Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Torte

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Sydney
Starost: 36Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2004 12:51
Povezava do prispevka
Ima katera od vas kak dober preizkusen recept za biskvit za torto? Tak, da ko bo specen, se ga da 2x prerezat 


Sicer imam enega, ampak bi rada preizkusila se kakega drugega.





P.S. Pa kake torte delate kej? S cim jih filate? Kake kreme, kompote...itd



0
Nazaj na vrh
Silver
Starost: -19Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 2597Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2004 12:54
Povezava do prispevka
Sorry, Sidney. Jaz praviloma zahajam po torte v slaščičarno. Se ne čutim talent za kuho ali peko.
If you lose your mind
there s more space left
for poetry.

-Loesje
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 36Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2004 12:58
Povezava do prispevka
Uf...pa ves kako so bolj dobre domace!! Njamii 
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2004 13:54
Povezava do prispevka
Jaz kar na pamet delam. Najprej naredim trd sneg iz 7 beljakov in ko je že narejen vmiksam zraven še kake štiri žlice sladkorja. Potem 7 rumenjakov penasto zmiksam s približno petimi polnimi žlicami sladkorja, po kapljicah dodam med miksanjem cca 1 dl mlačne vode, nato zmanjšam hitrost mikserja na minimum in po občutku vmešam moko z 1 pecilnim praškom. Moke dodam toliko, da pride taka gosta masa (približno 20 - 30 dag moke). V to maso potem z lopatico vmešam še sneg iz beljakov, da pride gladka masa in nalijem v tortni model (24 cm), ki je samo po dnu obložen s peki papirjem in tudi samo po dnu namazan z maščobo in rahlo potresen z moko. Dam v predhodno ogreto pečico na 175 stopinj. Če hočem temno testo, dodam kakav na račun moke.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2004 16:07
Povezava do prispevka

Najbolj preprost biskvit:


Na vsako jajce daš cca. 30 g (+/- 5 g - odvisno od velikosti jajc) sladkorja in moke. Nič pecilnega, nič vode, ... Če želiš dvakrat prerezat, vzami 4 jajca.


Stepeš sneg, dodaš pol sladkorja, preostanek sladkorja dodaš k rumenjakom, ki jih penasto vmešaš. Tej masi z leseno lopatko dodaš sneg, na koncu preseješ moko in jo vmešaš (spet z lopatko).


Sicer pa jaz rada delam predvsem ene par tort, ki se nato konstantno pojavljajo na raznih RDjih. Sacherca, čokoladna s kokosovim in mandljevim biskvitom (brez moke) in skutina. Izjema je nečak, ta dobi vedno sadno in posebne oblike

0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 36Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2004 16:39
Povezava do prispevka
Jaz pa rada delam klasicno visnjevo. V eno plast dam pol visenj +zele,
v drugo plast pa drugo polovico visenj in cokoladno kremo.



Zato sem razmisljala se o kaki drugi. Visnje in zele se mi zelo dopade,
rada bi pa dala nekaj drugega namesto cokoladne kreme...kaka ideja?
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 35Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 0:13
Povezava do prispevka
Moja nona in mami delata enako kot Jerca, pa pride ful dober biskvit.
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 38Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 9:58
Povezava do prispevka

STAŠAAA... kako narediš Sacher torto? a je fajn sočna? men nikol ne rata

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 10:24
Povezava do prispevka

Po tem receptu:


http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1276&besede =sacher


P.S. Obvezno preberi tudi opombe pod receptom

0
Nazaj na vrh
Crnolaska
Starost: n/aPridružen: 27. sep 2004Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 11:22
Povezava do prispevka

Meni se zdi, da zraven višenj najbolj paše kar čokoladna krema. 


Sydney: kakšen biskvit pa delaš, čokoladen? Jaz imam super recept za cokoladno torto z višnjami in čokoladno kremo, ki sem ga leta po malem spreminjala in je zdaj njaamiii...ga bi morala poiskati. Je pa kar redilna zadevca 

0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 37Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 11:32
Povezava do prispevka
kakšne lušte ste mi naredile
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 11:58
Povezava do prispevka

Absoluten favorit med tortami z višnjami mi je pa tale:


http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2087&besede =pepelkina%20torta


 

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 12:06
Povezava do prispevka

To je pa podobno njami, kot "Donavski valovi".


http://www.kolinska.si/recepti.php?kategorijaid=16&recep tid=157

0
Nazaj na vrh
Crnolaska
Starost: n/aPridružen: 27. sep 2004Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 13:06
Povezava do prispevka

Pa sem našla recept. Vrstnega reda verjetno ni potrebno pisat, ali pač?:)


TESTO:


15 dag margarine


22,5 dag sladkorja


6 jajc (sneg)


15 dag čokolade


10 dag moke


2 ½  zavitka čokoladnega pudinga


½ pecilnega praška


1 vanilin sladkor


sladka smetan oz. mleko


limonina lupina


 


ČOKOLADNA KREMA:


3 sladke smetane


20-25 dag čokolade


Jaz to delam čist po občutku, tako da so te smetane bolj za pomoč:) V sladko smetano dodaš jedilno čokolado (koščki, da se prej stopi), in rahlo kuhaš 2 do 3 minuti (mora vreti)! Ohladiš, daš v skrinjo za par uric, da se rahlo strdi in zmiksaš. Včasih se krema ne zgosti tako dobro, pa povadi pomaga, če jo daš nazaj v skrinjo in ponovno miksaš


 


Pečeno testo prerežem, namočim z višnjevim sokom, včasih premažem s kakšno dobro marmelado, dodam višnje in nato kremo, pa spet testo. Krema, ki ostane, jo namažem po zunanji strani, ter posujem z naribano čokolado.


 


Ta torta je za hude ljubitelje čokolade! Je pa bolj dobra čez par uric, ko se testo že malo prepoji. Delam pa to v manjšem pekaču, vendar je tudi za tortni model ok, samo da se 2x prereže.


 


Parkrat na leto si jo je treba privoščit!

0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 38Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2004 14:02
Povezava do prispevka
u to bomo pekli.....
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Torte
Stran 1 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
    Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
    lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
    zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
    neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
    Lahka
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dandanes nekako vlada prepričanje, da naj vsakdo nosi, kar mu paše.