Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 13:45
Povezava do prispevka
Tud jest sm spekla Stašine medenjake in so super
Sm jih pa oblila s čokolado, sladkornim ledom, orehi...
Edino prva runda se mi je spodaj malo preveč zapekla.
 
Moja prva runda piškotkov:
medenjaki, cimetove snežinke, huzarski krapki in navadni na strojček
image file name: 2k3e77778e00.jpg
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 16:42
Povezava do prispevka
Uuuu, meni so se kar sline pocedile ( a je to nutela v huzarskih krapkih?)
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 17:43
Povezava do prispevka
Sanda, ni Nutella...je krema iz čokolade, medu, smetane, masla.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 19:03
Povezava do prispevka
Tudi jaz (mi) sem že nekaj pekla... In sicer čokoladne kukije po nelejinem receptu, Grške zvezdice in Thorthbread piškotke... Vsi so super dobri, tako da če katera želi, lahko prepišem recept (zadnja dva sta iz knjigic, ki jih je letos in lani podarjala Rama).
0
Nazaj na vrh
one_pink_mouse
Starost: n/aPridružen: 5. avg 2006Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 19:41
Povezava do prispevka
Za božič bi rada spekla polžke z mangom, vendar ne vem, kje v lj bi lahko našla suhi mango. Drugače so to keksi, recept pa sem našla v Lisini božični kuhinji. Ali mogoče kdo ve, kje bi ga lahko prodajali
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 19:45
Povezava do prispevka
V Maximarketu v pasaži.
0
Nazaj na vrh
one_pink_mouse
Starost: n/aPridružen: 5. avg 2006Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 19:55
Povezava do prispevka
Hvala 
 
Grem takoj jutri kupit
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 13Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 22:00
Povezava do prispevka
Punce, ki ste pekle pujske, imam eno vprašanje.  Kako dolgo ostanejo "uporabni"? Rada bi jih dala zraven k darilom in ne vem, kdaj jih naj pečem. Čimkasneje,kajne? Ampak takrat bo najmanj časa...
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 22:02
Povezava do prispevka
pujski so iz testa za potico in trajajo toliko, kot potica. najboljsi so svezi, potem so ze malo presuseni. jaz bi jim dala rok trajanja en teden.
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 40Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2006 0:31
Povezava do prispevka
romy je napisal/a
Tudi jaz (mi) sem že nekaj pekla... In sicer čokoladne kukije po nelejinem receptu, Grške zvezdice in Thorthbread piškotke... Vsi so super dobri, tako da če katera želi, lahko prepišem recept (zadnja dva sta iz knjigic, ki jih je letos in lani podarjala Rama).

ti kar napiši recepte Smile Hvala ti

0
Nazaj na vrh
teka
Starost: n/aPridružen: 25. jun 2006Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2006 7:28
Povezava do prispevka
Jaz bom pa spekla
  • Božični sadni kruh
  • orehova potica
  • pehtranova potica
  • nabrizgane piškote (z marmelado zlepljena po dva, pomočeni v čokolado in kokos)
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2006 14:11
Povezava do prispevka
To so pa moji medenjaki, včeraj spečeni:
 
image file name: 2ka153f754f1.jpg
 
image file name: 2k662115d336.jpg
 
Delala sem jih po receptu uporabnice Sasenka: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5232&besede=sladkorni%20led&offset=0 . Upoštevala sem tudi njene predloge oz. dopolnitve originalnega recepta. Iz te količine mi je prišlo ven cca. 115 medenjakov, ki so že od samega začetka mehki in omamno dišeči..
Domači pravijo, da so božanski!
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2006 15:05
Povezava do prispevka
Grške zvezdice
Testo:
-140 g sladkorja
-140 g margarine
-140 g čokolade v prahu
-100 g zmletih orehov
-205 g moke
-1 jajce
-2 žlici sladke smetane
Krema:
-2 dl mleka
-2 rumenjaka
-2 žlici sladkorja
-2 žlici vanilin sladkorja
-1 zavitek vanilijevega pudinga
-120 g margarine
-rum po okusu
 
Moki dodamo sladkor, orehe, čokolado v prahu, na koščke narezano margarino in rum. Umešamo še jajce in sladko smetano, ter zgnetemo v testo. Pustimo ga 30 min počivati v hladilniku. Nato ga razvaljamo na debelino 3 mm in izrežemo zvezdice. Pečemo jih 7 min pri 170 stopinj C.
 
