Travica, seveda: vendar so količine za pekač, ki ga omenjajo, zelo majhne (ploščice pridejo precej tanke), tako da jih bom danes poskusila narediti z dvojno količino vsega, spodaj bom prepisala originalno količino. Pa še ena pripomba: sprva so ploščice (potem, ko je masa že odležala noč v hladilniku) spodaj precej vlažne in nekam lepljive, vendar se sčasoma posušijo in pridejo čisto v redu.
MANDLJEVE BLONDINKE
(brez peke)
količine so iz revije, vendar svetujem dvojne količine vsega (brusnic pa 150 gr) - z dvojno količino pride dosti boljše 100 g nalistanih mandljev
20 g riževih vafljev
50 g posušenih brusnic (lahko tudi višenj ali rozin) - po moje bi jih bilo lahko več
40 g fine kokosove moke
75 g kondenziranega mleka (dobite ga v Lidlu, Spar in Mercator ga nimata)
200 g bele čokolade (vzela sem čisto navadno Sparovo)
1 žlica brendija (jaz sem namesto tega dala rum)
Pravokotni pekač za torto 27x25 cm obložite s prozorno folijo za živila (po moje je lahko kakršna koli posoda primerne oblike, ni nujno, da je pekač) . Mandlje popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe, da zadišijo. Nato jih pretresite na krožnik in ohladite. Riževe vaflje na drobno zdrobite in zmešajte z mandlji. Dodajte še brusnice in kokos ter zmešajte.
Čokolado na drobno sesekljate. Kondenzirano mleko segrejte, mu dodajte čokolado in pri jo nizki temperaturi počasi raztopite. Čokoladno mleko prilijte riževim vafljem, prav tako brendi in zmešajte.
Maso razporedite po pekaču in gladko poravnajte. Pokrijte jo s prozorno folijo in pritisnite ob maso. Vse skupaj postavite v hladilnih za čez noč.
Strjeno maso ločite od pekača in odstranite folijo. Ploščo narežite na 5x3 cm velike rezine. Zaprte v plastični posodi shranite na hladnem, toda ne v hladilniku.
Pa sporočite, kako so vam uspele in ali so vam bile všeč.
Nazadnje urejeno 12. dec 2009 14:45; skupaj popravljeno 1 krat