Prvo bi rada pohvalila tole temo, da je res super in izpisala sem si kar precej receptov, ki jih imam namen sprobati, še posebej takšne s sojinimi kosmiči, ker mi je zmanjkalo idej kaj počet z njimi
. Vidim, da se veliko omenja peka kruha zato bi jaz rada delila moj recept za kruh. Sama jem izključno pirin, ajdin in ržen kruh in sicer brez kvasa.
Tole je čisto enostaven recept za
Pirin kruh brez kvasa:
- 450 g bio polnozrnate pirine moke
- 2 čajni žlički sode bikarbone ali pecilnega praška
- 300 ml tekočega jogurta
- 150 ml Radenske (lahko tudi navadne vode, ampak je bolj okusen z radensko)
- sol
- olivno olje
Zmešamo moko in sredstvo za vzhajanje ter dodamo jogurt, razredčen z Radensko, sol in olivno olje. Zmes oblikujemo z 2 žlicama moke, ki smo jih prihranili od 450 g moke v 2 mali ali 1 veliko štruco. Gnetenje ni potrebno. Damo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 30 minut pri 200 stopinjah, nato znižamo temperaturo na 180 stopinj ter pečemo še 20 minut.
Meni je zraven tega, da se kar se da izogibam kvasu prednost tega kruha, da ga ni potrebno pustiti vzhajat zato je z njim malo dela in je hitro gotov pa še okusen je. Jaz mu dodam še razna semena (bučna, sončnična, lanena semena...), saj je tako še bolj okusen.