Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Torte

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2006 22:27
Povezava do prispevka
Lumpa...priblizno tako sem tudi jaz delala...po TEM receptu
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2006 22:36
Povezava do prispevka

tinna je napisal/aA ne Staša? Mi smo na dieti, nooo...Pa, če ne vidim takih stvari, gre čist lepo.

P.S.: Staša, a so že minili lepi časi, ko si bla prenajedena sladkega? Zmeraj prehitro mine, sej vem!  

Zadnja dva pladnja sta bila spečena in poslikana konec decembra Wink

0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 44Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2006 22:41
Povezava do prispevka
Mmm, Syd, zgleda zelo okusno.
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 8:06
Povezava do prispevka
Syd, potem pa tole samo za tvojo mami
Čokoladno kremo delam tako kot _Katka_ in Staša, odličen recept, brez nepotrebne margarine.
Lumpa, imam eno vprašanje glede kreme: ko stepeni smetani dodajaš skuto, ali ne postane tekoča? Predpostavljam, da jaz vedno uporabljam alpsko smetano, nikoli rastlinske, ker mi je totalno zanič. Vem pa, da je rastlinska precej bolj kompaktna.
Syd, mi2 , kar je sicer tudi meni zelo simpatično, tako kot u3nki, npr  
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 9:51
Povezava do prispevka
Jaz imam en dober recept za skutino-smetanovo kremo, v katero se doda še 1 tablica bele čokolade, seveda pa tudi sadje po želji. Pride fajn kompaktna krema. Drugače pa pri takih kremah vseeno dodam malo želatine, ker me je strah, da bi se vse skupaj razlezlo (če gre za višje torte).
 
 
0
Nazaj na vrh
smeska
Starost: 45Pridružen: 20. apr 2004Prispevkov: 3451Kraj: primorskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 10:10
Povezava do prispevka
Njami....Sydney, torta izgleda fantastično!
Lp,pupika 28


0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 10:32
Povezava do prispevka
Mamy, še dobro da si me spomnla...med stepanjem smetane dodam še malo kremfixa, pa kr veliko skute, tko da nism mela nobenih problemov s tekočo kremo. Tud jest uporabljam samo alpsko smetano, rastlinska mi je .
Staša, a čokolado prej raztopiš?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 10:52
Povezava do prispevka
To je ta krema (sem mislila, da je brez želatine, pa vidim, da je vseeno noter):
 
Nadev:
10 g želatine
500 g skute
200 g bele čokolade
0,5 l sladke smetane

Za nadev dobro umešaj skuto, dodaj nad soparo stopleno in napol ohlajeno belo čokolado, vmešaj mlačno stopljeno želatino (ki si jo predhodno raztopila v 3-5 žlicah vode, pustila 10 minut da nabrekne in si jo nato raztopila nad soparo). Na koncu v zmes narahlo primešaj še stepeno sladko smetano.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 10:55
Povezava do prispevka
Hvala, Staša!
Pa še eno vprašanje, mogoče malo čudno...Kakšen je sploh okus želatine, se jo v kremah kej čuti?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 10:56
Povezava do prispevka
Če jo pravilno raztopiš, se je nič ne čuti (če si nepazljiv, se lahko naredijo grudice). Okus je tudi nevtralen in se ga sploh ne opazi v pecivu.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 11:20
Povezava do prispevka
Lumpa, hvala Kremfix mi je dosti boljši od želatine, ali je pa jaz ne znam uporabljat. 
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 11:40
Povezava do prispevka
želatina je zgoščevalec. Okusa nima nobenega. Primerna predvsem za kakšne kreme, narastke, sadne omake ipd. Dodaja se jo tudi k smetani, samo je veliko bolj preprost kremfix. Kupi se ga v majhnih vreckicah, podobnih pecilnemu prasku. Smeteno se stepe do polovice, doda se kremfix in stepe do konca. Potem jo postaviš na hladno.
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 13:39
Povezava do prispevka
Kako pa (najlažje) prerežete biskvit?
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 14:32
Povezava do prispevka
Jaz ga kar s tavelikim nožem (z žagico) za kruh. 
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 14:47
Povezava do prispevka
Kaj pa tista varianta s sukancem?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Torte
Stran 6 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo