Mene pa zanima kakšno testo uporabljate za low fat sirov burek. Vem da je bilo že veliko govora o tem. Sem bila danes v Hoferju pa tistega opevanega ni bilo, samo prazna škatla pod katero je pisalo vlečeno testo (niti ne vem če je to tisto polnozrnato). Ga še imajo pri Hoferju, pa ste ga ve vse pokupile

?
Kaj pa testo od Hokusa?
Sem našla energijske vrednosti na njihovi strani:
Povprečna hranilna vrednost: | 100 g izdelka | | | | |
energijska vrednost: | 389 kcal / 1627 kJ | | | | |
beljakovine: | 5,3 g | | | | |
ogljikovi hidrati: | 35,3 g | | | | |
maščobe: | 25,2 g |
Povprečna hranilna vrednost: | 100 g izdelka | | | | |
energijska vrednost: | 305 kcal/ 1291 kJ | | | | |
beljakovine: | 7,3 g | | | | |
ogljikovi hidrati: | 58,2 g | | | | |
maščobe: | 4,8 g |
Tole je pa ukradeno iz sosednjega foruma:
Zitovo polnozrnato testo:
Energijska vrednost 271 kcal/ 1145 kJ
beljakovine 11,0 g
ogljikovi hidrati 45,4 g
- od teh sladkorji 0,1 g
maščoba 5,0 g
- od te nasičene maščobne kisline 0,6 g
vlaknine 5,5 g
natrij 0,24 g
Me zanima kaj je najboljše za peko, ker se ne spoznam na testo in ne pečem tovrstnih zadev. Pa še to me čudi, kako to da ima razvaljano listnato tsto toliko malo hidratov?
P.S. Najbrz uporabljate tistega, ki je že v listkih ne?