Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Iree

Planet lepote je zatočišče za preprosto slovensko gospodinjo, kamor zbeži pred kuhinjskimi in drugimi hišnimi zadolžitvami. PERILO BO POČAKALO, PL PA NE! Več
  • Iree je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   10. maj 2018 7:40

   Tudi jaz sem sklenila, da bom v DM kupovala le še tiste izdelke, ki jih res ne dobim drugje. Njihove cene same po sebi niso ugodne (razen za nekatere izdelke njihovih znamk), vendar se je to reguliralo s starim popustom. Zdaj, ko se ta spreminja s 15 % na 1 %, postane popust zanemarljiv. V DM sem kupovala npr. tudi prehrambne izdelke in izdelke za gospodinjstvo, ki jim bom pač poiskala ugodnejše ustreznice. Akashinim predlogom dodajam še drogerijo Tuš in njihov 25 % popuste za en izdelek.

   Da zmanjšam nakupe v DM, sem se odločila tudi zato, ker mi nikakor ni všeč način, kako mi je DM sporočil padec s 15 % na 1 % popust:

   "V sklopu praznovanja 25 let smo prenovili tudi active beauty svet ugodnosti. Nad njim boste preprosto navdušeni, saj boste lahko točke zdaj zbirali še hitreje in dodatno prihranili."

   DM mi pri tem ne daje občutka, da se obrača na normalno inteligentno stranko - nad padcem popusta bi lahko bil navdušen samo nekdo, ki ne razume, za kaj gre. "Dodatnega prihranka" glede na prejšnje popuste pač ne bo. Ne pričakujem, da mi bo trgovina dajala popust, če je izračunala, da ji to ne znese več, vendar dobim pri takšnem načinu obveščanja občutek, da me imajo za neumno, kar me ne spodbuja k nakupom.

   964
  • Iree je napisal/a na forum v temo Zabuhlost pod očmi, zabuhli podočnjaki.

   28. mar 2018 15:01

   Tanja, te lahko prosim za mnenje o kremi Remescar?

   Sestavine: Aqua, Magnesium Aluminum Silicate, Sodium Silicate, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, PEG-75 Shea Butter Glycerides, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, CI 19140, CI 16035, Acetyl Tetrapeptide-5, Acetyl Octapeptide-3. Hvala! smiley

   56
  • Iree je napisal/a na forum v temo Ni še pripravljen na poroko.

   4. sep 2017 22:09

   Še mene stiska pri srcu, ko tole berem. Ne vem, kaj si mislijo moški, ko se takole obnašajo in ne stojijo za tem, kar govorijo.

   Nič preveč ne analiziraš. Ti nisi niti razmišljala o poroki, vendar te je fantovo obnašanje v to dobesedno prisililo - govori najprej eno, potem nekaj čisto drugega, kar se s prvim niti malo ne ujema. Ti sama pri sebi najprej razčisti, kaj točno hočeš od moškega (tega fanta ali kakšnega drugega moškega, če ta ni primeren). Kdaj bi se rada poročila, kdaj bi rada imela otroke, kako dolgo si pripravljena čakati? Nič ni narobe, če imaš vizijo o tem, kako bi rada živela.

   Žal nekateri moški govorijo stvari, za katerimi ne stojijo iz različnih razlogov (nekateri sami ne vejo, kaj bi, drugi so navajeni slediti svojim kapricam, se enostavno nočejo vezati s teboj, hočejo pa se vseeno luštno imeti, dokler bo pač šlo...). V bistvu zate ta razlog niti ni pomemben, bolj je pomembno, ali ti ta fant sploh lahko da to, kar hočeš. Najbrž te je zabolelo, ko ti je rekel, da po celih štirih letih še ni pripravljen na resno življenje s teboj. Zakaj bi morala biti srečna in zadovoljna s tem? Mislim, da ni nobeno siljenje ali napadanje, če mu poveš (ko boš razmislila), kako si predstavljaš svoje življenje  v naslednjih letih. Naj ti pove, ali ti je pripravljen to dati ali ne - nekateri moški pač niso.

   Doslej sta živela iz dneva v dan, iz leta v leto, on pa ti je medtem govoril nekaj, na kar zdaj vidiš, da se ne moreš zanesti. Po drugi strani mu nisi povedala, kaj pričakuješ od njega, tako da je verjetno mislil, da je zadosti, če se dobro imata skupaj. Ni treba, da hodiš po prstih in se bojiš, da se bo spet branil. Povej mu mirno, ampak jasno, kaj bi rada. Držim pesti.

   3
  • Iree je napisal/a na forum v temo Čustva do poročenega.

   21. avg 2017 12:22

   Tanja, se strinjam, knjiga je precej koristna, predvsem ker spodbuja ženske k odločnosti, ki nam je pogosto manjka, hkrati pa tudi jasno pove, kako naj bi se pravi moški obnašal in kaj naj bi ženske pričakovale. Po mojem mnenju je pogosta napaka žensk ta, da smo preveč mile, popustljive, nezahtevne, ne želimo pritiskati, čakamo, kako se bo odnos razvil, pustimo moškemu, da se počuti svobodnega in neogroženega, hodimo po prstih, ga ne upamo spraševati določenih stvari, kaj šele česa zahtevati..., ampak to ne izboljša naših odnosov. Harvey ima po drugi strani dokaj konzervativen pogled na življenje, ampak nič hudega, saj praktično v nobeni knjigi ne moremo sprejeti kar vsega.

   Zdi se mi, da so se zadnje čase v naši kulturi bolj širila prepričanja o tem, česa vsega ženska ne sme, kot pa o tem, kakšen je "pravi dec". Kot če ženska ne bi smela zahtevati (in to od svojega moškega) odgovornosti, zanesljivosti, točnosti, resnosti - vse to so nenadoma postale nekakšne kletvice, ki danes začuda povejo več o ženski (in jo označijo negativno) kot o moškem (ki se mu zdi vrednota ostati večni otrok). Ali se še komu zdi tako? Ker zelo upam, da se moitm jaz....

   8
  • Iree je napisal/a na forum v temo Čustva do poročenega.

   20. avg 2017 18:51

   LolaRose, si že kaj uredila? To, kar ti ponuja tvoj prijatelj, je kljub besedam (ki nič ne stanejo) precej uborno. Svetujem ti knjigo Steva Harveya Bodi ženska, razmišljaj kot moški, ki govori o tem, kaj naj ženska zahteva od moškega. Avtor trdi, da pravi moški pokaže ženski, da jo ljubi, s tremi rečmi: vsem jo predstavi kot svojo punco/ženo/zaročenko (ne le nekemu izboru "varnih" prijateljev, kot v tvojem primeru, ampak tudi družini), jo finančno ali drugače podpira in prevzame odgovornost zanjo (kaj bo s teboj, če ne boš mogla sama skrbeti zase? bo pri tebi ali pri ženi?), jo varuje. Ženska pa naj že v začetku razmerja postavi svoje pogoje in pove, kaj želi od moškega. Harvey pravi, da se bo kakšen moški mogoče ob tem pobral, ker pač ni zadosti resen, ampak takšen bi bil itak izguba časa. Če ženska ne zahteva ničesar, bo pač izrabljena. Kakšna je tvoja vizija življenja s tem človekom? Če si zdaj stara 30, kaj pričakuješ pri 40? Želiš še vedno živeti sama, brez otrok, brez njega, on pa te bo občasno obiskoval? Želiš hoditi sama na dopuste? Želiš imeti njegovega otroka, tudi če njega ne bo zraven? Kako mu boš pojasnila, da je oči poročen z drugo in da se nanj ne moreta zanesti?

   Če se odločiš, da je OK tako, kot je, si se pač odločila, da nikoli ne boš imela tega, kar on že ima - doma in varnosti, kot praviš sama. Povej mu, kaj pričakuješ, in preveri, kaj od tega ti lahko ponudi. To, da vse ostane enako, je zanj seveda super in ne bo ničesar spreminjal. Strinjam se tudi z vsem, kar je napisala Tanja.

