Dan!
ZELO DOBRI MUFFINSI, ZELO ČOKOLADNI, ZELO RAHLI. Madonca, se sliši kot reklama. Glih spečeni, recept dobljen na kulinariki pod "čokoladni" in tudi komentarji tistih, ki so jih pekli, so dobri. in res so.
125 g margarine
lonček navadnega jogurta (jaz sem dala tekočega 1,3)
125 sladkorja (dala 120 rjavega)
2,4 dcl mleka (za bolj čoko okus dodaj mleku kakav)
100 g jedilne čokolade
2 jajci
vanilij
pecilni
380 g moke
150 g čokolade sesekljane na koščke (sem dala gorenjkino,70% kakav)
Postopek bom napisala tako, kot sem ga delala sama, ne tako, kot piše na kulinariki (če pa katero zanima, kako je na kulinariki, si naj gre pogledat). Čokolado stopiš z margarino. Ohladiš. Vmešaš notri jogurt in malo mleka. Sladkor in jajce zmešaš, dodaš ostalo mleko. V to zliješ "čokoladno mešanico". Nato rahlo vmešaš moko. (sama jo vedno presejem) Na koncu čokoladne koščke. Peka-standard, 20-25 min na 180 (jaz sem jih 21 minut, večkrat zapiknte z zobotrebcem, ker lahko zapičiš ravno v košček čokolade in potem se valda prime na zobotrebec. Ampak to ni nespečeno testo, ampak čokolada. Tako, da če glih trofte un košček, dejte mufin še nekje drugje prešpikat). Čokoladne koščke lahko zamenjate z vsem, kar vam pade na pamet.
Res so fajni. A ne Celi? Bistveno boljši kot tisti iz Hvastijeve knjige, pridejo bolj rahli.
Aha pa ne pridejo blazno sladki, sploh ker sem dala grenko kakavovo čokolado. Glih prav. Če pa ste ful ful čokoladoholiki, pa komot date navadno mlečno.
Do komentarjev, na svidenje. Iz novega mesta, za planet lepote, m.m.
(kuk se fajn sliš haha)