Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Muffini

Pojdi na stran 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2005 22:54
Povezava do prispevka
bravo Kiara! jaz bi jih zdaj kar vse pojedla



no jaz imam doma že ene pol leta ta orginal pekač za muffine, pa še ni bilo premiere
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2005 23:07
Povezava do prispevka
Spela je napisal/a
no jaz imam doma že ene pol leta ta orginal pekač za muffine, pa še ni bilo premiere
 Pri meni je bilo podobno. Kupila sem ga pred 3 ali 4 meseci. Potem sem pred enim mesecem zbrala cel kup receptov in šele pred dnevi dejansko spekla muffine.
 
 
Hvala, Ariana.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 39Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2005 23:34
Povezava do prispevka
kiara... tvoje muffine bi pa kar zdaj pojedla.  so full lepi in mislim, da so bili precej dobri
 
jaz sem jih delala prejšnji teden, da sem imela s seboj na morje. pojedla sem samo enega, ostale so mi pa kar pojedli.  zgleda, da so bli dobri
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2005 23:44
Povezava do prispevka
Verjamem, da si pojedla samo enega. Jaz sem jih dala iz pečice in šla po fotoaparat, ko sem pa prišla nazaj... preštej, koliko jih je na sliki.
 
Si mi pa dala res dobro idejo: za na morje.
Zdaj so se pa še meni zluštali. Mislim, da jih bom jutri naredila.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 39Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2005 23:55
Povezava do prispevka
ja, za na morje so res odlična ideja
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 30. jul 2005 10:55
Povezava do prispevka
kiara, tole izgleda zelo dobro . A bi nam zaupala še recept prosim .
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 31. jul 2005 16:23
Povezava do prispevka
Jaz sem jih delala po receptu, ki sem ga našla v tej temi:
 
 

Čokoladni muffini - PL

120 g jogurta

125 g margarine

125g sladkorja

240 g mleka

160 g čokoladnih koščkov

2 jajci

1 žlička vanilije

 

Vse skupaj zmešaš, potem pa dodaš v posebni posodi zmešane naslednje sestavine:

 

3 žličke pecilnega praška

380 g moke

1 žlička sode bikarbone

3 žličke kakava ( grenki)

 

Vse dobro premešaš in pečeš na 180 stopinjah 20 - 25 minut. Jaz jih vedno špikam, da vidim, če je skozi pečeno.

 

 

 

Še nekaj receptov:

 

 

Čokoladni muffins z suhimi marelicami

Sestavine:

150 g čokolade za kuhanje
120 g masla + za pekač
150 g suhih marelic
150 g moke
100 g mletih lešnikov
2 ½ žličke pecilnega praška
2 jajci
100 g sladkorja
3dl nav. jogurta ali mleka (jaz sem dala en jogurt - 180g in je bilo dovolj)


Postopek:

Pečico ogrejemo na 180 st. C (ventilatorska na 160).

Pekač za peko mafinov namastimo in damo v zamrzovalnik ali damo v vdolbine pekača papirnate modelčke. Kdor tega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva papirnata modelčka skupaj ? drugega v drugem.

Čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli.

Marelice nasekljamo.

Moko, mlete lešnike in pecilni prašek zmešamo.

Jajci, sladkor in jogurt stepemo in vmešamo moko z lešniki in pecilnim.

Na koncu vmešamo še stopljeno čokolado z maslom in marelice.

Napolnimo modelčke za mafine (12kom) in postavimo v ogreto pečico (masa pride bolj tekoča kot pri npr. borovničevih muffinih, a brez strahu; napolnite modelčke kar do vrha).

Pečemo približno 20- 25 minut.

Ko so pečeni, pečico ugasnemo in pustimo kolačke še cca 3 minute, da se umirijo .

Dober tek!!!!!!!!!