   8
  • Iree je napisal/a na forum v temo Podarim: senčke za oči.

   20. avg 2017 18:28

   Podarim rabljene senčke: Art deco 75 (svetlo modra) in 272 (temno modra) in Avonov dvojček Steel Ice (bela in siva). Dvojček in 75 sta zelo malo rabljena, tudi 272 je ostalo še precej, ampak je po vrhu popraskana. Osebni prevzem v Lj ali Kr.

   1
  • Iree je napisal/a na forum v temo Barvanje doma.

   22. jun 2016 10:58

   Ojoj, a tako slabe so Color us? Si se barvala na kakšno barvo, ki ti je precej posvetlila lase?

   "Najboljše" se je barvati pri frizerju s kakšnimi prof. barvami, se mi pa tako visoke cene ne zdijo upravičene, če se barvaš na enotno barvo, podobno svoji, brez pramenov ali kakšnih posebnih tehnik.

   117
  • Iree je napisal/a na forum v temo Barvanje doma.

   22. jun 2016 8:51

   Po dolgih letih barvanja pri frizerju bi rada zdaj poskusila kakšno cenejšo varianto, razmišljala sem ali o barvanju doma ali o Color us. Se je katera že barvala v salonu s Color us in ali so te barve boljše kot tiste, ki jih kupimo za domače barvanje?

   Se katera sama barva s profesionalnimi barvami? Je težko?

    

   117
  • Iree je napisal/a na forum v temo Vitamin C serum.

   25. mar 2016 21:04

   Hvala, Ana! Zdaj vidim, da sem narobe napisala - seveda NE uporabljam vseh stvari hkrati, pač pa po eno na dan. Nimam nič kaj občutljive kože, tako da po en izdelek na dan lepo prenaša. Še od prej (preden sem kupila 10 % weekly treatment) imam 8 % glikolno, ki jo tudi občasno uporabim, ampak se mi zdi pravzaprav prešibka.

   165
  • Iree je napisal/a na forum v temo Vitamin C serum.

   19. mar 2016 19:58

   Ali se tale korejski serum z vitaminom C sme kombinirati z izdelki s kislinami PC (na primer tako, da vsak dan uporabiš eno stvar, po vec stvari hkrati)? Uporabljam 2% salicilno kislino, Resist 10% AHA Weekly Treatment, Clinical 1% Retinol Treatment.

   165
  • Iree je napisal/a na forum v temo Brezstične kartice.

   2. mar 2016 16:31

   Ja, kartica z brezstičnim limitom 0 zagotovo ne deluje stično (vsaj ne moja). Preizkušeno.

   Vem, da lahko brezstično plačaš le nekajkrat (štirikrat, če se ne motim), to še vedno pomeni, da ti lahko ukradejo 60 eur, če ti ukradejo kartico. Prej ti brez pina niso mogli ukrasti nič. 60-evrsko tveganje zato, da mi včasih ni treba pisati pina, večinoma pa ga, se mi ne zdi preveč mikavno.

   10
  • Iree je napisal/a na forum v temo Brezstične kartice.

   1. mar 2016 7:14

   Ne, ta dva sistema sta ločena. Ko mi je prodajalka poskusila kartico prisloniti, je bila kartica zavrnjena. Tudi na banki te opozorijo, da moraš prodajalcem posebej reči, naj potegnejo kartico skozi pos. Ali jo ti lahko uporabljaš tudi tako, kot si napisala, Katrin? Jaz ne.

   10
  • Iree je napisal/a na forum v temo Brezstične kartice.

   29. feb 2016 23:24

   Ninque, točno tako. Ampak prodajalec na kartici vidi znak za brezstičnost in mu moraš vsakič posebej povedati, da naj jo potegne skozi terminal. Če torej želiš še naprej uporabljati kartico na stičen način, je to bolj kompliciarano.

   10
  • Iree je napisal/a na forum v temo Pilaten.

   29. feb 2016 21:59

   Hvala za nasvete! Tudi moje izkušnje so podobne. Pri kateri starosti pa se lahko začne uporabljati, npr. PC 2% salicilna? Verjetno še ne v puberteti? (Sevedaa si ne domišljam, da sem jaz v puberteti, haha). Skinoren nič kaj ne zaleže.

