilniku kaše z malo OH zdržijo tudi tri dni, v Aladin plastenki jih lahko neseš s sabo... Res uporabno in kaže, da tudi zdravo