Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31
Amerisa
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2008Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2008 12:25
Povezava do prispevka
glede polnozrnate pice: meni je ful boljša, če ne dam samo polnozrnate moke, ampak 1/3 bele, 2/3 polnozrnate (približno). pice iz navadne moke sploh ne delam več, ker mi je polnozrnata dosti bolj okusna! testo vzhajam dvakrat, idealno je, da je res na toplem, pa nekje najmanj 2 uri, ker pride testo res fajn, da ga lahko raztegneš na tanko in potem lepo hrustlja .
jst mam navado dat precej origana, ker mi je boljša, če ga dam malo več, pa samo sir (vedno delam vegi varjanto) in še to vzamem kak lahki sir (pa ne zarad druzga, ampak mi da boljši okus, ker ne maram, da je sir na pici premasten in preslan). najboljša je kaka lahka livada. kul mi je, da vmes dam tudi malo mozzarele.
aja, pa seveda zelenjava: gor dam vse od bučk, raznih paprik, paradižnika, oliv ... poleg pa vedno postrežem tud tržaško omako z olivnim oljem in nasekljanim česnom (včasih tudi peteršiljem, če ga imam) in si vsi vedno prste obliznejo!
0
Nazaj na vrh
Amerisa
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2008Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2008 12:29
Povezava do prispevka
k4jch je napisal/a
Kako se da zdravo pripravit čičeriko in lečo?

jst čičeriko včasih dam kar med solato, drugače pa mi paše tud v paradižnikovo omako za testenine Smile

0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2008 15:58
Povezava do prispevka
Low carb rafaelo

Najprej spečeš omleto:
Zmiksaš 3 beljake in 1 rumenjak, natreen, aromo vanilije in čajno žličko kokosove
moke. Medtem ogreješ teflonsko posodo, ki jo predhodno namažeš s kokosovim
maslom in vanjo vliješ zmes za omleto. Ko pečeš pokriješ s pokrovko, da
se zapeče tudi zgoraj.

Takole ...
image file name: 2kdf8e733712.jpg

Medtem pripraviš še preliv: v merico maxxshake vanilije vliješ približno
pol decilitra sojinega mleka in zimksaš. Postaviš za 20 - 30 sekund v
mikrovalvno, da se še malo dodatno zgosti. Potem še malo po miksaš, da
zmes zopet postale malenkost bolj tekoča, a obenem ostane gosta.

Preliv preliješ čez omleto ter dodatno okrasiš z mandlji v lističih in ščepcem
koksove moke.

Dober tek!

image file name: 2k443349dc5d.jpg

image file name: 2k651f9b34f9.jpg

0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2008 17:21
Povezava do prispevka
Bo treba poskusiti!
0
Nazaj na vrh
Janie
Starost: 34Pridružen: 22. avg 2007Prispevkov: 882Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2009 14:32
Povezava do prispevka
Našla sem eno super stran z low carb recepti Question http://healthyindulgences.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Tinca*
Starost: 36Pridružen: 25. jan 2007Prispevkov: 2133Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2009 15:27
Povezava do prispevka
^^ Vau, Janie, thx. Si se že kej lotila pečt ?
If one dream should fall and break into a thousand pieces, never be afraid to pick one of those pieces up and begin again~
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2009 17:01
Povezava do prispevka
OMG kakšne fotke!
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2009 20:29
Povezava do prispevka
Vse zgleda delicious
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 13:52
Povezava do prispevka
Ena super grahova priloga za k lososu, ribam ali mesu:

- 3 neolupljene stroke česna skuhamo v vreli vodi (par min)
- vzamemo ven in potegnemo dol kožo
- v isto vrelo vodo vsujemo nekaj graha (zamrznjenega ali npr. eno pločevinko), rahlo solimo
- kuhamo 10 min
- kuhan grah, česen in en košček masla (po želji tudi žlico kisle smetane), malo soli in malo popra zmiksano s paličnim in postrežemo kot prilogo.

Je res super!
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
bonbon
Starost: n/aPridružen: 25. sep 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2009 20:04
Povezava do prispevka
Upam, da sem v pravi temi: me zanima, kako se pripravi amarant? Sem ga skuhala samo v vodi, kot piše v navodilih in se mi je zdelo, kot da jem pesek... 
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2009 21:41
Povezava do prispevka
No še nekaj strani:
http://bittersweetblog.wordpress.com/
http://dietdessertndogs.wordpress.com/
http://milkforthemorningcake.blogspot.com/2009/02/go-ahead-honey-its-gluten-free-canapes.html
http://wingitvegan.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
tako
Starost: -14Pridružen: 21. maj 2006Prispevkov: 416Kraj: tam kjer je lepo - domaStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2009 22:47
Povezava do prispevka
Kar lačna sem postala
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem! (Lisica v Malem Princu, po zapisu Antoinea de Saint Exuperyja)

Bodi to kar si, drugih je že tako preveč.

0
Nazaj na vrh
exotic
Starost: n/aPridružen: 26. jan 2007Prispevkov: 20Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. apr 2009 15:25
Povezava do prispevka
Mate kakšen recept, ko prideš sestadan iz žura, ali pa ko npr. igraš Poker pri kolegu doma in seveda vinček in tako, mene to zlo hitr prime in ratam hitr lačna, takrat mi grejo pog lavi same toast varjante pa kakšne palačinke in nakoncu se pregrešim... ker enostavno nimam idej kaj bi jedla, da me nasiti v trenutku ter da mi ne bojo zdej delal posebke Big smile
Hvala
^.^
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2009 10:35
Povezava do prispevka
včeraj sem izumila ene super zelenjavne polpete, še vedno bogate z beljakovinami Smile
 
Potrebujemo (za približno 8 polpetov)
1 majhno bučko
pol zelene paprike
1 korenček
(lahko je tudi druga zelenjava, kar pač je doma in se da nasesekljat oz, naribat)
1/2 skodelice kvinoje
1 jajce
1/2 skodelice pirinega zdroba
 
Vso zelenjavo narežemo/naribamo na majhne koščke (po okusu), solimo, da spusti vodo in vodo odtisnemo.
Skuhamo kvinojo, dobro odcedimo in dodamo zelenjavi. Solimo, popramo (dodamo še začimbe po okusu) in dodamo jajček. Vse skupaj zmešamo v zmes, ki jo zgostimo s pirinim zdrobom, da nastane dovolj gosta za polpete.
Na teflonski ponvi pečemo pokrite na vsaki strani toliko časa, da se zlato zapečejo.
Njamsi Smile
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2009 18:21
Povezava do prispevka
U, sliši se super  Kje se pa dobi pirin zdrob?
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 28 od 31
Pojdi na stran 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.