Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29
kitty13
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2006Prispevkov: 530Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2008 19:15
Povezava do prispevka
A pozna mogoče katera recept za zdrav kruh? Doma namreč sama delam kruh in imam vse vrste moke; od ajdove in polnozrnate do koruzne.
Če ljubezen nosiš nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 4. jan 2008 8:20
Povezava do prispevka
Če delaš ajdov ali koruzni kruh, moraš moko najprej popariti z vročo vodo. Pustiš, da se ohladi in delaš po receptu.

Jaz delam tako:
250 gr polnozrnate moke
250 gr krušne moke
250 gr ržene moke
250 gr bele moke
(sicer pa po želji, kar pač imaš. Če imaš koruzno moko, moraš dodati precej več bele moke, da ne razpade - koruzne je lahko največ četrtina).
40 gr kvasa
20 gr moke
žlica ali dve sladkorja

Najprej naredim kvasec (kvas, voda, sladkor), počakam, da vzhaja.
Zmešam moko, sol in dodam vodo ter kvasec. In mesim. Vzhaja 2x. Pečem 40 minut - najprej 10 minut na 220°C, potem preostalih 30 minut na 200°C.
In to je to.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 37Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 4. jan 2008 11:03
Povezava do prispevka
No pa se recept od moje stare mame potem pa presodite sami, ce vam je ok:

- 2 kvasa
cca:
- 2 zlici sladkorja
- 3 zlice moke
- pol litra mlacne vode


- 1,5 kg moke, od tega 1/4 rzene moke, 3/4 crne moke
- pest soli
- pest lanenega semena
- pest sezama
- pest ovsenih kosmicev
- pest soncnice

Dvakrat vzhajas in das peci na 200 stopinj.
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 4. jan 2008 12:11
Povezava do prispevka
A ni pest soli nekoliko preveč?
0
Nazaj na vrh
kitty13
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2006Prispevkov: 530Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jan 2008 18:05
Povezava do prispevka
Hvala obema. Sama dam na 550 g bele moke okoli 200 g koruzne/polnozrnate moke. Saj znam narediti ful dober kruh, ampak iščem recepte brez bele moke oz. z minimalno te moke. Bom preizkusila oba recepta.
Če ljubezen nosiš nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.
0
Nazaj na vrh
LoKo
Starost: 16Pridružen: 4. dec 2007Prispevkov: 84Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. jan 2008 0:45
Povezava do prispevka
Bom kar tukaj postavila vprašanje, upam, da ne bom kiksnla Embarrassed in sicer me zanimajo raznovrstni zdravi recepti dresingov za solate (sem se kisa in olja že rahlo naveličala). Kakšna vrjanta z lahkim jogurtom bi bla dobra ne?! Sam vrjetno ni edina sestavina jogurt??? Hvala Embarrassed
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. jan 2008 7:21
Povezava do prispevka
Jaz obožujem preliv Vinagrette iz McDonald'sa, ki pa je blazno kaloričen, ampak mi ga je uspelo ponarediti- zmešala sem malo vode, kapljico olja, žličko jogurta, malo kisa in začimbe za pripravo piščanca. Božansko iz z zelo malo kalorijami. Samo ne vem točno, katere začimbe so bile (znamka).
0
Nazaj na vrh
Janie
Starost: 34Pridružen: 22. avg 2007Prispevkov: 882Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2008 10:13
Povezava do prispevka
"Lazanja" iz jajčevcev in piščančjega mesa:

(sestavine za 4):
-1 jajčevec
-skodelica paradižnikove omake
-3 beljaki
-pol skodelice pz moke (gre tudi brez Wink )
-500g piščančjih prsi
-4 rezine nemastnega sira (lahko tudi v listih)
-bazilika, origano, peteršilj

Narežemo jajčevec na tanke rezine in jih popečemo v beljakih. Piščančje prsi narežemo na tanke rezine, posolimo in damo v moko in nato v beljake. Popečemo jih na teflonki. Dno pekača premažemo z paradižnikovo omako, položimo plast jajčevca, nato plast mesa in še rezino sira. Plasti nalagamo dokler ne zmanjka sestavin. Na vrh lahko potresemo parmezan in začimbe. Pečemo 30-40 min na 180C.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 16:43
Povezava do prispevka
Čokoladni ali sadni sorbet (kopirano s Fitnes kuharice, org. recept od Staše)
 
2 beljaka
25g čokoladnega ali sadnega wheya ActivLab
1dl mleka
sladilo in arome po okusu
 
Beljake zmiksamo v trd sneg. Whey zmiksamo skupaj z mlekom, dodamo morebitne arome in sladilo ter mešanico previdno vmešamo v prej narejen sneg. Po želji lahko dodamo kakšno sadje, lahko tudi kakšne kosmiče ipd.
Damo v zmrzovalnik za 1h do 1h in pol, vmes hodimo večkrat pomešat.
 
Takole je zgledal moj sadni sladoled: Activlab češnja-jogurt in kakšne 50g dodanih malin:
image file name: 2k10d7097e76.jpg
 
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
k4jch
Starost: 35Pridružen: 14. avg 2006Prispevkov: 3629Kraj: Nad oblaki Status:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 18:09
Povezava do prispevka
Jami
"A girl must be two things: classy and fabulous" Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 18:14
Povezava do prispevka
kia je napisal/a
Čokoladni ali sadni sorbet (kopirano s Fitnes kuharice, org. recept od Staše)
 
Takole je zgledal moj sadni sladoled: Activlab češnja-jogurt in kakšne 50g dodanih malin:
image file name: 2k10d7097e76.jpg
 
 
Kia, a lahko tole na portal damo? Ker izgleda NORO  
 
BTW, bos kaj mimo hodila?
0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 18:23
Povezava do prispevka
  
Nazadnje urejeno 25. jan 2009 11:02; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 18:23
Povezava do prispevka
Natürlich  
 
Seveda bom prišla kaj okrog (zdaj ko si v Ljubljani), mi je spet nekaj stvari zmanjkalo
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 18:51
Povezava do prispevka
A pri beljakih ni nič narobe, če jih ješ kar surove?
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2008 19:58
Povezava do prispevka
kia je napisal/a
Natürlich  
 
Seveda bom prišla kaj okrog (zdaj ko si v Ljubljani), mi je spet nekaj stvari zmanjkalo
 
 
HVALA  
 
No, le pridi, te že dolgo nisem vidla, pa še nekaj bi te rada vprašala. Pa seveda nikakor brez Ruby ;)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 24 od 31
Pojdi na stran 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!