Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Muffini

Pojdi na stran 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2006 9:57
Povezava do prispevka
Huh, saj je verjetno bolje kar tako. Meni že zdaj kaplja slina iz ust, ko recept berem
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2006 17:38
Povezava do prispevka
tilu je napisal/a
Dan!
 
ZELO DOBRI MUFFINSI, ZELO ČOKOLADNI, ZELO RAHLI. Madonca, se sliši kot reklama. Glih spečeni, recept dobljen na kulinariki pod "čokoladni" in tudi komentarji tistih, ki so jih pekli, so dobri. in res so.
 
125 g margarine
lonček navadnega jogurta (jaz sem dala tekočega 1,3)
125 sladkorja (dala 120 rjavega)
2,4 dcl mleka (za bolj čoko okus dodaj mleku kakav)
100 g jedilne čokolade
2 jajci
vanilij
pecilni
380 g moke
150 g čokolade sesekljane na koščke (sem dala gorenjkino,70% kakav)
 
Postopek bom napisala tako, kot sem ga delala sama, ne tako, kot piše na kulinariki (če pa katero zanima, kako je na kulinariki, si naj gre pogledat). Čokolado stopiš z margarino. Ohladiš. Vmešaš notri jogurt in malo mleka. Sladkor in jajce zmešaš, dodaš ostalo mleko. V to zliješ "čokoladno mešanico". Nato rahlo vmešaš moko. (sama jo vedno presejem) Na koncu čokoladne koščke. Peka-standard, 20-25 min na 180 (jaz sem jih 21 minut, večkrat zapiknte z zobotrebcem, ker lahko zapičiš ravno v košček čokolade in potem se valda prime na zobotrebec. Ampak to ni nespečeno testo, ampak čokolada. Tako, da če glih trofte un košček, dejte mufin še nekje drugje prešpikat). Čokoladne koščke lahko zamenjate z vsem,   kar vam pade na pamet.
 
Res so fajni. A ne Celi? Bistveno boljši kot tisti iz Hvastijeve knjige, pridejo bolj rahli.
 
Aha pa ne pridejo blazno sladki, sploh ker sem dala grenko kakavovo čokolado. Glih prav. Če pa ste ful ful čokoladoholiki, pa komot date navadno mlečno.
 
Do komentarjev, na svidenje. Iz novega mesta, za planet lepote, m.m.  (kuk se fajn sliš haha)
 
Danes naredila tele muffine...za kampiranje da pocrtam lubija... Dala sem malo manj sladkorja, malo manj moke in grenko jedilno čokolado... Super čokoladni so in ne "osladno sladki"... ponavadi pečem sadne in tole je čudovita sprememba! Upam da jih bo kaj ostalo do jutri, ko se odpravljava...

Drooling Bouncy Smiley



0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2006 21:27
Povezava do prispevka
Tilu, točno po tem receptu delam, to so mufini za čokoholike. Samo da jaz ne raztopim čokolado, ampak čokolado za kuhanje naribam na ribaš. Tam, kot hren. Notri pa dam malo več koščkov čokolade ponovno jedilne. Mafini so božanski, na kulinariki pa sem prilimala tudi fotografijo. Pride pa jih 18-20 komadov.
Sem pa v priprevljenosti, da jutri spečem višnjeve mufine.
Recept:250 g moke, 1 pecilni, 150 g sladkorja, 1 vanili, To v eni posodi zmešaj. V drugi pa 1-2 jajci, 8 žlic olja, 1,5 dcl mleka ali navadnega jogurta 40g stopljenega masla in 200g izkoščičenih višenj. Obe masi skupaj zmešamo, modelčke napolnimo do 3/4 in pečemo približno 20-25 minut na 180-190 stopinj.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 14:44
Povezava do prispevka
A je mogoče že katera delala muffine z mesom ali pa kot prilogo k mesu?
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 16:38
Povezava do prispevka
Sem jih že delala in sicer kar iz mase za špansko pito. Kot priloga in za zraven na kakšen izlet so se odlično obnesli!
Če imaš recept, kar brez skrbi nalij maso v model za mufine, so OK! Če pa recepta ne poznaš, ga napišem.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 39Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 17:40
Povezava do prispevka
jaz sem pa danes spekla orehovo - borovničeve
image file name: 2k292c6519f3.jpg

image file name: 2k8656089450.jpg

image file name: 2kc7c36d5f08.jpg
Nazadnje urejeno 16. jul 2006 17:30; skupaj popravljeno 1 krat
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 12Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 17:46
Povezava do prispevka
Mmmm, muffini z mesom  ! Travica, a lahko prosim napišeš recept ?
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 18:59
Povezava do prispevka
Ker delam vedno po tem receptu, bom kar link nalepila:
 
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
mungo
Starost: 52Pridružen: 31. jan 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 19:51
Povezava do prispevka
MAFINI Z DATLJI IN JABOLKI
150g polnozrnate moke
150g bele moke
75g sladkorja svetli muscovado
1 jabolko
250ml jabolčnega soka
75g sesekljanih dateljev
1 žlička pecilnega, 1 žlička cimeta, 2 žlici mehke margarine,1 žlica sesek. orehov
1 jajce
2 žlici jabolčno -hruševe marmelade
 
Polnozrnato moko stresemo v skledo in presejemo k njej mešanico bele moke,cimeta in pecilnega praška.S prsti vdrgnemo v mešanico margarino ,da dobimo drobtinam podobno zmes,nato primešamo sladkor.Jabolko narežemo na majhne koščke.Malo jabolčnega soka gladko umešamo z marmelado.Primešamo preostali sok in zlijemo k suhim sestavinam.Dodamo še jajce jabolko in datlje in vse skupaj zmešamo,da nastane enakomerna masa.maso razdelimo v modele potresemo s sesekljanimi orehi.pečemo 20-25 min na 200c
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2006 20:27
Povezava do prispevka
Hvala, Travica. jutri gremo z motorji malo naokoli in mislim naše motoriste malo presenetiti. Upam, da mi bo uspelo.
 
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 17. jul 2006 9:05
Povezava do prispevka
Vau, nastali krasni in zelo dobri maffini. Travica, hvala. Se priporočam še za kakšen dober recept.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2006 18:30
Povezava do prispevka
Suzuki, veseli me, da so ti bili všeč! Saj zato pa smo tukaj, da si pomagamo!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2006 12:03
Povezava do prispevka
Evo moje maffinčke s kokosom in višnjami:
 
image file name: 2k7fc99d0d1f.jpg
 
image file name: 2k0289dbfa90.jpg
0
Nazaj na vrh
strella
Starost: -14Pridružen: 31. maj 2005Prispevkov: 4794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2006 13:01
Povezava do prispevka
Romy, a je mogoče še kakšen ostal?  Izgledajo zelo njami.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2006 13:09
Povezava do prispevka
Romy kaj pa recept? Embarrassed Wink
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Muffini
Stran 16 od 27
Pojdi na stran 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.