Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdrava prehrana in rekreacija, prosim nekaj napotkov!

feri121
Starost: 40Pridružen: 21. apr 2007Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2007 13:49
Povezava do prispevka
Zdravo!
 
Zanimam me, mi lahko kdo priporoci kasno hrano naj uziva oz. kaj se sploh smatra za zdravo prehrano.Vesel bi bil kaksnih konkretnih jedilnikov.Predvsem bi rad zmajsal uzivanje mascob in snovi, ki povzrocijo "debeljenje"...Ali je resitev npr. neuzivanje hrane po 17.00 uri?Mogoce crtanje mesa z jedilnika?
 
Glede rekreacije me pa zanima, kaj pridobim oz. pripomore kaj k hujsanju, vsako zvecer pretecen cca. 5km-7km in delam 100-150 skelc in trebusnjakov...pripravljen sem se tudi aktivno ukvarjati s sportom(vcasih sem treniral judo)mogoce obstaja kaksen program vaj ali kaj podobnega?Rad bi zgubil 10 kg, imam jih 110 , visina 196...
 
hvala vam!
lp
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
rene
Starost: n/aPridružen: 17. jun 2005Prispevkov: 3686Kraj: spinning around ...Status:Offline
Objavljeno: 21. apr 2007 14:21
Povezava do prispevka
feri dobrodošel na forumu. za vsa vprašanja, ki si jih naštel je že polno tem na tem forumu, zato ti priporočam, da uporabiš iskalnik (funkcijo išči, ki je v vrstici zgoraj) in gotovo boš našel kar nekaj odgovorov. že na prvi strani imaš kar nekaj, zate zanimivih tem. če pa boš želel še dodatne informacije pa lahko vprašaš v kateri izmed že odprtih tem.
"Arguing on the internet is like winning the special olympics, even if you win, you are still retarded."
0
Nazaj na vrh
·*٠*&a
Starost: n/aPridružen: 23. feb 2007Prispevkov: 5Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2007 14:53
Povezava do prispevka
Joj, definitivno NE črtaj mesa z jedilnika! V mesu je namreč veliko potrebnih beljakovin za izgradnjo mišic, ko pa telo energijo porablja za izgradnjo mišic, prepreči, da bi se  le-ta nalagala v obliki maščobnih celic. Seveda s tem mislim na mesne izdelke kot so puranja ali piščančja prsa, nikakor pa kakšne klobase in podobne mesnine, sploh pa ne ocvrto meso. Ne uživaj sira! Po mojem mnenju je najboljši obrok, z  veliko beljakovinami in koristnimi maščobnimi kislinami (to so kisline, ki so pomembne za razgradnjo že nastalih maščobnih celic v telesu), kot so na primer kuhani ali na olivnem olju popečeni sveži rakci ali pa kakšna kuhana riba. Pomembno je tudi, da morebitne obstoječe maščobe, ki jih uživaš, nadomestiš z koristnim olivnim oljem. Lahko si kupiš tudi kakšno beljkovinko tablico za malico in pa zelo priporočam beljakovinsko pijačo. Z njo se pridobi na mišični masi, zgublja pa se maščobe. Dobi se v prahu, ki se pomeša z vodo ali mlekom, najboljše so tiste, s beljakovinami iz sirotke, saj so le te najbolj naravne. A beljakovinska pijača ne bo zelo koristna, če se ne posvečaš vadbi. Teci vsaj 30 min dnevno. To bo zaenkrat dovolj. Če tečeš zjutraj, prej ničesar ne jej, saj bo tako v telesu aktivirana direktna poraba že nastalih mašob. Tak tek je najučinkovitejši. Če tečeš zvečer, pred vadbo zaužij oglj. hidrate, po možnosti kompleksne (ti so v polnozrnatih izdlekih), po vabi pa beljakovine (najboljše beljakovinsko pijačo). Zvečer lahko ješ beljakovine, ne jej pa ogljikovih hidratov, a vseeno je priporočljivo da zadnji beljakovinski obrok zaužiješ najmanj 2 uri pred spanjem.  Ne pretiravaj z nezdravimi ogljikovimi hidrati, vsak dan pojej kaj polnozrnatega, ti izdelki so koristni in jih lahko uživaš kar nekajkrat dnevno, izogibaj se belega kruha, peciva in ostalih izdelkov iz bele moke. Sladkarije si prepovej, razen beljakovinskih ploščic, nekatere so prav zavidljivo  dobre, ko ti res pade cukr jej suho sadje (slive, njami), sveže sadnje ali pa kak sadni sok.Drži se tega vsaj 1 mesec in ti garantiram rezlutate! Glede na to kar sem že povedala niti ni težko sestavit jedilnika, vseeno pa ti bom izpisala povzetek.

Zjutraj: tek 30 min ali več (zjutraj je priporočljivo več teči kot zvečer)
Zajtrk: sadje ali zelenjava (npr. paradižnik), beljakovinska pijača
Malica: polnozrnata štručka ali tekoči jogurt ali beljakovinska ploščica
Kosilo: na olivnem olju zapečeni rakci, zraven lahko kuhan riž (neoluščen), ali pa 1 kuhan krompir, druga možnost je naravni puranji ali piščančji zrezek z rižem, za prilogo vedno solata
Malica: en polnozrnat izdelek, sadje, zelenjava
Zvečer: tek (najmanj 30 min)
Večerja: beljakovinska pijača ali pa mogoče kakšna riba

PS: beljakovinska pijača naj bo obogatena z vitamini, drugače pa jih dodajaj s kakšnim drugim pripravkom (dober je npr. supradyn)
Vso srečo!

Lp, Maja

0
Nazaj na vrh
exotica
Starost: 40Pridružen: 23. apr 2006Prispevkov: 282Kraj: BarcelonaStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2007 15:47
Povezava do prispevka
feri121 tukaj so koristni nasveti za hujšanje:
https://www.planet-lepote.com/forum/viewtopic.php?t=18032&highlight=

pa veliko uspeha Big smile
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 39Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2007 16:42
Povezava do prispevka
feri121 je napisal/a
Vesel bi bil kaksnih konkretnih jedilnikov.
 
Tole si pa kar iz glave zbij, ker vse kar boš na forumih našel konkretnih jedilnikov ne bo nič vredu. Razen če boš povsod malo vzel in ZASE sestavil kaj primernega. Problem namreč je da univezalnega jedilnika ni in je najbolj pametno, da se naučiš vse potrebno in boš potem sam manevriral in boš točno vedel kaj in kako. Jaz ti predlagam da daš čez cel maxximumov portal s članki in tam izčrpaš določene informacije. Nato greš lahko naprej po drugih športnih strane in forumih. Mogoče preberi Montignaca, čeprav meni 3/4 knjige ni všeč...
 
Skratka prvo se izobrazi potem pa delaj na tem, da ne boš delal neumnosti.
 
Pa meni se zdi jedilnik, ki ga je predlagala ·*٠*&a kar močno prešvoh še posebej za fanta. Je pa navedla dobro izhodišče.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2007 7:44
Povezava do prispevka
feri121, dobrodošel!
 
Najprej ti priporočam, da si prebereš te štiri članke, ki so na portalu in razložijo čisto osnove diete:
 
 
 
 
 
Jedilnikov imamo na tem forumu napisano cel kup v temi Jedilniki, ampak ti odsvetujem, da bi si kar kopiral kakšne, ker vsak posameznik potrebuje različno količino in sestavo prehrane. V teh člankih je nazorno napisano, kako to ugotoviš, če pa boš imel še kakšne probleme, pa le vprašaj.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdrava prehrana in rekreacija, prosim nekaj napotkov!
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!