Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mehiška kuhinja

Pojdi na stran 1 , 2
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2007 13:14
Povezava do prispevka
Nikakor ne morem nikjer dobiti kakih uporabnih receptov za mehiške jedi, je katera kaj bolj seznanjena z njimi? Sploh pa me zanima recept za Quesado rancheros in njihove omakce. Verjetno se originalno jed imenuje drugače, kakor pa pri nas... .
 
 
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2007 13:29
Povezava do prispevka
Odvisno, kaj iščeš. Jaz se mehiške lotim takole:

- kupim tortije, tacose (tortilje lahko spečeš tudi sama, ampak se zelo kadi)
- kupim Nacho sir, fižolovo omako in meso (ponavadi kar pljučni file)
- sama naredim omake:
   - paradižnikova salsa (pekoča in nepekoča): zmiksam pelate, rdečo čebulo, sol, malo sladkorja. V pekočo omako dam še čili
  - guacamole (pekoč/nepekoč): za nepekoči guacamole zmečkam zrel avokado, ga prelijem s sokom limete, dodam nasekljan česen, čebulo, sol, poper in kislo smetano. Za pekoči guakamole k. smetano nadomestim s pelati in čilijem
  - kislo smetano zmešam in dodam koruzo (temu pravimo gasilec)
  - narežem papriko in solato na rezance
  - na olju popečem na rezance narezano meso
 - če imam veliko ljudi na oljčku prepražim še narezano zelenjavo (bučke, papriko)

Vse omakice nadevam v posodice, tortilje pogrejem. Za mizo si potem vsak po svojem okusu sestavi torlji ali tacos.

Pa še link:

Recepti
 
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 38Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2007 14:09
Povezava do prispevka
Jaz tortilje naredim sama in sicer tako, da zmešam 450g bele moke z dvema žlicama olja, žličko soli, žličko pecilnega in 180ml mrzle vode (to je bolj po občutku). Testo dobro pregnetem, da postane elastično in se ne prijema na roke, nato pa ga razdelim na 12 kepic, ki jih čim tanjše razvaljam. Spečem jih na teflonki brez olja, vsako stran samo minutko ali dve. Pri peki se kadi zaradi moke, ki ostane na ponvi, zato pred vsako novo tortiljo ponev obrišem s papirnato brisačko.

Narejene tortilje lahko polniš s katerimkoli sočnim nadevom. Mi včasih pripravimo cel pladenj različnih nadevov (koruza, fižol, solata, zelje, paradižnik, razne salse, popečena govedina, piščanec, navadni in nacho sir, kisla smetana, čebula...) in jih sproti polnimo, lahko pa že napolnjene tudi gratiniraš.

Odlično se podajo tudi k chili con carneju, ki ga naredim po receptu:
500 g mletega mešanega mesa
4 čebule
3 stroki česna
2 veliki dozi rjavega fižola (v obliki ledvičk - Kidney beans, doza ima cca 600 g)
2 majhni dozi koruze
1 vrečka začimb Kotany za Chily con carne
2 žlički mlete paprike
2 žlici moke
sol + poper
paradižnikova mezga
tabasco po okusu

pride ga ogromno, jaz ga ponavadi dam zamrznit.

Pa še en uporaben link (v angleščini, enote se z dvema klikoma pri receptu pretvori v metrične, prav tako pri vsakem receptu piše hranilna vrednost obroka, zelo preprosto pa se spreminja tudi količina)

http://allrecipes.com/Recipes/World-Cuisine/Latin-America/Mexico/Main.aspx
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
Anuska
Starost: 43Pridružen: 30. mar 2006Prispevkov: 1635Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2007 14:57
Povezava do prispevka
Ilafa jaz pridem k tebi na kosilo, no na mehiško kosilo....
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 38Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2007 15:01
Povezava do prispevka
ok Big smile 8D
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
Luna24
Starost: 43Pridružen: 14. mar 2005Prispevkov: 128Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2007 15:06
Povezava do prispevka
Kje pa lahko kupim ta nacho sir?
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 38Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2007 16:30
Povezava do prispevka
Imajo ga npr. v mercatorju, je v piksni, poleg sojinih omak itd.
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
Luna24
Starost: 43Pridružen: 14. mar 2005Prispevkov: 128Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2007 17:56
Povezava do prispevka
V Šparu ga nisem nikjer zasledila. To najdem najbrž na tistem oddelku, kjer imajo salse in ostalo a ne?
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2012 18:05
Povezava do prispevka
Rada bi naredila tortilje iz polnozrnate moke. Sicer sem našla nekaj receptov na spletu, ampak eni vsebujejo svinjsko mast , v drugih pa je namesto te možno tudi maslo. Jaz bi pa še tega rada nadomestila s kokosovo maščobo. Mislite, da bi bilo OK? Al raje ostanem pri maslu (svinjska mast mi je res bljak)?
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2012 18:18
Povezava do prispevka
Mislim, da je vseeno, kakšno maščobo uporabiš. Ponavadi se itak delajo z oljem, kakor sem zasledila.
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2012 21:56
Povezava do prispevka
Ja, sem še malo angleške recepte poguglala in eni dajo kokosovo maščobo. Bom tako naredila.
 
Me pa še nekaj zanima: če naredim te tortilje, kako dolgo pa veljajo oz. imajo rok trajanja? Ni nič kaj pokavrljivega v njih, tako da predvidevam, da se ne pokvarijo tako hitro ...
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2012 14:10
Povezava do prispevka
Sama delam torilje na različne načine: s piščančjim in svinjskim mesom, ter z mletim mešanim mesom. Ponavadi tortilje kupim, delala sva jih (z mojim) tudi že doma, vendar potem ni več tako hitro kosilo, saj vzamejo kar nekaj časa.

Delala sva pa tudi z jajci in home-made salsa omako tortilje po enem receptu, joj so ble dobre.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2012 20:21
Povezava do prispevka
AngelEye je napisal/aDelala sva pa tudi z jajci in home-made salsa omako tortilje po enem receptu, joj so ble dobre.


Te lahko prosim za recept?
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 21:00
Povezava do prispevka
Ko najdem recept ti napišem - jutri Smile

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
densy
Starost: 37Pridružen: 16. dec 2007Prispevkov: 308Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 22:39
Povezava do prispevka
Je že katera pila hišni ledeni čaj v mehiški - Joe Penas?
Kakšna ideja kako ga naredijo? Smile

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mehiška kuhinja
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Po poletni prevladi živahne jagodno rdeče barve se rdeči odtenki ne bodo nikamor umaknili.