Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

COVID-19: strokovnjaki opozarjajo, da nošenje mask poveča nevarnost za infekcijo

28. jul 2020 11:20
0

Oglasno sporočilo

Oglasilo se je še nekaj medicinskih strokovnjakov, ki so posvarili, da se ljudje s tem, ko nosijo maske, spravljajo v večjo nevarnost, da bi zboleli za koronavirusom, kot če jih ne bi nosili.

Dr Jenny Harries, namestnica glavnega zdravnika, je povedala, da maske pravzaprav ulovijo virus in tako ga oseba, ki nosi masko, vdihne. “Za povprečnega človeka je nošenje maske na prostem zelo slaba ideja, sploh če jo nosi, da se ne bi okužil,” je povedala.

Ko so jo vprašali o njihovi učinkovitosti, je dr. Harries povedala: “Kar se zgodi, je to, da ima večina ljudi eno masko. Ne nosijo je ves čas, ampak jo dajo dol; pospravijo v žep ali torbico; odložijo jo na neočiščeno površino .. Ali pa so zunaj, si ne umijejo rok, nekje spijejo kavo, spet nadenejo masko – skratka, dejansko se lahko okužijo z virusom tako, da ga dobijo na masko in nato vdihnejo.”

Ko so jo še izrecno vprašali, če se ljude z nošenjem maske spravljajo v večjo nevarnost, je dr. Harries to potrdila: “Zaradi tovrstnih ravnanj se ljudje spravljajo v večjo nevarnost, ne manjšo.”

Tudi dr. Jake Dunning, vodja oddelka za infekcije na Public Health England, je za The Independent povedal, da je “zelo malo dokazov, da bi nošenje mask imelo kakšno korist. Maske morajo biti nošene na pravi način; redno menjane; na pravi način odstranjene; na pravi način odvržene; ter uporabljane s specifičnimi higienskimi ravnanji, da so učinkovite,” je še dodal.
Imajo pa zato veiko škodljivih vplivov.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* pred 21 h
   dobra
  • Dow* pred 1 dnevom
   super
  • Dow* pred 1 dnevom
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zakaj je moral moj oče umreti na tako strahoten način?