Kremo naredimo tako da 1 dl mleka segrevamo, dodamo rumenjak, sladkor 1 dl hladnega mleka in puding, ter mešamo dokler se krema ne zgosti. Maso ohladimo in dodamo penasto umešano margarino z rumom. Majhno žličko kreme damo med 2 zvezdici.
 
To je to. Pri kremi lahko date manj margarine oz. kreme je kar veliko, tako da delajte iz malo manjših količin. Vse je zelo enostavno, tako da veselo na delo
image file name: 2k003829860c.jpg
---------------------------------------------------------------
Thortbread
 
-50 g sladkorja
-100 g margarine
-125 g moke
- noževa konica pecilnega praška
- 50 g gustina
-1 dl mleka
-100 g rjavega sladkorja
 
V moko damo pecilni prašek, sladkor, gustin in margarino. Dobro pregnetemo da postane testo gladko. Oblikujemo "svaljke" s premerok kovanca in damo v hladilnik za 30 min. Nato jih premažemo z mlekom in povaljamo v rjavem sladkorju. Te svaljke narežemo na 3 mm debele rezine. Pečemo 15 min (tam,tam) pri temperaturi 180 stopinj C.
 
Jaz sem namesto v rjavem sladkorju povaljala v navadnem sladkorju ki sem mu dodala cimet in je super. Mleka pa imate preveč, toliko da ne zlivate stran.
image file name: 2k00610adf0d.jpg
----------------------------------------------------------------------------
Mandljevi poljubčki
 
-2 beljaka
-100 g sladkorja
-malo cimeta
-100 g mletih mandljev
-75 g sesekljanih mandljev
 
Beljaka stepemo v trd sneg, vmešamo sladkor, cimet in mandlje. Nato z žlico oblikujemo kupčke in jih pečemo pri cca 130 stopinj C približno 35 min.
 
image file name: 2k8001fd2c1a.jpg
-------------------------------------------------------------------------
 
Kukiji po Nelejinem receptu objavljeni malo nazaj:
image file name: 2k97dd3458bc.jpg
----------------------------------------------------------------------------------
Spekli bomo še Janeževe upognjence (ne najdem recepte da bi ga napisala) in pa
Vanilijeve rogljičke
-300 g moke
-250 g masla
-100 g sladkorja v prahu
-150 g mletih mandljev
-1 jajce
-1 ščep soli
-1 vanilin sladkor
 
-50 g sladkorja v prahu za "povaljanje"
 
Zamesimo krhko testo iz sestavin. Kepo testa damo počivat v hladilnik za 30 min. Iz testa oblikujemo "klobaso", ki jo razrežemo na tanke rezine, te pa oblikujemo v rogljičke. V pečici na 170 stopinj C jih pečemo od 10 do 15 min. Še vroče povaljamo v sladkorju.
------------------------------------------------------------------------------------------
Upam da vam je kaj všeč in ste našle kaj zase. Meni je pomembno, da je vse narejeno "hitro" brez nepotrebnega packanja...
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2006 16:06
Povezava do prispevka
A si je ze katera ogledala oz se bolje spekla katere od polnozrnatih piskotov iz bozicne Nove? 
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 13Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2006 19:11
Povezava do prispevka
Ronza, najlepša hvala za odgovor.  Sem se odločila, da jih bom pekla v soboto.
Jutri pa verjetno tri vrste piškotov, ker sem na dopustu/bolniški....Poročam.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 22 od 67
Pojdi na stran 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.