Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Muffini

Pojdi na stran 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. avg 2005 19:11
Povezava do prispevka
Lepotica,super,da so ti všeč  
Pri nas so tudi cenjeni 
 
 
 
Jaz imam kot naslednje namen narediti čokoladno bananine
 
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 11. sep 2005 19:56
Povezava do prispevka
arkabuh in klinčeva bukca od hvastije petra, stran 22-borovničevi mufni. POZOR!!  Mufini imenovani "bomf" so zdravju škodljivi! Simptomi: mokast občutek v ustu, ki se prelevi v želodčne težave v obliki bljuvanja, pizdenja, pobiranja moke izmed zob in delanje raznih obraznih premikov, ki jih človeških obraz ni vajen!!!
 
V glavnem.. V teh mufinih je 650 g moke. Ok, ker jih nism prej delala, sem jih pač nrdila, mela sem borovnice in gremo na delo (kar naredi zadevo hujšo je to, da sem jih delala za tetin rojstni dan). Vse sem naredila tako kot treba, ogrela pečico, mokre in suhe sestavine posebej; vem v glavnem postopek, ker veliko kuham in pečem. In zgledal so božansko. Ampak....mnjah....OGABNI SO.
 
tko da, ne jih delat.
 
papa od razpizdene dolenke
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
*Valentina*
Starost: n/aPridružen: 11. sep 2005Prispevkov: 53Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. sep 2005 13:54
Povezava do prispevka
mi smo delali v šoli čokoladne maffine
bili so neznansko dobri
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 12. sep 2005 14:25
Povezava do prispevka
Tilu, bi se dalo malo paziti na izražanje? V sporočilu so same psovke.
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 12. sep 2005 14:59
Povezava do prispevka
Sonja, seveda, brez problema. Sicer pa niso v besedilu same psovke, natančno 3 so . Ampak sm bla res jezna...
 
V glavnem sem spekla druge mafine, ful dobre, dobila recept na kulinariki. Mafini so bli ful rahli, sočni in zelo dobri. Recept gre pa takole:
 
250 g moke
3 žličke pecilnega
200 g svežih ali zmrznjenih borovnic
1 veliko jajce
150 g sladkorja
1 vanilij
8 žlic olja
1,5 dcl mleka ali navadnega jogurta
40 g masla
 
Jaz sem dala 2 majhna jajčka in potem 1 dcl mleka in pol deci jogurta.
 
Pečico segrejemo na 180 stopinj. moko zmešaj s pecilnim. V skledi stepi jajce, dodajaj sladkov, vanilij, olje, maslo in mleko (jogurt). Po testu razpostremo moko s pecilnim, rahlo vmešamo, na koncu dodamo borovnice (sama sem dala zmrznjene). Pečemo 20 do 25 minut (kar 25 minut, ker so dost mokri).Voila, zelo zelo zelooooooo dobri
 
A je bla notr kakšna psovka? Ok, fijou, ni bla
 
Čaoli,m.
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 12. sep 2005 15:25
Povezava do prispevka
.
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 16. sep 2005 19:52
Povezava do prispevka
Dan!
 
ZELO DOBRI MUFFINSI, ZELO ČOKOLADNI, ZELO RAHLI. Madonca, se sliši kot reklama. Glih spečeni, recept dobljen na kulinariki pod "čokoladni" in tudi komentarji tistih, ki so jih pekli, so dobri. in res so.
 
125 g margarine
lonček navadnega jogurta (jaz sem dala tekočega 1,3)
125 sladkorja (dala 120 rjavega)
2,4 dcl mleka (za bolj čoko okus dodaj mleku kakav)
100 g jedilne čokolade
2 jajci
vanilij
pecilni
380 g moke
150 g čokolade sesekljane na koščke (sem dala gorenjkino,70% kakav)
 
Postopek bom napisala tako, kot sem ga delala sama, ne tako, kot piše na kulinariki (če pa katero zanima, kako je na kulinariki, si naj gre pogledat). Čokolado stopiš z margarino. Ohladiš. Vmešaš notri jogurt in malo mleka. Sladkor in jajce zmešaš, dodaš ostalo mleko. V to zliješ "čokoladno mešanico". Nato rahlo vmešaš moko. (sama jo vedno presejem) Na koncu čokoladne koščke. Peka-standard, 20-25 min na 180 (jaz sem jih 21 minut, večkrat zapiknte z zobotrebcem, ker lahko zapičiš ravno v košček čokolade in potem se valda prime na zobotrebec. Ampak to ni nespečeno testo, ampak čokolada. Tako, da če glih trofte un košček, dejte mufin še nekje drugje prešpikat). Čokoladne koščke lahko zamenjate z vsem, kar vam pade na pamet.
 
Res so fajni. A ne Celi? Bistveno boljši kot tisti iz Hvastijeve knjige, pridejo bolj rahli.
 
