Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2009 22:15
Povezava do prispevka
V Mülerju ga imajo (Dinkel-gries) 
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. maj 2009 8:20
Povezava do prispevka
Ja pa mislim da tudi v DM-ju
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 7. maj 2009 12:46
Povezava do prispevka
Hvala za recept!
Nabavim še pirin zdrob in v akcijo .
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. maj 2009 13:59
Povezava do prispevka
Še kdaj Smile
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. maj 2009 14:45
Povezava do prispevka
Jaz sem pa naredila sojine polepet s tofujem in jih tako obogatila z bekjakovinami:

150 g sojinega mesa v koščkih

100 g tofuja

60 g ovsenih kosmičev

1-2 čebuli
1 korenček (nariban)

4 stroki česna

začimbe, peteršilj, drobnjak

1 jajce


Sojino meso prelijemo z 0,7l vrele vode, pustimo 10 minut, nato odvečno vodo odlijemo. K sojinemu mesu primešamo ostale sestavine (čebulo prej popražimo s korenčkom in česnom), oblikujemo polpete, ki jih spečemo v pečici na peki papirju (200 stopinj, pribl 15-20 minut).
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 7. maj 2009 17:10
Povezava do prispevka
Super, hvala za informacijo.
 
Sanda, tudi tvoj recept je mega
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
evenin
Starost: 39Pridružen: 29. maj 2009Prispevkov: 43Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2009 13:03
Povezava do prispevka
Tole pa res dobro zgleda samo ni vse diabetično a ne.
0
Nazaj na vrh
nina83
Starost: 40Pridružen: 29. sep 2009Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. okt 2009 13:57
Povezava do prispevka
Prejšnji teden je tašča spekla kruh iz domače pšenične moke. Kakšna razlika že ko ga ješ se ti zdi kako ima zelo veliko hranljivih snovi. Pa še temne barve je bil.

Mislim, da bi morali vsi jesti še več takšnega kruha za katerega verjamem, da je res bogat z hranljivimi snovmi in dobro dene vsem.


0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 10. okt 2009 15:25
Povezava do prispevka
Še bolje bi bilo, če bi bil kruh iz kakšne druge moke kot pšenične.
Sicer pa preveč hidratov (sploh enostavnih - ne vem, če je bil iz oluščene pšenice), ni preveč koristnih, še zlasti, če moraš paziti na linijo ali hujšaš.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 43Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 16. nov 2009 7:37
Povezava do prispevka
Prejšnji teden sem malo ustvarjala:
 
Tunini muffini:
300 g tune v lastnem soku
100 g naribanega lahkega sira
ena naribana bučka
2 celi jajci
ena drobno sesekljana čebula
začimbe po želji
 
Vse skupaj sem zmešala in je bilo mase ravno za 12 muffinov. Pekla sem jih na 200°C kake pol ure, pa potem na koncu za 5 minut vklopila še ventilator, da so se fajn zapekli. Ful dobri in sočni so tudi hladni.
Namesto tune se lahko uporabi tudi špinača in so tudi zelo dobri.
 
Cimetova strjenka:
500 g lahke skute
500 ml lahkega navadnega jogurta
sladilo po okusu
mleti cimet in klinčki po okusu
2 vrečki želatine v prahu
 
Želatino sem pripravila po navodilih in jo vmešala v maso iz ostalih sestavin. Zlila v modelčke in dala v hladilnik. njam Smile
 
Kokosova strjenka:
500 ml navadnega lahkega jogurta
250 g lahke skute
kakih 50 g kokosovega wheya
malo kokosove moke
sladilo po okusu
želatina v prahu
 
Želatino pripravimo po navodilih in jo vmešamo v maso, ki smo jo pripravili iz ostalih sestavin. V modelčke in v hladilnik.
 
Piščanec z zelenjavo iz pečice
piščančji file
zelenjava (jaz sem imela doma bučke, šampinjone in korenček)
začimbe po okusu
malo lahke kisle smetane
nariban sir
 
Zelenjavo sem narezala na kocke in jo prej prepražila v ponvi, ker bučke in gobe spustijo veliko vode. Potem sem zelenjavo dala v pekač, na njo pa naložila pišč.fileje, ki sem jih prej natrla z začimbami. Premazala sem jih s kislo smetano (za 4 fileje sem porabila 2 žlici smetane) in po vrhu naribala sir. Pekla sem v pečici na 200°C kakih 40 minut.
 
