Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9
Allyssa_
Starost: n/aPridružen: 23. jun 2004Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2007 16:23
Povezava do prispevka
pomojem da lahko,..sem tud že iso-whey dala notr (skupi s hy-projem) pa je blo božansko (čokolada).
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 43Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 8:04
Povezava do prispevka
Js pa sem dans zjutri spacala polpetke.
500 g puranjega faširanega mesa, 1 jajčka, začimbe po okusu, cca.30 g ovsenih kosmičev. Vse skupaj sem zmešala, oblikovala polpetke in jih popekla na malo kokosove maščobe. Ovseni kosmiči pridejo ful hrustljavi Smile
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 10:37
Povezava do prispevka
Dober recept. Včasih sem delala nekaj podobnega.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 10:38
Povezava do prispevka
Jup jup, jest na enak način naredim tudi sojine polpete (s tem da sojo rpej namočim) in polpete iz govejega mesa
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 10:50
Povezava do prispevka
Lumpa, koliko pa daš soje? Če bi delala to samo zase, koliko g soje in kosmičev bi morala dati (za recimo 2-3 polpetke)?
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 11:14
Povezava do prispevka
Pikica, ti sporočim kasneje, ker jih bom danes še enkrat delala in bom malo stehtala kolk jih dam
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 11:24
Povezava do prispevka
Super duper  že vem kaj bom imela za kosilo
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 11:44
Povezava do prispevka
Jaz pa pogosto naredim za kosilo to varjanto piščančjega paprikaša:
 
- meso (piščančje, puranje) narežem na kockice
- paradižnik in rdečo papriko prav tako na kockice
- eno celo čebula nasekljana
 
Najprej malo popražim čebulo, nato dodam meso. Ko je le to pečeno/kuhano, pol dodam še paradižnik in papriko in zalijem z vodo. Začinim po okusu, ponavadi kr kaka vegeta ali pa malo rožmarina in dobim tako mesno zelenjavno jed, ki jo jem ponavadi z rižem, kdaj pa dam riž direktno v vok k sestavinam, da se kr tam skuha skupaj z ostalimi sestavinami.
 
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 14:42
Povezava do prispevka
Pikica, takole sm jih jest dons naredila (no, še spečt jih moram)
80 g sojinih kosmičev, 1/4 jušne kocke, 1 jajce, žlica ovsenih kosmičev, malo sojine moke, začimbe (sol, poper, bazilika, timijan), čebula, peteršilj, rdeča paprika
Sojine kosmiče preliješ z vrelo vodo (+jušno kocko) in pustiš pbl 20 min da se namočijo. Preostalo vodo odliješ. Na maščobi prepražiš čebulo in dodaš na male kocke narezano papriko. Strešeš med kosmiče, dodaš razžvrkljano jajce, začimbe, peteršilj in kosmiče in toliko (sojine) moke, da maso drži skupaj. Premešaš in pustiš še ene 30 min da malo "počiva".
Lahko jih spečeš na teflonu ali pa v pečici na peki papriju.
 
Upam da ti bodo teknili
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 41Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 14:54
Povezava do prispevka
Tongue Tole bom pa jaz tudi imela pravkar za jesti, samo da sem uporabila koške namesto kosmičev, tiste mini, ki so kot faširano meso, ko jih skuhaš. Se že kuhajo. Wink Tile polpetki so kar fajn zadevca, pa vedno lahko narediš drugačne. Jaz jih včasih naredim iz ajdove kaše, so tudi dobri.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 17:29
Povezava do prispevka
Aja, pikica...iz te mase je pršlo 6 srednje velikih polpetov...pa dobri so tudi bili
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
študentka
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2006Prispevkov: 141Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2007 18:29
Povezava do prispevka
A ma katera recept za tisti jogurt, ki piše v knjigi..zakaj so francozinje tako vitke? (nekaj takega..), ker jaz knjige ne dobim nikjer..
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. mar 2007 14:43
Povezava do prispevka
Tole sem pa jaz včeraj naredila in je zelo dobro

Slivova kašna pogača
20dag prosene kaše
7 dl mleka, ščepec soli
15 dag suhih sliv brez koščic
8 dag masla
2 jajci
16 dag sladkorja
limonina lupinica
mleti cimet, vanili sladkor

Mleko zavremo, dodamo 8 dag sladkorja, vanili sladkor, ščepec soli in oprano proseno kašo. Ko se kaša zgosti (cca 15 minut), dodamo suhe slive in jo razgrnemo na ploščo, da se hitro ohladi. Rumenjake penasto umešamo s 4 dag sladkorja in jih primešamo kaši. Iz beljakov in ostalega sladkorja stepemo trd sneg.  Kaši dodamo še nastrgano limonino lupinico, cimet in sneg. Rahlo premešamo, stresemo v namazan in pomokan pekač (tortni model) in pečemo na 175 stopinjah približno 30 minut. Mlačno potresemo s sladkorjem v prahu.

Opombe: jaz sem dala povsod pol manj sladkorja kot piše in je bilo dovolj sladko. Recept sicer ni nastal pod mojimi prsti, je pa vreden poskusa

0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2007 18:22
Povezava do prispevka
kia je napisal/a
Notri pa je:
  • 1 jajce
  • 200g lahke skute
  • 100g SPAR kosmičev
  • 50g (2 merici) Maxx Whey vanilija
  • 2 žlici mleka 0,5%
  • 20g kokosovega masla (bi šlo verjetno tudi z manj)
  • sol, Natreen
  • žlička pecilnega
  • naribana limonina lupinica eko limon
  • 200g goznih sadežev


Kia, mene pa zanima, malo bolj podrobno, kako se tole pripravi. A to vse sestavine zmešaš skupaj in daš peči? Ali tudi gozdne sadeže kar notri vmešaš, ali jih posuješ po masi, ki je že v pekaču? Pa na koliko stopinj pečeš in kako dolgo. Aja še to me zanima, ali lahk onamesto vanilijevega  Maxx Wheya dam čokoladni Hy-Pro?
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2007 20:30
Povezava do prispevka
Suhe sestavine skupaj, mokre skupaj. Kot pri muffinih. Gozdne sadeže potreseš po vrhu, pečeš verjetno na 180 kakšne 20 minut (saj pravim, da ne vem, ker mi to pečemo v posebni mikrovalnovni pečici).
 
Brez problema lahko dodaš Hy pro, samo malo bolj gosto maso boš imela.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 4 od 31
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.