Aha pa ne pridejo blazno sladki, sploh ker sem dala grenko kakavovo čokolado. Glih prav. Če pa ste ful ful čokoladoholiki, pa komot date navadno mlečno.
 
Do komentarjev, na svidenje. Iz novega mesta, za planet lepote, m.m.  (kuk se fajn sliš haha)
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 16:49
Povezava do prispevka
Extra Čokoladni Muffini Z Marmelado
 
Osnovni recept sem dobila na spletni strani Kulinarična Slovenija, vendar sem ga nato priredila po svoje.

- 2 skodelici moke
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 ščepec soli
- 1 jajce (jaz dam ta veliko)
- 1 vanilijev sladkor
- 70 g zmehčanega ali stopljenega masla
- 1 skodelica mleka
- nasekljana čokolada
- rozine in drugo suho sadje, narezano na koščke
- oreški

Nasekljamo čokolado, oreške in suho sadje na koščke. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor ter sol zmešamo v eni posodi, v drugi pa razžvrkljamo ali zmeljemo jajce, maslo in mleko. Nato stvari iz obeh skled zmešano skupaj in koncu primešamo še nasekljano čokolado in suho sadje ter nasekljane oreške.

Modelčke napolnimo do cca 2/3 in pečemo približno 20 - 30 minut pri 200 stopinjah.
_____________________________________________________________
Sama sem pri tem receptu uporabila še veliko jagodne marmelade (cel 400 gramski kozarec) in nekaj žlič Nutelle, saj naredi marmelada muffine občutno bolj sočne, Nutella pa jih lepo obarva in da testu en tak poseben, zelo dober okus.

Aja ... iz tega recepta sem jaz ven dobila 20 precej velikih muffinov.
 
Poleg tega se mi zdijo muffini boljši, če se namesto jedilne, uporabi mlečna čokolada.

P.S. Tle v receptu so kot merska enota omenjene skodelice ... tle so mišljene tiste standardne šalce - približno 2.5 dl.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2005 21:49
Povezava do prispevka
Čeprav se mogoče čudno sliši, jaz med jabolčne mufine vedno naribam dva
mala korenčka, ker naredita sam biskvit full rahel, čuti se ju pa nič
(tako da med domačimi in prijatelji to ostaja moja skrivnost, vsi pa le
navdušejo papcajo).
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 43Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 9. okt 2005 13:51
Povezava do prispevka
Moji so pa danes bli zanič
0
Nazaj na vrh
Lepotica*
Starost: 41Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 3315Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. okt 2005 14:03
Povezava do prispevka
Kaj pa je bilo?! Upam, da so vsaj dobri
Če sejemo plevel, ne moremo pričakovati,
da bomo dobili lepe cvetlice.
Kar sejemo tudi žanjemo.

0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 43Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 9. okt 2005 14:26
Povezava do prispevka
Nevem a je bil pecilni kriv...ko sem mešala maso, je bla ful taka penasta, ko one čokoladne kreme-mousse, dam v pekač, v pečico...pol pa so začeli rast rast v višino in širino (pa sem samo pol vsake luknjice nadevala). Tok so šli v širino da so se vmes skup sprijeli, pri straneh pa je masa čez tekla na dno pečice. Ok sem misla, bojo pač taki XXXL Smile pol kr naenkrat pa so na sredini kr noter padli in zgledajo zdaj ko kak krater Smile Pol sem pa še borbe mela z njimi, ko jih je blo treba vn dat..čeprav je pekač silikonski, so se čist proti men zarotili. In niso prišli ven v enem kosu. Druga runda je bla ista, in zdj jih jemo z žlico Smile Vsaj okus je bbb.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2006 9:13
Povezava do prispevka
kiara je napisal/a

Muffini s kokosom in višnjami


Testo:
25 dag moke
3 žličke pecilnega praška
10 dag kokosove moke
10 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
2 jajci
1 dcl mleka
75 ml olja
15 dag polnomastne kisle smetane

Nadev:
1 kozarec višenj (odcejene 350 g)
Vse navedene sestavine zmešamo z električnim mešalnikom v gladko testo. Testo razporedimo v poseben naoljen pekač za muffine.
Odcejene višnje potisnemo v testo. Pečemo pri 180 stopinjah 25 minut. Pečene muffine stresemo iz pekača in jih ohladimo na rešetki.

jaz sem danes za spremembo naredila te, drugače so skoraj vedno čokoladni.
zgledajo BBB in ne vem ,e bodo zdržali do popoldneva
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2006 9:18
Povezava do prispevka
Barbiiii  Nam privoščiš kakšno slikco? Ali pa kar en muffin, da bomo lahko blje ocenjevali?
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2006 9:46
Povezava do prispevka
z veseljem, ampak sta starša digitalca seboj nesla, tako da ne bo šlo, mi boste mogle kar na besedo verjet 
 
res so BBB
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Muffini
Stran 15 od 27
Pojdi na stran 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.