Za zajtrk bi bilo za dieto bolj optimalna skuta, ker so jogurti v večini preveč cukrani, še posebej sadni, sicer kosmiči so super. Jaz k takem zajtrku (skuta s kosmiči in zeleni čaj) dodam še kak majhen kos zelenjave, da pojem čim več vlaknin in še kaj vitaminov, ker pa si za kosilo jedla zelenjavno mineštro, tudi OK. Če skute ne prebavljaš, dodaj kako zamrznjeno malino, višnjo, ipd. In dobiš res fin obrok- skuto s kosmiči in malo sadja in zeleni čaj. In ne rabiš skopariti s količino skute, zjutraj se pošteno najej, da te čez dan ne bo grabila lakota.
Dopoldne je tisto jabolko bolj malo, probaj zraven skombinirati še kake oreške, ki so bogati z zdravimi maščobnimi kislinami. Da imaš veliko manjših obrokov lahko recimo kake 2-3 ure po zajtrku poješ oreške, še kake 2 ure zatem pa kaj malo večjega- kos sadja je OK, mogoče pa kak lahek jogurt (jaz sem navdušena nad 200-gramskim navadni EGO-m, ki ima le 45 kcal/100g in je zelo dober).
Kosilo je OK, upam, da si vsaj pojedla dovolj mineštre, da se naješ, glede na to, da je zelenjava lahka, k mineštri sicer lepo paše tudi kak droben košček PZ kruha, razen če striktno paziš za nizek vnos OH.
Popoldanska malica je premalo, zvečer te lahko popade lakota, kar zna biti za dieto malce nevarno; tu pa pazi, da bo obrok že bolj kot ne beljakovinski- poskusi cottage cheese- ima odlično sestavo in tudi okus; piščančja prsa, mogoče kako beljakovo omleto (sicer meni ta paše bolj zjutraj, ni pa nujno).
Večerja je OK, če se od nje dovolj naješ- sicer pa lahko k fižolu in tuni dodaš še zeleno solato in vse skupaj zmešaš, je tudi zelo dobro.
Če pa uporabljaš še prehranska dopolnila v obliki beljakovin, so po mojem najboljša za kako popoldansko malico in večerjo (Hy-Pro) ali pa za prvi obrok, če telovadiš zjutraj (Whey).
Pa malo pokukaj še po tej temi, boš našla kup idej.