0
Nazaj na vrh
Ajka
Starost: 37Pridružen: 1. feb 2010Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2010 16:19
Povezava do prispevka
meni se dopade tale spodnji recept za žitne ploščice. sem jih sicer že pripravila, ampak prvič niso najbolje uspele, ker so bile nekoliko pretrde, so pa fine za na daljšo pot s kolesom za dodatno energijo Smile upam, da bo kmalu spet dovolj toplo za kolo, ker ga že močno pogrešam!

Sestavine:
- 2 banani
- 100 g izkoščičenih suhih datljev
- 2 žlici sončničnih semen
- 2 žlici bučnih semen
- 2 žlici lanenih semen
- 50 g prosenih kosmičev
- 100 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice javorovega sirupa

Priprava:
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki papirjem. Sončnična, bučna in lanena semena grobo sesekljamo. Izkoščičene datlje grobo sesekljamo. Banani olupimo (neolupljeni naj tehtata približno 300 gramov) in grobo pretlačimo. Zmes z javorjevim sirupom preložimo v obložen pekač; po vrhu jo poravnamo. Pekač za 30 minut potisnemo v segreto pečico. Pekač vzamemo iz pečice, vsebino pa v pekaču hladimo 5 minut. V žitno ploščo zarišemo črte za 14 ploščic, potem pa jo ohladimo.
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2010 17:41
Povezava do prispevka
Tunin namaz:
4 male ali 2 veliki konzervi tune (v lastnem soku)
manjša čebula
2 kuhani jajci
2 žlički kaper
žlica olivnega olja
2 žlički zenfa
peteršilj

Vse skupaj damo v multipraktik in dobro zmiksamo. Jaz ga dam vedno za kako uro, dve v hladilnik, preden ga začnem jesti. Sicer pa super paše na kakšne ržene ploščice (npr. lidlove).



0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2010 23:24
Povezava do prispevka
Bom napisala sem za omleto, za katero je bubuca spraševala v temi hujšanje:
 
Jaz si včasih naredim jajca tako, da najprej prepražim čebulo, nato še prepražim papriko in paradižnik, ubijem (ja, se lepo izražam) not jajca (jaz jih nič ne stepem prej), zmešam, posolim, popopram in to je to.
 
Včasih sem delala tudi podoben način, da sem prepražila čebulo, dala not jajca in nato dobro mešala, naribala v to še malo sira in spet malo mešala in pražila in je tudi zelo okusno. Ampak za kaj takšnega uporabit staro ponev, ki je ni škoda, ker to se precej prijema.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
babyprincess
Starost: 37Pridružen: 31. avg 2010Prispevkov: 29Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2010 15:40
Povezava do prispevka
Tak podoben recept imam tudi jaz, ampak dam samo papriko in meni je to njami. Plus, da sem nekje prebrala da naj bi jajca pomagala pri hujšanju, mi je sploh super informacija. Na čem pa pečeš to? :) 
Beauty is a curse on the world. It keeps us from seeing who the real monsters are.
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2010 18:31
Povezava do prispevka
Jaz tudi podobno omleto delam, najraje z bučkami ali divjimi šparglji.
Pri bučkah jih najprej posolim, da spustijo vodo, potem ožamem, dodam stepeno jajce in spečem  Če pa delam s kakšno drugo zelenjavo, pa najprej stepem jajce, dodam začimbe in zelenjavo, in nato spečem. Mi je boljše s stepenim jajcem, kot pa če ni stepeno.
Če si pa zaželim malo bolj pregrešno omleto, pa enako spečem, kot sem že opisala, in ko je že pri koncu, na vrh dam še par rezin sira in pokrijem za kakšno minuto s pokrovko, da se sir stopi Včasih omleto potem še prepognem čez sir, da res izgleda kot omletasto in da je sir na vseh delih jajca
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 29 od 31
Pojdi na stran 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.