Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
kia
Starost: 33Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 12:30
Povezava do prispevka
Tole je včeraj spacala skupaj moja mama... Okus je božanski, jaz se kar tresti začnem, preden ugriznem v košček
 
Notri pa je:
  • 1 jajce
  • 200g lahke skute
  • 100g SPAR kosmičev
  • 50g (2 merici) Maxx Whey vanilija
  • 2 žlici mleka 0,5%
  • 20g kokosovega masla (bi šlo verjetno tudi z manj)
  • sol, Natreen
  • žlička pecilnega
  • naribana limonina lupinica eko limon
  • 200g goznih sadežev
 
Celotna masa vsebuje:
 
85,7 B
91,2 OH
45,9 M
1121 kcal
 
1 kos (1/12 kolača)
 
7,1 B
7,6 OH
3,8 M
93 kcal
 
In še slikca:
Nazadnje urejeno 26. nov 2007 12:10; skupaj popravljeno 1 krat
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 38Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 13:52
Povezava do prispevka
Kia TO MI DELI!!!!! Kot, da bi mi brala misli!!!! točno to jaz rabim - zdrave recepte, ker sama ne vem več kaj si pripravljat za kosilo, da ne bo skozi tako monotono in dolgočasno!!! Hvalaaaa, da si odprla temo!
Sedaj pa punce hiiiitro pisat...da ne bo prepozno hehehehe
0
Nazaj na vrh
*em*
Starost: 30Pridružen: 21. jan 2006Prispevkov: 3239Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 14:47
Povezava do prispevka
Ojoj kia, jaz če bi po pogledala nebi mogla jest, ker mi izgled ni všeč, pa če tudi bi bilo dobro. Saj vem da sem zbirčna Smile
*em* vas ma rada :P
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 14:47
Povezava do prispevka
Kia, fajn tema
 
Izgleda pa božansko. Vse čestitke mami!!
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 33Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 15:03
Povezava do prispevka
*em*, ko si enkrat na ta pravi dieti, nisi več nič zbirčen, ampak samo poskušaš najti še kakšno drugo obliko zdrave prehrane, da ti ne bi bilo treba spet žvečiti piščanca.
 
No, danes sem imela čas in sem naredila polnjene lignje. Slikce na žalost ni, ker so prehitro šli papa , lahko pa napišem recept.
 
Male lignje (zato, da niso trdi) očistimo, jim odrežemo lovke. Lovke nasekljamo, na hitro popražimo na malo kokos maščobe, nato odstavimo in počakamo, da se stvar ohladi. Potem zmešamo 1 malo tuno v slanici (odcejeno), malo petršilja, malo na kockice narezane zelene paprike, 1 beljak in lovke v homogeno zmes, ki jo potem nadevamo v lignje (ne zgubit živcev in uporabljajte prste, ne žlice). Ne pozabite prebost lignjev z zobotrebcem. Le-te potem pražimo par minut, posolimo na koncu.
Slikca z neta, bolj za cejenje slin
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 15:52
Povezava do prispevka
Kia,mene pa zanima za koliko časa in na koliko stopinj to pečeš?
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 33Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 16:03
Povezava do prispevka
To je pa tricky question  Namreč pri nas imamo tako mikrovalovno pečico, ki ima tudi funkcijo Crisp in kar tam spečemo take stvari v 8ih minutah.
 
V navadni pečici bi bilo verjetno potrebno od 10-15 minut, na 180 stopinj. Vmes seveda preverjaš, če je že pečeno, da ne dobiš prepečenca ven.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
*em*
Starost: 30Pridružen: 21. jan 2006Prispevkov: 3239Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 16:30
Povezava do prispevka
Kia vrjamem, samo jaz imam že od malega full problema z želodcem, tako da se mi je veliko reči zamerlo (bruhala jšt skos vsak dan), veliko reči pa sploh pogledat ne smem
*em* vas ma rada :P
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 36Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 16:47
Povezava do prispevka
Še nekaj mojih receptov
 
 
Zavitek s tunino (za 4 osebe)
250 g listnatega testa (navadno, pz)
300 g manj manstne skute
100 g tune (pločevinka)
1 čebula
2 jajca
kisle kumarice
sol, poper, rožmarin
 
Skuto zmešamo s tuno, dodamo narezano čebulo, razžvrklajno jajce, na kocke narezane kumarice, sol, poper, rožmarin.
Vse skupaj dobro premešaš in namažeš na testo. Zviješ in daš v pekač. Zavitek po vrhu prebodeš z vilicami in pečeš cca 30 min na 200
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 36Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 17:14
Povezava do prispevka
Pa še nekaj idej s čim lahko polnite lignje
-riž/pira/ješprenj/kuskus
-skuta
-zelenjava
-pršut+manjmasten sirček
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 37Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 17:29
Povezava do prispevka
Še par receptov za zdrave malice

Avokadov namaz
 
Polovico avokada olupiš, z vilico speštaš, dodaš par kapljic limone, dva zrna
česna in malo soli, lahko dodaš še par kapljic olivnega olja. Dobro premešaš.
Tunin namaz
 
Tuno v lastnem soku, par kapljic limone, dva zrna česna, čajno žličko
olivnega olja ? vse skupaj zmešaš s paličnim mešalnikom, da nastane
gladek namaz.
 Liptovski sir
Par žlic puste skute (zdravo življenje-mercator), zmešaš z začimbami za
liptovski sir (kotany), dodaš na mini koščke narezano čebulo. Dobro
premešaš. Zraven se prileže vložena zelenjava v kisu.
Tunina omleta
Eno jajce,zmešaš s tuno v lastnem soku, na drobno narežeš čebulo, dodaš še
malo naribanega sira, po okusu začiniš, vse dobro premešaš in spečeš na
kokosovem maslu.
Zelenjavna omleta
Narežeš malo čebule, malo pora, drobnjaka ali peteršilja,
paradižnik,papriko,dodaš eno jajce + dva beljaka , začiniš, dobro
premešaš in spečeš na kokosovem maslu.

0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 36Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 17:32
Povezava do prispevka
Anastazija, ti še kakšne recepte iz soje napiši
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 37Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 18:04
Povezava do prispevka
Ok, že pišem



 Sojin segedinar

 Na teflonu popražiš malo
čebule in česna, dodaš surovo kislo zelje in pokrito dušiš nekje 10
min., po potrebi zaliješ z vodo. Sojino meso skuhaš v vodi, v katero
daš bio zelenjavno kocko, kuhaš samo kako minutko. Nato dodaš sojino
meso k zelju in zaliješ z ostankom juhice v katerem se je kuhalo. Dodaš
par žlic paradižnikove omake(jaz imam domačo), lahko pa kar pelate in
nekaj žličk sladke paprike v prahu. Lahko tudi ščepec pekoče. Začiniš
po okusu in pokrito kuhaš še kakih 10 min.



Sojin golaž

Popražiš čebulo, dodaš na kockice
narezan korenček, malo pora, paprike, vse na drobno narezano, zaliješ z
vodo in dodaš bio zelenjavno kocko. Dodaš sojino meso v koških in
pustiš da se kuha nekje 5 min. Nato dodaš pelate in nekaj žlic sladke
paprike v prahu in ščepec čilija začiniš po okusu in pokrito kuhaš da
se meso zmehča. Zraven paše polnozrnat kus kus.

 

0
Nazaj na vrh
lovely
Starost: 29Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 1401Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 18:44
Povezava do prispevka
Super tema
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 37Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 18:49
Povezava do prispevka
Pa še tale

Polnjene bučke s sojo

Sojine kosmiče zalijemo s toplo jušno osnovo in pustimo, da se zmehčajo in
napijejo. Ko so napiti jih z roko stisnemo in ožamemo ter dodamo
čebuli, ki smo jo prej prepražili.
Bučko razpolovimo in izdolbemo sredico. Nasekljano sredico dodamo čebuli in soji ter
pražimo, da vsa tekočina povre. Nato dodamo še muškatni orešček, česen,
malo peteršilja, sol, poper in pražimo še kratek čas da česen lepo
zadiši. Vse skupaj prelijemo s pelati ali pasiranim paradižnikom ter
dodamo še svežo baziliko (lahko tudi suho).  Pokrijemo in kuhamo
še približno 15minut. Odstavimo in nekoliko ohladimo.

Bučke malo osolimo in jih napolnimo s filo. Povrhu prelijemo sprelivom, ki ga
naredimo iz jajčk žlice lahke skute ima malo naribanegasira. Pečemo pri
200

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 1 od 31
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
    prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
    Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
    nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
    ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
    odličen
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Novembrska polna luna bo v znamenju bika in to lahko pripelje do resnih posledic na različnih ...