    

   6
  • Iree je napisal/a na forum v temo Brezstične kartice.

   29. feb 2016 21:55

   Kaj pravite na uvedbo brezstičnih kartic? Jaz ne vidim prave koristi za uporabnika. Če vam stičnost ni všeč, vam lahko banka (ne vem, ali vse) stičnost ukine tako, da vam nastavi "stični limit" na 0 eur. Potem pa je treba ob manjših nakupih prodajalcu razlagati, da kartica ni stična kljub simbolu in da jo mora potegniti skozi terminal... Nisem zadovoljna ne z eno ne z drugo možnostjo, ki mi jo je banka dala, in ne vidim, kje je prednost glede na to, kako sem kartico uporabljala prej. V prihodnosti pričakujem od banke še, da bom morala ob vsakem nakupu narediti deset počepov, zrecitirati O vrba, draga, srečna vas domača in zaplesati tri korake polke...

    

   10
  • Iree je napisal/a na forum v temo Pilaten.

   21. feb 2016 17:43

   Ali katera pozna to masko za obraz? Je črne barve, pomagala naj bi proti ogrcem. Hvala že vnaprej za informacije.

   6
  • Iree je napisal/a na forum v temo Tuš (supermarket).

   9. jan 2016 14:31

   Bila sem v Kranju, Ana.

   Mimogrede, tudi to, da so pogoji popusta napisani v zelo drobnem tisku, je vse kaj drugega kot dobra poslovna praksa.

    

   3
  • Iree je napisal/a na forum v temo Tuš (supermarket).

   8. jan 2016 13:08

   Danes sem imela v Tušu negativno izkušnjo z nakupom in glede na to, kar sem videla že nekajkrat prej, verjetno nisem edina. Pred kratkim sem v letaku dobila kupone za popuste, med katerimi je bil tudi 40% popust za sadje in zelenjavo (na redno ceno, ni veljal za izdelke v akciji, kar sem upoštevala). Na blagajni me je prodajalka obvestila, da mi popusta program ni upošteval, ker naj bi bilo na kartici zabeleženo, da sem ga že koristila. Ko sem ji povedala, da ga nisem, mi je odgovorila zelo na meji nesramnosti, da to ni mogoče. Predlagala sem ji, da to rešimo, saj jaz nisem bila kriva za to napako. Potem, ko mi je odbila, da ona tudi ni kriva in da se tega ne more rešiti, je na moje vztrajanje le poklicala drugo prodajalko, ki ji je naročila, naj to sporoči na upravo, kjer mi bodo denar morda vrnili na kartico (vendar ob tem, da program beleži napako, dvomim).

   Že večkrat sem opazila, da kupcem na blagajni niso hoteli upoštevati tovrstnih kuponov, doživela sem celo, da je po odhodu stranke blagajničarka glasno komentirala, kako hočejo ljudje goljufati. Mogoče, ne vem, me niti malo ne zanima. Bila pa sem zelo nezadovoljna s svojo situacijo, ki jo je odziv prodajalke samo še poslabšal.

   Tuš mi že prej ni bil najljubša trgovina - ob mojem zadnjem nakupu konec decembra npr. niso imeli banan, pomaranč in korenja, kar se mi zdijo le osnovna živila. Še to, če boste želele koristiti bon za 12% popust na celotni nakup, preberite drobni tisk... velja le pri nakupu nad 50 eur.

    

   3
  • Iree je napisal/a na forum v temo Razočarana nad prijateljico.

   21. nov 2014 21:23

   Ne, jaz se povsem strinjam s teboj, da je res boleče, nisem mislila tega lahkotno. To sem napisala bolj kot spodbudo za tiste, ki so napisale, da trenutno ne najdejo prijateljic, da npr. punce fantovih prijateljev niso primerne (kar se zelo zlahka zgodi), da pogrešajo žensko družbo... zanje mislim, da bo ženska družba le še prišla.

    

    

   259
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.