Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2007 17:57
Povezava do prispevka
Anuska, jest ponavadi naredim takole:
na kokosovi maščobi popečem pišč. prsa, ko so pečena pa postopoma dodajam zelenjavo (korenje, kolobarji čebule, paprika, por, bučke,...) vse skupaj malo potenstam in začinim na koncu pa dodam Uncle Bensa mediteransko omako (paradižnikova). Če delam omako za testenine, poleg testenin v omako vlijem še malo vode kjer so se kuhale testenine.
Je pa dobro tudi če namesto mediteranske omake daš žličko kisle smetane-pride bolj suho, ampak meni je vseen dobro ali pa mogoče malo smetane za kuhanje.
 
Lahko narediš tudi piščančji/puranji paprikaš.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 38Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 14:07
Povezava do prispevka
Jaz delam podobno - čeprav raje ne jem piščanca s testeninami Smile Mi je boljši tak, narezan na "kocke" popražen na čebuli in z dodano zelenjavo - por, kolobarji bučk, kocke melancana, z šampinjoni (kupim kar narezane in zamrznjene - so super!), kakšno papriko; ma z vsem! Včasih mešam zelenjavo, včasih ne. Vedno pa sol, poper, curry in malce ostre paprike. Če dam žlico kisle smetane je pa še boljše! Ti samo eksperimentiraj, ne moreš zgrešit.

So pa Lj.Mlekarne ustvarile super jogurtovo kislo smetano z 10% m.m. - razlike v okusu ni! Te dni je tudi v akciji v MC. Thumbs Up
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 38Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 14:08
Povezava do prispevka
Saj ste verjetno nekatere že poskusile, ampak vseeno. Včeraj sem naredila špinačni zavitek.

Za 2 osebi sem uporabila:
1 vrečko zamrznjene pasirane špinače (od MC)
2 lista vlečenega testa
2 jajci (lahko tudi 1)
par žlic lahke nepasirane skute (lahko več)
1 žlico jogurtove kisle smetane

Špinačo in bele zadeve sem podušila na teflonu, solila in malce poprala. Na koncu sem vmešala ražvrkljana jajčka in še malce "pokuhala". Maso sem razmazala na 2 lista testa in naredila 2 "palačinki". Spekla pa sem kar v "hitrem pekaču" od Matrixa (ker nimam pečice) na peki papirju. Vmes sem po 20min zavitek obrnila in polila z 4 žlicami slane vode. Vse skupaj sem pekla ene 35min na max temperaturi (naj bi bila 190^c).

Uglavnem, priprava je skoraj ista kot pri low-fat sirovemu bureku - le, da mi je špinačni zavitek malce boljši, ker me je polovička tistega bureka zadnjič kmalu ubila od napolnitve lačnega trebuška. Je res ZELO nasiten.
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 14:28
Povezava do prispevka
Očitno nism edina ki ima dons špinača day
Jest si bom naredila pa špinačni narastek s skuto
200 g špinače, 150 g skute, kavna žlička muškatnega oreška, 2 beljaka, 2 žlici parmezana, sol in poper
Pečico vklopimo na 220
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 15:32
Povezava do prispevka
mmmmmmmmmmmmmmmm njami to pa moram probat!
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 16:07
Povezava do prispevka
Da poročam-naredila sm tale narastek pa mi ni bil preveč všeč
Špinača se čisto preveč razpusti, skute se sploh ne čuti (možno da tudi zaradi tega ker je bila lahka, v original receptu piše polnomastna)..
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 41Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 16:12
Povezava do prispevka
Lumpa, sem jaz tudi enkrat delala tale narastek in je bilo točno tako
kot praviš, vse skupaj je kar padlo dol, taka zdrizasta gmota, pa še
nič se nisem najedla. Sem tudi jaz mislila, da sem mogoče kaj narobe
naredila, v glavnem ni najbolj posrečen recept.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 16:13
Povezava do prispevka
Hehe, ja ubistvu tak vn pride k prežvečena trava
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 41Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2007 16:16
Povezava do prispevka
nekaj takega ja... 
0
Nazaj na vrh
Allyssa_
Starost: n/aPridružen: 23. jun 2004Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2007 17:25
Povezava do prispevka
moja najljubša dopoldanska malica Smile

100g riža (basmati)
6 beljakov
1 rumenjak
500g 10% skute
2 merice hy-pro (okus po želji)
sladilo (po želji)

Riž skuhamo (cca. 12min). Stepemo sneg, vmešamo še vse ostale sestavine,.damo v pekač in pečemo cca 30-40min na 160 stopinj.

mogoče je pa že bil objavljen recept pa nisem opazila Tongue
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2007 21:51
Povezava do prispevka
To se pa dobro bere. Imaš kakšno slikico? 
 
Basmati je nasplošno en božaaanski riž
0
Nazaj na vrh
Allyssa_
Starost: n/aPridružen: 23. jun 2004Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2007 21:52
Povezava do prispevka
uf,..nimam Unhappy
bom jutr nardila pa pofotkala Smile
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2007 5:57
Povezava do prispevka
Mene pa predvsem zanima v kako velikem pekaču/posodi za narastek ti to pečeš? Ker če je posoda, se peče verjetno drugače kot v pekaču...
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Allyssa_
Starost: n/aPridružen: 23. jun 2004Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2007 15:40
Povezava do prispevka
am,..js pečem ponavad kr u okroglem pekaču k je drugač za pite (premer okol 26cm),..sm ga pa tud že u pravokotnem,..pač vžeš u en pekač ki ga maš pr roki Smile sam je fajn da ni u velikosti pečice,..ker pride zlo nizko zadeva u tem primeru
0
Nazaj na vrh
Anuska
Starost: 42Pridružen: 30. mar 2006Prispevkov: 1635Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2007 16:03
Povezava do prispevka
A bi lahko namesto hypro-ja dala max whey noter? (mam ravno vanilijo, pa se mi zraven riža to ful dopade)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 3 od 31
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.