geja, oprosti, sploh nisem imela nobenega časa, ker sem pravzaprav dva dni pripravljala za fantov rojstni dan in božične piškote ...
nutelini srčki - tako sem jih jaz poimenovala, ker jih delam v obliki srčkov

original so čokoladni klobučki ...
takole piše: PODLEGEL JIM BO TUDI BOžIČEK

175 g moke
50 g sladkorja
1 rumenjak
90 g margarine za peko
250 g lešnikove kreme (nutelle)
300 g mlečne kuverture (jaz dan dorina čokolado za kuhanje)
2 žlici sesekljanih pistacij (tudi z lešniki je zelo dobro :))
1.
moko pretresite na delovno površino in v sredino naredite jamico. vanjo dajte sladkor in rumenjak ter ju premešajte. potresite z nekaj moke. dodajte na koščke narezano margarino za peko ter vse skupaj na hitro regnetite v gladko testo. zavijte ga v folijo in za približno 30 minut oložite v hladilnik.
2.
pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). na pomokani delovni površini tanko razvaljajte testo. izrežite piškote premera 3 cm (jaz tu naredim srčke z modelčkom) in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. pecite jih od 5 do 6 minut (po mojih izkušnjah je treba malo dlje - do 10 min.) in ohladite.
3. lešnikovo kremo gladko premešajte, da postane mazava (nutello ni treba nič mešati, če je bila na sobni temperaturi :)) napolnite vrečko za brizganje z zvezdnim nastavkom in na vsak piškotek nabrizgajte rozeto (ker delam srčke, nutelo kar s prstom pomažem na piškot v obliki srčka (vzamem pa pol male žličke nutele za en piškot). za približno 60 minut jih postavite na hladno.
4.
kuverturo sesekljajte in stopite nad vročo vodno kopeljo (dorina za kuhanje se normalno in lepo stopi tudi kar nad ognjem oz. na plošči ... in se nič ne žge niti se hitro ne strdi). potem spet z žličko pomažem stopljeno čokolado po piškotih v obliki srčka. potem pa še preden se čokolada stopi, potreseš z mletimi lešniki, pistacijami, mandlji ... po želji

tule je pa še skupna slika mojih letošnjih piškotov:
takole zgledajo pa božični paketki: