Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 19:59
Povezava do prispevka
natopakt je napisal/a
Izgleda za pop***** dobro!
 
Tole moram na žalost cenzurirat, ampak mislim popolnoma enako kot ti
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 20:01
Povezava do prispevka
Lubenica je napisal/aA pri beljakih ni nič narobe, če jih ješ kar surove?
 
Kolikor vem, je salmonela le v rumenjaku, ampak lahko se kaj prenese tudi na beljak ... jaz se jih ogromno pojedla, pa tudi moji znanci in ni bilo nič narobe, ampak nikoli pa ne moreš biti 100%
0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2008 6:49
Povezava do prispevka
  
Nazadnje urejeno 25. jan 2009 11:03; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2008 12:28
Povezava do prispevka
Lubenica je napisal/aA pri beljakih ni nič narobe, če jih ješ kar surove?
 
Jaz (za ziher) jajca, preden jih ubijem, operem z antibakterijskim milom in toplo vodo, če imam pa v bližini 70% alkohol, sih pa s tem obrišem. Ker problem ne leži v beljakih ali rumenjakih, ampak na sami jajčni lupini - prenos salmonel je fekalno-oralen, kar pomeni, da se salmonele iz črevesja kure prilepijo na jajce, ko ga znesejo, in ko ti to jajce ubiješ, predreš lupino in "spereš" salmonele z vsebino jajca dol.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2008 12:38
Povezava do prispevka
Zanimivo, tega pa nisem vedela. 
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2008 16:17
Povezava do prispevka
kia je napisal/aA pri beljakih ni nič narobe, če jih ješ kar surove?
 
Jaz (za ziher) jajca, preden jih ubijem, operem z antibakterijskim milom in toplo vodo, če imam pa v bližini 70% alkohol, sih pa s tem obrišem. Ker problem ne leži v beljakih ali rumenjakih, ampak na sami jajčni lupini - prenos salmonel je fekalno-oralen, kar pomeni, da se salmonele iz črevesja kure prilepijo na jajce, ko ga znesejo, in ko ti to jajce ubiješ, predreš lupino in "spereš" salmonele z vsebino jajca dol.
 
 
Huh, jaz sem pa mislila, da je le v rumenjaku. Kar seveda ne pomeni, da ga bom sedaj jedla (tudi tiramisuja bolj kot ne ne jem več, ker mi je že misel na surov rumenjak ogabna, četudi se ne čuti okusa (ki je pa RES ogaben) ). Surovi beljaki v obliki snega pa so mi njama
 
kia, good to know
0
Nazaj na vrh
berry
Starost: 35Pridružen: 21. apr 2007Prispevkov: 112Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2008 20:22
Povezava do prispevka
Joooo, kia, supeeeer noro dobro !! Še mami je bila čist navdušena, je rekla, naj ji kar na zaloge pripravim. Vse pohvale kii, da na avtorico recepta slučajno ne pozabimo ). Res sta super. Aja, da vprašam ..od kod vam vsi ti navdihi za izelavo tako dobrih sladic? Drugače pa sem sorbet naredila z okusom melone-jogurta (evo, glih prav, da porabim tiste No.1 proteine, ki jih težko spravim do želodčka).
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2008 23:37
Povezava do prispevka
berry je napisal/aAja, da vprašam ..od kod vam vsi ti navdihi za izelavo tako dobrih sladic?  
 
Ko pride do dolgoročnega primanjkljaja cukra, inspiracije naenkrat pridejo same od sebe Big smile
0
Nazaj na vrh
deklica
Starost: 54Pridružen: 29. apr 2006Prispevkov: 543Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2008 20:30
Povezava do prispevka
Hojla vsem! Tale tema je pa res super! Tudi mene mika, da bi kaj spekla. Mogoče se bom lotila kmalu skoraj beljakovinskega kruha (moram izbrskat nekje sojino moko - se to dobi povsod?).  Zanima pa me, ali ima katera recept od bejakovinskega kruha (ali je to eno in isto) in pa recept za kokosovo pecivo (I  kokos)?
Hvala že vnaprej.
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2008 22:19
Povezava do prispevka
Kaj menite na tole: Vir: kulinarika

SKUTINI TALARJI




1 beljak

3 žlice naribanega parmezana

2 žlici skute

1 žlica pehtrana (po želji)

sol, poper




Postopek


Vse
sestavine zmešamo in začinimo s soljo in poprom. Z žlico zajemamo maso
in jo v velikosti kovanca na kupčke dajemo na pekač, obložen s peki
papirjem (ali teflonski) in pečemo na 200 stopinjah v prej ogreti
pečici približno 18 minut, odvisno od pečice. Naj se lepo zapečejo.
Serviramo hladne.


image file name: 2k52280ace03.jpg


BELJAKOVI ZREZKI


3 beljaki

4 - 6 zrezkov (puran, teletina, svinjina)

ščep soli

moka

olje

sir




Postopek


Pripravimo zrezke, ne predebele, obrežemo kožico (pri puranu), solimo, povaljamo v moki.

Beljake na krožniku z vilico stepamo tako, da sneg ni pretrd, biti mora
bolj tekoč (med pripravo zrezkov je potrebno vmes tudi še malo stepati,
ker se hitro razpusti). V ta sneg potem povaljamo zrezke z obeh strani
in jih takoj damo v pomaščeno segreto ponev. Pečemo 2 - 3 minute
(odkrito) na obeh straneh. Po želji potem, ko so zrezki pečeni, damo na
vsak zrezek še rezino sira (topljivega), pokrijemo, da se razpusti in
takoj postrežemo.










0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2008 8:42
Povezava do prispevka
Te skutne talarje si jaz delam z manj mastnim sirom in so čudoviti.
Kar se tiče beljakovih zrezkov, te pa opozarjam, da popijejo precej maščobe in so v bistvu ocvrti. MOgoče, če bi navadno moko zamenjala s sojino in jih dala potem v pečico, čeprav ne vem, kako bi uspeli - bi bilo treba poskusit.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2008 8:58
Povezava do prispevka
Hvala kia, .
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2008 18:24
Povezava do prispevka
Tile skutini talarji pa se res fajn slišijo.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2008 18:36
Povezava do prispevka
deklica je napisal/aHojla vsem! Tale tema je pa res super! Tudi mene mika, da bi kaj spekla. Mogoče se bom lotila kmalu skoraj beljakovinskega kruha (moram izbrskat nekje sojino moko - se to dobi povsod?).  Zanima pa me, ali ima katera recept od bejakovinskega kruha (ali je to eno in isto) in pa recept za kokosovo pecivo (I  kokos)?
Hvala že vnaprej.
 
Beljakovinski kruh:
 
 
Kokosovo pecivo:
 
 

Sojino moko dobiš povsod v večjih trgovinah.
0
Nazaj na vrh
deklica
Starost: 54Pridružen: 29. apr 2006Prispevkov: 543Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 13:06
Povezava do prispevka
Hvala, Staša.
Kako pa bi lahko nadomestila beljakovinski prašek?
Sojino moko sem pa našla v Mercatorju.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 25 od 31
Pojdi na stran 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!