Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Torte

Pojdi na stran 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
iza
Starost: 117Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2012 21:48
Povezava do prispevka
Res je lepa .
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 36Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 10:40
Povezava do prispevka
suzek, ti si carica Big smile

jaz pa se držim bolj klasičnih tort Smile nazadnje sem eno čokoladno okrasila s koščki twixa Big smile znotraj je pa abnormalno čokoladna (čokoladni biskvit in dvojna čokoladna krema - ena s kislo smetano in mešanico mlečne in temne čokolade, druga pa t.i. frosting iz mlečne čokolade (mešanica sladke smetane in stopljene čokolade))


vir: facebook.com
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 32Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 10:56
Povezava do prispevka
Vau, so se mi kar sline pocedile  ta torta je res čist po mojem okusu
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 36Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 11:11
Povezava do prispevka
hehe, fajn  Big smile
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 11:16
Povezava do prispevka
Waw gita, aj lajk! Pa ful dobra ideja za okrasitev s twixi! 
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 36Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 11:49
Povezava do prispevka
Smile hvala!
0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 19Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 13:06
Povezava do prispevka
Suzek, ful lepa torta
gita,njam njam..Kr sline se mi cedijo

All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 30Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2012 16:43
Povezava do prispevka
Punce, rabim pomoč

Nekaj časa nazaj sem našla popoln recept za čokoladno torto, in sem potem stalno samo to pekla. Zdaj bi pa rada enkrat za spremembo spekla sadno torto, pa iščem kakšen reees dober (lahko tudi popoln! ) recept, ampak imam bolj malo sreče z iskanjem, tako da me zanima, če ima katera od vas kakšen fajn recept.

Imam pa samo dve zahtevi, in sicer rada bi, da je tortni biskvit bolj trd (= da ni puhast kot tisti kupljeni), in da se ne uporablja vloženo sadje, ampak sveže.

Če ima katera kaj primernega, bi bila zelo vesela, če bi delila z mano
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 32Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2012 21:00
Povezava do prispevka
Jaz sem že parkrat naredila tole in je bila vedno pohvaljena:
 
Biskvit:
220 g sladkorja
1 vanilin sladkor
4 rumenjaki
1/2 dl mlačne vode
1/2 dl olja
4 beljaki
200 g moke
1 pecilni prašek
 
Krema:
200 - 250 g mascarpone sira (lahko daš tudi skuto)
2 - 2,5 dl sladke smetane
vanilijev sladkor
 
Nadev:
sveže sadje po izbiri, marmelada (lahko namažeš pod kremo, jaz biskvit vedno navlažim še s sokom)
 
Edino za biskvit ne vem, če pride točno tak, kot ti želiš. V bistvu je čisto nek klasičen biskvit za torte  Meni je ta recept všeč, ker pride krema ful lahka, cela torta je pa fajn sočna
 
 
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 30Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2012 0:55
Povezava do prispevka
Hvala, Orion! 
Sicer sem malo prej našla tole torto, ki sicer ni čisto sadna, pa še par sestavin bo treba zamenjat, ampak me je čisto prevzela, tako da jo bom v soboto spekla  Tvoja pa potem tudi pride na vrsto v kratkem 
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 34Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2012 10:50
Povezava do prispevka
Flafi, če boš delala tole torto bi se zelo priporočala za poročilo (in slike), jaz sem se prav zaljubila v slike V bližnji prihodnosti imam namen speči lepo in okusno torto, a glede na to da nisem ravno največji strokovnjak, imam rajši enostavnejše recepte. 
If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 30Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2012 13:13
Povezava do prispevka
Anisja, jutri jo bom pekla za en rojstni dan v nedeljo, tako da poročam  Sicer sem pa prepričana, da moja sigurno ne bo tako lepa kot ta Vse torte na tem blogu res noro izgledajo!
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 30Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. okt 2012 13:30
Povezava do prispevka
Sem prišla poročat, da je bila torta nooooro dobra!  Ponavadi zmeraj še kakšen kos ostane za naslednji dan, pri tej ni pa nič ostalo, ker smo jo vsi 2x jedli  Je pa zelo nasitna torta.

Notranjost sicer ni bila tako lepa kot na sliki na blogu, ker nisem uporabila rdečega barvila za jagodni biskvit, ampak je bila vseeno super.

Od vseh treh receptov za biskvite sem drugače uporabila polovične količine (iz tega je prišlo 18 kosov), čokoladni biskvit sem pekla 10 minut manj na malo manj kot 175 stopinj, vanilijevega samo približno 5 minut manj, jagodnega pa cca. 8 minut dlje, ker je bil malo bolj moker, ker sem uporabila več jagodnega pireja, in namesto želatine sem dodala maaalce več moke, in vmešala še tista dva rumenjaka, ki sta mi ostala od vanilijevega biskvita.

Pri jagodni kremi pa tudi nisem uporabila jagodne arome, in sem namesto tega uporabila kar jagodni pire, vmešan po občutku, pa polovico manj sladkorja kot piše v receptu, ker je bilo že tako zelo sladko, in ravno prave konsistence. Ima pa krema okus po jagodah s smetano, in je takooo dobra, da bi jo tudi samo jedel!

Zelo me je skrbelo, da bo biskvit suh, in da bom potem obžalovala, da ga nisem navlažila, ampak vse pride tako sočno, da je res za dol past!

Super, enostaven recept in super torta! Jaz že razmišljam kako bi ponovila ta recept še z drugimi vrstami sadja (čeprav je z jagodami top!). Kivi me mika...

Slike notranjosti žal nimam, imam pa samo sliko zunanjosti, preden sem odstranila umazane liste za podlogo

image file name: 2k8125ebb017.jpg

Vir: mobitel
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 34Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. okt 2012 10:47
Povezava do prispevka
flafi a mi lahko razložiš postopek izdelave tistega dela z želatino? ker ne vem katero bi uporabila, niti kako točno bi sploh to naredila Smile

Bom pa tole definitivno probala speči zelo v kratkem Smile
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 30Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. okt 2012 22:21
Povezava do prispevka
armyBITCH, fora želatine je v tem, da jo moraš najprej namočit, potem raztopiti nad paro (ali pa v mikrovalovki, če jo uporabljaš), nato pa dodat v to par žlic mase za biskvit, in zelo dobro zmešat, in šele potem dodat v preostali biskvit, ker se ti drugače naredijo grudice. Simpl kot pasulj  Enostavnejša izbira je pa, da kar želatina fix uporabiš. Greš pa samo po navodilih, in imaš manj možnosti za grudice.

Ampak, kot rečeno, jaz sem pozabila želatino kupit in sem namesto tega dodala kar tista dva rumenjaka, ki sta mi ostala od vanilijevega biskvita, in par žlic moke, pa je super uspelo, tako da ti ni treba nič z želatino komplicirat, če se ti ne da! Smile
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Torte
Stran 10 od 11
Pojdi na stran 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
    Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
    lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
    zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
    neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
    Lahka
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dandanes nekako vlada prepričanje, da naj vsakdo nosi, kar mu paše.