Borovničevi muffins

Sestavine:
1 kozarec vloženih borovnic (ali 200 g svežih ali zamrznjenih borovnic)
1 veliko jajce
1 vrečko vanilijevega sladkorja
8 žlic sončničnga olja
150 g sladkorja
150 g pinjenca (tudi navadnega mleka, jogurta ali kisle smetane)
Pekač za kolačke (z vdolbinami) in 12 papirnatih modelčkov
3 žlice pecilnega praška
250 g moke

Priprava:

1 Papirnate modelčke posadimo v vdolbine pekača. Kdor takega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva modelčka skupaj ? drugega v drugem. Pečico segrejemo na 180

Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2005 10:33
Povezava do prispevka
uuauuuu.. že letim kopirat tele recepte.   samo nekaj me še zanima... sedaj sem dvakrat delala muffine- prvič čokoladne, sedaj drugič z višnjami.... saj so dobri, ampak se mi zdijo premalo sočni... ali delam kaj narobe?....prvi dan so še OK..drugi dan ( če že kateri ostane ), pa so presuhi za na mizo
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2005 23:02
Povezava do prispevka
Kiki, jaz sem jih delala samo po prvem receptu in so bili tisto popoldne in naslednje jutro zelo dobri. Potem jih pa ni bilo več.  Probaj po tem receptu in boš videla, če je kaj boljše.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 48Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 10:43
Povezava do prispevka
kiara je napisal/a
Muffini s kakavom in rozinami

2 1/4 skodelice moke
1 jedilna žlica pecilnega praška
3/4 skodelice sladkorja
1/2 čajne žličke soli
1/2 skodelice kakava
1/3 skodelice nasekljanih orehov
1 skodelica rozin
2 veliki jajci
1 1/4 skodelice mleka
1/2 skodelice stopljenega masla ali margarine

Zmešaj moko, pecilni prašek, sladkor, sol, kakav, orehe in rozine. V drugi posodi stepi jajci, mleko in maslo, da dobiš gladko maso. Združi mokro in suho mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Z jedilno žlico nanesi dobljeno maso v modelčke za peko muffinov, v katere si prej dal papirnate modelčke. Peci v predhodno ogreti pečici pri 175C 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, ki ga potegneš iz sredine muffina, čist.

 
naredila tele muffine in so bili odlični. namesto orehov sem dala kokos.
zelo sočni. masa je bila precej tekoča, pekli so se pa ene 20 minut.
 
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 14:19
Povezava do prispevka
Meni pa nekaj ni jasno. Hočem narediti muffine s koščki trde čokolade. Ja, in vmešam v maslo koščke čokolade in se mi v pečici stopijo. In potem ko se vse skupaj ohladi čokolada ni trda. Kakšni predlogi?
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 48Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 18:02
Povezava do prispevka
sonja:
jaz bi naribala ali nasekljala v hladilniku ohlajeno jedilno čokolado(ima manj maščobe in se bolj ,,skup,, drži), dodala bi jo pa v zmes čisto na koncu (preden bi dala mufine v pečico)
da pa bi čokolada ostala v koščkih, bi pa, ko bi se mufini malo ohladili, le-te dala v hladilnik.
 
kaj drugega mi pa ne pade na pamet
 
Najbolje, da poskusiš, ne glede na ,,obliko ,, čokolade bodo šli mufini v slast!
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 18:13
Povezava do prispevka
Točno vse to sem naredila, kar predlagaš. Pa ni ratalo.
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. avg 2005 21:52
Povezava do prispevka
Sonja,
verjetno s eti čokolada stopi in porazgubi v muffinu zato, ker je že sama masa za muffine mastna in "posrka" čokoladne koščke....poskusi tako, da izpustiš večji del maščobe, ki jo nadomestiš s kakšno žlico kisle smetane (s čim manj maščobami, npr. od Meggle, z 12 %m.m.) ali pa celotno količino maščobe nadomesti s kislo smetano....čokolado bi jaz narezala na koščke in jih dala za 1 popoldan v zmrzovalnik (ali ap zjutraj i popoldan ko prideš domov greš pečt) da bi bili bolj trdi....potem ravnaj kot si napisala - tik preden daš muffine v pečico, vzami košče čokolade iz skrinje in jih vsuj v modelčke z maso, jih malo potunkaj not in hitro pečt. sicer je samo ideja, ampak upam da bo šlo! Smile
 
LP
Zala
0
Nazaj na vrh
Lepotica*
Starost: 41Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 3315Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2005 19:54
Povezava do prispevka

Akasha NAJLEPŠA HVALA za recept za Pomarančne pekan muffine čez vikend sem jih naredila in so bili svetovni do nedelje so vsi zmanjkali. Recept je res špica!!!!!!! Edino namesto orehov sem dodala mandeljne.

Če sejemo plevel, ne moremo pričakovati,
da bomo dobili lepe cvetlice.
Kar sejemo tudi žanjemo.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Muffini
Stran 14 od 27
Pojdi na stran 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.